Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xjvjdfhuiyhgt

Na czym polega praca doradcy finansowego?

Polecane posty

Gość xjvjdfhuiyhgt

Widziałam parę ogłoszeń,przyjmują nawet osoby ze średnim wykształceniem.Myślałam,żeby spróbować,ale nie wiem czy sobie poradzę.Bardzo to jest trudna praca?

"wygrałem życie", nieprawda ... To zależy, taki z prawdziwego zdarzenia doradca finansowy zajmuje się transakcjami przedsiebiorstw, ich rozwojem itd., ale do tego nie wystarczy średnie wykształcenie; to ogłoszenie, które widziałaś, dotyczy sprzedaży bezpośredniej takich usług jak ubezpieczenia, inwestycje, kredyty. Czyli sama sobie umawiasz spotkania, sama latasz po Klientach itp.

ale w temacie chcieli średnie wykształcenie więc to pewnie nie jest firma zajmująca się doradztwem finansowym tylko sprzedaż albo informacja... więc prawda a nie nieprawda :P bo tak to chcieli by pewnie wyższe ekonomiczne + znajomość rynku + doświadczenie w czymś jak wyżej

Gość xjvjdfhuiyhgt
Oferuja tam szkolenie a nie chodzi o siedzenie za biurkiem bo pisali o spotkaniach z klientami,zdobywanie nowych kontrahentów i czasem wymagaja prawo jazdy

to też napisałam potem drugą część, o co pewnie chodzi ;) Ale to nie jest siedzenie za biurkiem, tylko praca w terenie.

Gość xjvjdfhuiyhgt
A czy to jest trudna praca?

Gość zaczarowana..
jesli chodzi o CU to mogę coś niecoś powiedziec na ten temat, byłam na trzech rozmowach ale zrezygnowałam :)

trudna? To zależy. Jak jesteś bardzo komunikatywna, umiesz negocjować itp., to ta praca okaże się dla Ciebie łatwym i bardzo dobrym zarobkiem; ale jeżeli nie nadajesz się do sprzedaży to bardzo cieżko będzie Ci zarobić nawet 1000zł

Gość dawid87
Pracowałem od czerwca do września jako przedstawiciel finansowy ING, i uważam ten okres za największą porażkę życiową w moim życiu. -miesiąc szkoleń bezpłatnych (mało tego trzeba iść do sądu po druk o niekaralności 50zł, i opłacić materiały na szkolenia 100zł) -o telefonie i laptopie można zapomnieć, -praca polega na ciągłym szukaniu klientów, nawet po dwóch latach mogą odebrać pieniądze jeśli klient zrezygnuje z polisy, -własna działalność, zaczynanie nowego miesiąca z -400zł, jeśli ktoś jest na niskim ZUS-ie, lub 900na normalnym Można by tak wymieniać jeszcze dużo. Też myślałem, że zwojuje świat, na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pięknie wyglądało, rzeczywistość okazała się jednak inna. Dlatego z całego serca nie polecam tego typu pracy, płatnej prowizyjnie. Oczywiście są osoby którym się udało i zarabiają duże pieniądze, ale są to przeważnie osoby które obracają się w kręgu bogatych ludzi, mają bogatych znajomych i mogą im sprzedawać produkty. Przeciętny Kowalski nie ma szans w dzisiejszych czasach na wysokie wyniki.

Gość gość
Znajdujesz klientów na kredyty/pożyczki/inwestycje. Można tak działać bez zezwoleń/licencji/papierów. Np. tutaj masz taką opcję - gtf.pl/Strefa-agenta Dostajesz prowizję za zdobytych klientów, można zarabiać dobrą kasę, będąc naprawdę dobrym i zaangażowanym.

Gość kampelan
Duże i znane firmy na poziomie Russell Bedford zgarniają za usługi na prawdę fajne pieniądze, ale to już jest efekt wieloletniego doświadczenia i na prawdę rozwiązywania zawiłych problemów, ale sam temat jest mega ciekawy.

Gość gość
Polecam pracę w Realfinance. Można awansować na kierownika a nawet dyrektora, dla najlepszych pracowników oferowane są wyjazdy za granicę. Ogólnie bardzo fajna propozycja, szczególnie dla młodych ludzi :)

Gość gość
A czy w Realfinance jeszcze rekrutują? Ile dokładnie można tam zarobić i jakie mają wymagania?

Gość gość
Bardzo dobrze mi się tam pracowało. Zapewniali komfortowe warunki pracy (oprócz parkingu), jest tam dobry dojazd. Sporo szkoleń teoretycznych i praktycznych dających możliwość nauczenia się skutecznie sprzedawać i fajny plan startowy. Miesięcznie można u nich zarobić od kilku do kilkunastu tysięcy, wszystko zależy od wykonanej pracy.

Gość bartolomeo9
Generalnie praca polega na tym, aby doradzić klientowi wybór ubezpieczenia, które będzie dla niego adekwatne merytorycznie, finansowo i produktowo. Jak ja brałem ubezpieczenie to korzystałem z pomocy Multi Sfery w Warszawie. Powiedziałem na spotkaniu czego potrzebuję i czego oczekuję i przedstawiono mi odpowiednie rozwiązanie.

Gość gość
Prawdziwy doradca finansowy pomaga osobom, które się do niego zgłoszą. Jeżeli poszukujecie sprawdzonych doradców finansowych to polecam wam www.lidlexfinanse.com.pl Tam otrzymałem profesjonalną pomoc, której potrzebowałem.

Gość gość
To są osoby z dużą i aktualną wiedzą jesli chodzi o firmy ubezpieczeniowe i ich haczyki. Sama korzystam z pomocy pani Wioletty Ptak z firmy www.finanseptak.pl i jestem zadowolona ze współpracy.

Gość gość
To typowa praca z klientem. Musisz być obrotna i ambitna. Zarobki nie są niskie, a przynajmniej w miejscu, gdzie ja pracuję - w Yourbankers. Im więcej szkoleń zrobisz i im więcej się uczysz tym jesteś lepsza i szybciej awansujesz.

Gość gość
W jaki sposób można zgłosić się tam do pracy?

Gość gość
Sama aplikowałam przez portal z ogłoszeniami o pracę. Możesz jednak skontaktować się z biurem i wysłać CV na ich maila. Tutaj znajdziesz kontakt: http://www.yourbankers.pl/kontakt.html

Gość gość
Dzięki za informację! Wysłałam już swoją aplikację.

Gość gość
Pracuję w firmie Aridotacje, jestem doradcą i sama praca jest bardzo ciekawa, bez wątpienia trzeba mieć sporą wiedzę, ale w dobrej pracy można się wiele nauczyć, więc wiedza ta jest bardzo wartościowa, zarobki również są bardzo atrakcyjn, więc osobiście polecam, gdyby ktoś kiedyś zobaczył ogłoszenie mojego pracodawcy (Aridotacje) to nie ma co się zastanawiać! :)