Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sally_87

CIĄŻA?JAK SZYBKO WYKRYĆ.

Polecane posty

Gość sally_87

witam drogie panie i panów:) zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie odpowiedzi na moje wątpliwości. Otóż. w 6 dniu cyklu współżyłam bez żadnego zabezpieczenia. Generalnie mam długie cykle od 27 do 31 dni. Więc ciąży nie powinno być. Dodatkowo obserwuję swój śluz, od kilku cykli, i zmienia się normalnie, tzn. najpierw bardzo sucho, potem biało i grudkowato-czyli jak mniemam niepłodnie. Dziś jest 14 dzień cyklu, 9 dni minęło od współżycia. Naprawdę chciałabym wiedzieć czy jest tutaj opcja ciąży, no opcja zawsze jest, ale czy jest ciążą:) I czy jeżeli zrobię dwa tygodnie od stosunku test z moczu to czy mogę mu zaufać(biorę pod uwagę owulację tylko do 12-13 dnia cyklu, bo potem plemiczki umarły, więc czy pre-test w 18-19 dni będzie już coś wiedział)...I jeszcze jedno: kiedy czas na ginekologa. Jak szybko jest on w stanie wykryć ciążę?I jakim sposobem. Dziękuję bardzo z góry za odpowiedzi. Troszkę się niecierpliwie i chyba trochę niepokoje. Chyba nie ufam swojemu ciału.

Gość poczekaj jeszcze trochę
test wykrywa ciążę 6 dni od zapłodnienia

Gość lekarz wykryje dopiero
w 4-5 tyg, najszybciej test z krwi beta hcg. :) wykrywa tyg ciaze nawet juz.

Gość sally_87
jak zbadać te szyjkę macicy?

Gość sally_87
:Pno głupie pytanie to było a duże są szanse na ciążę? ja szacuję że małe, tzn. tak było, ale w sumie teraz mam jakieś załamanie nerwowe, i już mam objawy ciąży:P:P

Piersi stają się pełne i boli brzuszek podobnie jak na okres. No i podpisuje się pod tym, co powiedziała reszta pań.

saly :) nie nakrecaj sie z tymi objawami bo w urojenia wpadniesz. ;) serio proponuje zrobic bete i bedzie wszystko jasne., Szybko bedzie wynik i daje 100% pewnosci.

Gość sally_87
kiedy dokładnie tę bete?

a ile dokladnie dni minelo od tego stosunku?

Gość sally_87
9

ano tak :) pisze, a ja slepa nie widzialam ;):P hmmm nie znam sie za bardzo na tych zaplodnieniach ;):P ale wydaje mi sie ze powinna byc juz wiarygodna. Moze poczytaj cos na temat tego testu na necie. Ja osobiscie robilam ok.2 tyg od stosunku i byla wiarygodna.

Gość sally_87
szłaś z wynikiem do lekarza...No opoiwiedź jak to wygląda, prosze, prosze:)

nie szlam, bo tam sa od razu podane normy, poziomy hormonu i sama sobie zwyczajnie odczytasz czy jestes w ciazy czy nie :) np. na moim wyniku było tak ze np. 1-2 tydz ciazy beta

łooo zjadlo mi posta ;)

Gość sally_87
okej. chyba takie zrobię. Sądzisz że jestem w ciąży?

beta wieksza niz 5, a ja np. mmialam 1,0. wiec nie ma ciazy. Test robisz w laboratorium w przychodni zdrowia. Mowisz ze chcesz zrobic test beta hcg. Placisz. Pobieraja Ci krew. Wynik tego samego dnia badz nastepnego. Zalezy od przychodni.

wspolzylas 6 dnia cyklu,,,mysle ze nie jestes. Ale wiesz...tu nikt tak naprawdę Ci nie poda odpowiedzi bo prorokami nie jestesmy ;) ali nie mamy usg w oczach ;) zrob bete, i bedziesz wiedziec co i jak :) a wolalabys byc czy nie?

Gość sally_87
Wolałabym nie być.

ok, wiec zycze niskiej bety :) no i jednej kreski :)

Gość Marcinek 1992 001
Witam mam pytanie: Czy objawy ciąży mogą się pojawić po około 30 - 33 godzinach od stosunku (wymioty i ostry ból brzucha i okolic mostka), gdy stosunek odbył się w 4 dniu okresu ? Czy to może sugerować ciążę czy możliwe że to tylko zatrucie pokarmowe lub inna choroba ?? Proszę o szybką odpowiedź. Bardzo Proszę !!! Moje GG to 43004450 proszę o odp bardzo szybko bo jest mi to potrzebne teraz !!

"Czy objawy ciąży mogą się pojawić po około 30 - 33 godzinach od stosunku (wymioty i ostry ból brzucha i okolic mostka)" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D x 100000

Gość gość
Dziewczyny jeżeli chcecie się dowiedzieć ile będziecie mieć dzieci to sprawdźcie sobie ten test: http://vbn6.pl/r/bfxbfx , Wszystko się zgadza! Potwierdziło się i urodziłam bliźniaki :) PS: To prawda