Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izabelka1989

Jajeczko, guzek w pochwie!

Polecane posty

Hej! Dziewczyny co to jest taki guzek w pochwie??? Taka kulka. okres spóźnia mi się 1.5 tygodnia . Wyczytałam gdzieś , że to jest szyjka maciccy i , że pojawia się ona przed okresem. Proszę o odp

Ja zawsze mam ja taką samą bo już od długiego czasu sprawdzam sobie przed okresem czy to jajeczko jest i jest dobrze wyczuwalne i ma takie coś wklęsłe jak zawsze, i to jak dostałam okresu np w tamtym miesiącu bądź w poprzednich pękało. Ja z moim chłopakiem zabezpieczamy się prezerwatywą i nigdy nie było tak , żeby sperma dostała się do środka ponieważ zostało to robione w prezerwatywie ale na zewnątrz już. NIgdy nie pękła. Ale zawsze już od ponad dwóch lat kocham się z moim chlopakiem tak, że on najpierw wchodzi do mnie bez prezerwatywty ale po 5-10min ja zakłada i kochamy się dalej. I wątipe żebym wlasnie przez to zaszła w izę, a poza tym stduoa, wszytko nowe, stres kolokfia, wszyscy mi mowia ze napewno przez tp. calkowita zmiana trypbu , bo i jem inaczej wczesniejpozniej, raz wcale. dojezdzam na uczelnie. Moj chlopak ma 23lata i on mnie zapewnia ze nie potrzebmie sie stresuje, bo nie mam regularnego okresu. a to moze byc normalne. a sluz mam taki wodnisty jakby, bezbarwny badz przzrocztsty i mam wrazenie jakby mi się owulacja spoźniłą, patrząc na ten śłuz.proszę o odp. Pozdrawiam

wodnisty przejrzysty śluz to oznaka płodności!! A to kulka to niby ma byc jajeczko? jakie jajeczko??

Gość ironia losu....
Świat się kończy :O Analfabeci idą na studia :P

Gość dziewczyno
jajeczko to dojrzewa w jajniku i wedruje sobie jajowodem, a nie w pochwie i jest tak małe ze nie da sie go zobaczyc a juz napewno nie wyczujesz go palcem!!!!!!!! Nie bardzo rozumiem o jakim jajeczku piszesz?

Gość kie ka
To co czujesz jako jajeczko ,tą kulke to poczatek szyjki macicy tak jak ci powiedzial ktos na początku!!Każda to ma i to normalne

No dobrze, czyli co owulacja mi się przesuneła? Sluz jest przezroczysty i jest go dużo. taki wodnisty lekko.Czasami jak wyleci na wkładkę to o matko. a szyjka macicy nie jest taka całkowicie zamknięta , tylko ma takie cos jak zawsze miałam przed okresem. Nie mam się czego obawiać chyba co dziewczyny>?

tak, owulacja mogła się przesunąć, a śluz o którym mówisz wskazuje, ze masz własnie okres płodny!

Do agna20: Jest go właśnie bardzo dużo, a czy podczas takiego stosunku jak napisałam powyżej mogłam zajśc w ciąże, podkreślam, ze wejście członka do pochwy bez prezerwatywy trwa zaledwie od 5-10min i nic nigdy się tam nie stało- mam na myśli to,że nigdy nie było tam nasienia. współżyje tak ze swoim chlopakiem od dwoch lat io zawsze było ok a tutaj tyle się okres spóźnia i się przeraziłąm, i mam włąśnie taki śluz przezroczysty rozciągliwy, i jjest go dużo. Proszę o odp

tak, kochając sie w ten sposób możesz zajść w ciążę. To że przez dwa lata wam sie udawało nie zachodzić nie znaczy, że zawsze tak będzie.

No przecież dużo ludzi tak robi. I nie słyszałam jeszcze o takim przypadku, żeby dziewczyna zaszła w ciąż. mam dużo śluzu takiego jak pisałam i jajniki przynajmniej raz dziennie mnie kują. to chyba nie ciąża tylko owulacja. a mija czwarty tydzien jak si e tak kochalam to chyba powinnam miec juz jakies objawy p[rzynajmniej sluz.?

Ja tylko mówię, ze stosunek przerywany nie jest żadną antykoncepcją, nic więcej ci nie poradze...

Gość anik...
Dokładnie przerywany to nie jest metoda anty. I co z tego ze duzo ludzi tak robi? Moja kolezanka tez stosowała przerywany i wpadła. Róznie to bywa, jezeli naprawde nie chcesz absolutnie dziecka to zabezpieczaj sie porzadnie.

Gość anik...
Mysle ze raczej nie jestes w ciązy. A co to za problem odpoczątku kochac sie w prezerwatywie?! Mniej przyjemnie?! ja tam bym wolała miec spokojna głowe a nie przez 5 czy 10 minut przyjemniejszy sex

Dziewczyny jaka powinna być szyjka macicy przed okresem?? Tylko proszę o normlane odp a nie jakieś bzdury baż niepotrzebne odp.