Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sytuacja jedna z wielu

nieszczene okna , zimno ... oszczedzanie jak ogrzac taki pokoj! zamarzam help!

Polecane posty

mieszkam z rodzicami w ocieplonym domu ...ale co z tego..palimy gazem wiec oszczedzamy jak mozemy na tym..np zalanczamy dopiero ok 17 piec ..teraz akurat wogole sie nie pali caly dzien..:(! okna tez sa nieszczelne...niektore sa uszczelnione.. ja np w swoim pokoju nie mam..ale bede zakladac nie mialam sie kiedy za to zabrac tylko problem w tym ze... co z tego ze uszczelnie jak hmm nie wiem jak to powiedziec miedzy parapetem a oknem tez ciagnie rozumiecie? i nie wiem jak tam znow odciac "przeciaganie" jak ide do znajomych to tam sie chodzi w krotkim rekawku a u mnie? 2 polary dlatego rzadko kogos zapraszam...ehh

up up

też mi wiało między parapetem i oknem kup silikon przeźroczysty najlepiej + pistolet do tego i sama zasilikonuj to, wiesz jak to się robi?

nie mam najmniejszego pojecia drogi to bedzie wydatek?

no ale to pomoze myslsz ze duzo? chyba nie da rady inaczej ogrzac pomieszczenia...

Gość współczuję
jak nie stać was na ogrzewanie gazowe, to trzeba było założyć piec węglowy i palic tańszym miałem albo flotem. U mnie w domu jest cieplutko :)

Gość współczuję
silikon nie ogrzeje ci domu :P

'trzeba bylo' ... co do silikonu to sie domysllilam .. chodzi mi glonie o moj pokoj ;]

Gość sunday rose
ja proponuje grzac cały czas ,ale niższą temperature, zuzyjecie to samo, ale bedzie cieplej, bo jak palicie dopiero wieczorem, to do tej pory dom się wyziębi i potem trudno go dogrzac, a sam piec wiecej gazy spala na rozruch niz na samo grzanie niestety. A poki co sprobuj na parapet wlozyc zrulowany koc.

Gość huhuhua
no jak mieszkalam na studiach to tez mi wialo przez okna zakupilam pianke, poupychalam gazet w szczeliny , wate i dolozylam pianke, taka w tasmie. nie wailo. a do tego koc na parapet i jakos dalo sie przeyzc

no nie wiem rodzice inna mentalnosc i sie wydaje ze to jak robia jest najlepiej a ja nie chce sie wtracacbo i tak nie beda sluchac sadze

Gość Możesz rozpalić ognisko
ewnyualnie chuchać. Pierdzenie też by coś pewnie dało jakbyście się rodzinką zebrali w jednym pokoju tylko nie miej do mnie preensji jak tam pomdlejecie....Życzę powodzenia

Gość A ja mam najnaj
najlepiej:mieszkanko ogrzewam...zelazkiem i gra!🖐️

Gość aparter
O dziwo dosyć atrakcyjnie wychodzi wsparcie ogrzewania takimi systemami wentylacji - http://www.thesslagreen.com/ Akurat u nas zrobiły one diametralną różnicę - dużo lepsze warunki, a przede wszystkim udaje się utrzymywać odpowiedni poziom temperatury, a powietrze jest świeże.

Gość gość
Nawkladaj steropianu na wiosnę wyciagniesz a w okna daj uszczelki nawet z grubej foli pomoże ,by nie było kostow