pmddtka 0 Napisano Listopad 18, 2008 vulvodynia to nazwa określająca dolegliwości kobiece, których głównym objawem są przewlekłe bóle vulvy i pochwy. Badania wskazują, że występują często, jednak nadal są bardzo rzadko diagnozowane. Istnieje szereg form ich leczenia. Wiele kobiet w ciągu swojego życia cierpi na chroniczny ból wewnętrznych lub/i zewnętrznych narządów płciowych. http://www.vulvodynia.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmddtka 0 Napisano Listopad 19, 2008 hej czyzby nik t nie cierpial na rozne bole i szczypania podczas wspolzycia?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pmddtka 0 Napisano Grudzień 2, 2008 up up up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mannia22 0 Napisano Marzec 18, 2009 hej..musze przyznac ze wlasnie mie cos takiego dopadlo..misalam juz na iinym forum ale nigdzie nie moge uzysklac konkretnej odp..wiec..rok temu przeziebilam sie..mialam przez tydzien zapalenie ale sie wyleczylam ale pomiedzu cewka wejsciem do pochwy znalazlam mala krostke ktora bolala i szczypalaprzy dotylu dotykajac zimna reka czulam taki pzyszywajacy bol..poszlam do gina on powiedzial ze to amala krosta w ktorej zgromazila sie ropa ..naciol to i oczyscil..niby bylo ok..po pol roku zrowu zaczelam odczowac to samo..i tez cos tam wybadalam..i jak znowu poszlam go gina powiedzial mi ze tak sie dzieje poniewarz mailam to miejsce wczesniej nacinane i przy malych infekcjach bede to odczowala..ok cos jak na zmiene pogody..ale to boli i szczypie jak sikam..boo sie utrzymuje na dlugo i wiecznie czuje dyskomfort..jak to mozna powiedziac ze nic mi nie ejst..moze faktycznie tak jest ze bylo to naruszane wiec bedze bolalo przy lekkich przeziebieniach..ja juz nie mam kasy na tych ginow..a przez to mam stacha wspolzyc..boje sie ze to bedzie bolalo..czy moze to byc wlasbe ta vovudynia..prosze o jkas rade ..pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach