Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basiek SQ9

Kozaczki, kozaki i grube łydki.. kto ma problem z kupnem odpowiednich kozaczków?

Polecane posty

Gość Basiek SQ9

Jak co roku, tak i w tym mam problem z dopięciem kozaków podczas mierzenia w sklepach :( mam 170cm wzrostu i jestem normalnej postury, ale mam grubsze łydki i problem z kupnem moich wymarzonych kozaków na zimę.... może ktoś zna markę bucików z szerszymi łydkami ??

Gość no coz ja jestem gruba
iniestety nawet dosc szerokie buty sa na mnie za waskie, a niestety te plus size (uk sie klania bo u nas bieda) sa na mnie za szerokie w lydkach. to bym jednak rpzezyla, niestety mam szczuple bardzo jak na moja wage stopy i kostki, a te buty niestety sa bardzo szerokie wszedzie :o jedynie saszki typowe sa ok. dobrze, ze akurat ten fason, ktory znalazlam mi sie podoba,. bo to jedyny,ktory pasowal :)

Gość 665464
Też mam ten problem. A właściwie miałam. Udało mi się kupić kozaki na zimę!;). Łydka- 38 cm w obwodzie (przy wzroście 165 cm) to sporo jak na mnie, szczupłą kobietę. Znalazłam jedne kozaki w mieście na moje nogi. Fakt, nie są jakieś przepiękne niestety, ale grunt, że znalazłam. Dwa lata powinny posłużyć. Jedyne, co mnie martwi, to nie jestem pewna, czy dobrze w nich wyglądam... Bo niby noga szczupło wygląda, ale źle się z tym czuje, i cały czas myślę, że wyglądam strasznie...

Gość asdfghjmnbv
jak masz 38 w obwodzie przy szczupłej sylwetce to faktycznie mozesz zle sie czuc, bo to jest dosyc duzy obwód. Ja tez mam grube łydki, ale obecnie przytyłam i to sie w oczy tak nie rzuca, ale wczesniej jak byłam szczuplejsa i i iałam w łydce 39 to tez byłam niezadowolona

Gość Marciasek
Dziewczyny, a skąd jesteście i jaki potrzebujecie rozmiar? W Krakowie widziałam kozaczki z bardzo szeroką cholewką, rozmiar 41-42 (na stopę długości ok. 27,5 cm). Stoją na półce w sklepie Gortz17 w Galerii Krakowskiej, ostatnia para, cena coś koło 209 zł. Oczywiście z naturalnej skóry! Czarne, płaskie oficerki. Polecam. Ja też mam grube łydy, ale na mnie były za szerokie (chyba mają ponad 40 cm i dodatkowo regulację klamerką), dobrałam sobie inne. Pozdrawiam!

Gość Marciasek
...i jeszcze w Gaborze we Wrocławiu mają naprawdę szerokie cholewki, tyle że koszmarnie drogie - ale jak kogoś stać, to czemu nie, proszę bardzo, sklep mieści się w Galerii Dominikańskiej. Trzeba zapytać o kozaczki z szeroką cholewką, bo w tej tęgości mają tylko wybrane modele. Powodzenia!

Gość Marciasek
No i w Quelle, masa kozaczków z szeropką cholewką (w opisie)

Gość pierwszy zdecydowanie
ja tam mam zawsze idealnie dopasowane kozaki, zarówno te na obcasie(mam takie ajk dała autorka w 1 linku mniej więcej) jak i oficerki:) Powodzenia w szukaniu:)

Gość ja mam za chude lydki i tez
wieczny problem :( :(

Gość Marciasek
Koleżanko o idealnie dopasowanych łydkach, gratulujemy i dziękujemy za udział w dyskusji. Pozdrawiamy i życzymy zachowania jędrnych, smukłych łydek do późnej starości. Grube łydy

Gość grubsze łydki
niestety tez mam grube łydki i mi bardzo to przeszkadza :( moje kolezanki mają takie chude i chodza w łądnych długich kozakach ja nie moge sobie takich dopasowac bo wszystkie w łydce sa mi zamałe i nie moge ich zmiescic ;/ szkoda ze nie mozna schudnąc na łydkach :(

można schudnąć w łydkach. ja też mam takie troche grubszawe. przy 174 cm miałam 40 teraz 38. niech żyje dieta MŻ!!!!

Gość Ach te łydki o
Ja tez mam wzrost 174cm i w łydkach 40 :( bardzo mi to przeszkadza :(

Gość Stylistka IN Style
Bata ma niektóre pary z regulacją - dzięki temu mieszczą się większe łydki.

Gość a na za chude
to może przy okazji wiecie gdzie kupić kozaki obcisłe na chude łydki? Mam 31 cm i we wszystkich kozakach wyglądam jak w kaloszach.

a ja mam 170 a w lydkach az 42... porazka ale pracuje nad tym wiec mysle ze bedzie lepiej... ogolnie to mam skitrana budowe ciala bo od pasa w gore jestem szczupla a od pasa w dol juz nie...

Gość pikolinos
taka hiszpańska firma,tez maja kozaki z szerokimi cholewkami i dodatkowo wszytą gumką,tylko ceny zaporowe,ok 500 zł.pozdrawiam:)