Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soczewka

Pytanie do osób noszących soczewki

Polecane posty

Gość Soczewka

Czy w soczewkach widzicie dobrze zarówno z daleka jak i z bliska ? Ja z bliska widzę nie najlepiej :( Poza tym cały czas czuję , że mam te soczewki w oczach. Czy to normalne ?? Trochę mnie to drażni.

Gość monixaaara
dopiero zaczęłaś nosić? A jakie masz soczewki, tzn firma i model. I jakie mocne?

hej ja tez dzisiaj pierwszy raz sobie zalozylam soczewki ale podobno zmieniajace kolor...choc wogole mi koloru oka nie zmienily....i tez napoczatku sie czulam zle...ale troszke pokombinowalam i okazalo sie ze zalozylam je odwrotna strona jak cie szczypie oko musisz wyciaganc i zalozyc odwrotnie...a jesli nadal bedzzie szczypalo moze masz je za duze lub za male

Gość ja juz
nosze 5miesiecy....i dodam ze jestm krotkowidzem...na poczatku jak tylko zaczelam je nosic to mialam takie objawy jak opisalas czulam je non stop...oko musi sie przyzwyczaic...ale teraz jest ok...a z bliska do tej pory widze troche za ostro:P ile juz nosisz te szkla

Gość ka jo je
jak widzisz zle z bliska to moze masz za mocne?

Hej. Prawidłowo założonej soczewki nie czuje sie w oku. Chyba że jest podrażnione np. od długiego noszenia. Powinnas widzieć idealnie i z bliska i z daleka, koleżanki mają rację, być może wartości masz źle dobrane. Skocz do okulisty, optyka, zapytaj. Soczewki mają dać ci komfort, wiec skorzystaj z tej możliwości;)

Gość monixaaara
może ma za mocne.. ja noszę już 2 latka i jestem zadowolona. Nie mam problemów. Jesli je mocno czujesz i źle widzisz sprawadź czy są poprawnie założone. Dobrze założone są wygięte w miseczę, a źle w talerzyk. TZn, dobrze założone są idealnie zaokrąglone.

Gość monixaaara
w miseczkę*

Gość ka jo je
moze masz zla krzywizne ,skoro je ciagle czujesz? Ja jak zaloze na odwrot to wytrzymac nawet sekundy nie moge

Gość Soczewka
Soczewki mam Optix, miesięczne , L -1,5 P-2. Próbowałam je zakładać na jedną i drugą stronę i to nie to. Jakieś 8 lat temu też nosiłam soczewki i też źle widziałam i mnie drażniły. Myślałam,że to przez to, że to jakiś starszy typ , w dodatku 3 miesięczne, ale teraz to już sama nie wiem. Możliwe , że rozmiar mam nieodpowiedni, ale to okulistka mi je dobierała (chociaż , bez odpowiednich pomiarów). Stwierdziła "na oko", że mam standardowy wymiar oczu :/

Gość monixaaara
na oko?? uuu :/ a te 3 miesieczne sie ściąga czy nosi cały czas?

Gość ka jo je
oooj ot zla okulistke masz,mnie bada min pol godziny za kazdym razem jak ide, a za pierwszym razem to razem z nauka zakladania i wykladem spedzilam tam dwie godziny,ale bylam pewna,ze wszystko bedzie ok:) No i jeszcze dostalam w cenie wizyty (40zł) pare soczewek miesięcznych, wiec tym bardziej bylam pewna,ze wymiary, ktore podala są wlasciwe:)

Gość Soczewka
Te 3 miesięczne nosiłam kiedyś. Teraz mam miesięczne do noszenia dziennego lub do noszenia non stop przez tydzień.

Gość ka jo je
3 miesieczne sie nosi w trybie dziennym, ale ja czasem zn imi usne nad książką i rano nie są złe,wystarczy pomrugac, ale ogolnie nie radze. Poza tym ja te 3miesięczne nosze 2 miesiące-przez tyle są idealne, potem juz je troche czuć, zwlaszcza jesli sie nosi caly dzien

Gość monixaaara
Ja mam johnson&johnson advance with hydraclear. Jedne noszę miesiąc oczywiście ze ściąganiem na noc. Nie mam suchości nic a nic ani ich nie czuje.

Gość Soczewka
Kurcze to ja sama już nie wiem dlaczego je tak czuję. Poza tym czasami mam takie wrażenie jakby ktoś mi w oczy dmuchał :/

Gość ka jo je
Soczewka, ja mam wrazenie dmuchniecia jak mam juz "schodzone" soczewki, albo jak zdejme je wieczorem i wloze okulary:) I radze zrobic jeszcze raz badania u jakiegos dobrego optometryka, mysle,ze zle dobrane sa;

Gość monixaaara
powinnaś miec dokładne pomiary zrobione, tak jak tu koleżanka pisała, ja także w gabinecie spędziłam sporo czasu włącznie z nauka zakładania i wogóle.

Gość ___chimerka___
Noszę soczewki od 15 lat. Wyprobowalam juz pare marek, w tej chwili mam Optix i jestem chyba najbardziej zadowolona, ale zadnych soczewek nie czulam na oczach. Jesli je czujesz to cos jest nie tak...

Gość Soczewka
Dzięki za rady. Ponoszę je jeszcze kilka dni, może oczy się przyzwyczają. Jeśli nie to sobie chyba daruję.