Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczyceilka w ciazy

Do nauczycieliporod w lipcu, w sierpniu koniec umowy, we wrzesniu brak godzin

Polecane posty

estem nauczycielem kontraktowym, zatrudnionym 4 rok w szkole, niestety ciagle na umowe na czas okreslony (bo brak godzin-wiem tak nie moze byc, ale sie zgodzilam).W tym roku w wymiarze 8/18 etatu. Najprawdopodobniej w lipcu przyszlego roku urodze. I na 100% we wrzesniu godzin przedmiotu ktorego ucze nietbedzie bo: - nie bedzie godzin dyrektorskich (a dzieki takim mam te godziny) - bedzie mniej klas Zastanawiam sie co w zwiazku z tym z moim macierzynskim....Wydaje mi sie,ze powinien byc, ale... Doskonale zdaje sobie sprawe,ze po macierzynskim mi dyrekcja podziekuje, ale zaczyna sie obawiac czy nie zrobi tego w sierpniu. Przyszlo mi tez do glowy,ze jesli dyrekcja bedzie chcial postapic zgodnie z prawem to zabierze godziny nauczycielowi mianowanemu (ktory pracuje od lat na etat w mojej szkole) oddaje je mi a nauczyciel minowany bedzie w czasie mego urlopu chodzil na te lekcje jako zastepstwa (co w konsekwencji chyba mu sie nie oplaca)-ale to w sumie chyba niemozliwe Prosze, niech ktos mi objasni jak to bedzie roziwazane.(a moze po prostu od wrzesnia dostane macierzynski bez godzin w planie pracy szkoly) Ach i czy jesli urodze w lipcu-koniec to urlop macierzynski bedzie mi sie liczyl od wrzesnia?

Gość to proste jest
Umowa rozwiąże ci sie samoistnie ale macierzyński dostaniesz. Rozumiem, ze umowę masz do 31 sierpnia 2009, tak? Jesli masz umowę na czas okreslony do 31.08.2009, urodzisz przykladowo w lipcu 2009, to od dnia porodu do dnia rozwiązania umowy dostaniesz macierzynski od pracodawcy, natomiast od 1 wrzesnia 2009 od ZUSu.

dziekuje - tak myslalam, ale znajac moja dyrekcje...zaczelam sie zastanawiac...kobieta chyba mnei zje keidy jej oznajmie ze jestem w ciazy.... A czy moj macierzynski bedzie juz od sierpnia zcy od wrzesnia? Sierpien nie traktuje sie jako urlop wypoczynkowy w przypadku pracy nauczycieli?

tak, umowe mam do 31.09.09

Gość macierzyński zaczyna się
od urodzenia dziecka ewentualnie przed 2 tygodnie

Gość to proste jest
Macierzyński liczy się od dnia porodu, w przypadku nauczycieli do urlopu macierzyńskiego jest doliczony urlop uzupełniający.

jeszcze raz dziekuje a ile trwa ten urlop uzupelniajacy?