Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo ochydnie wyglada

Cellulit w wieku 22 lat?

Polecane posty

Witam. Mam 22 lata. Od jakiegos czasu zauważylam widocznym gołym okiem cellulit na nogach - udach. Pisze, ze to cellulit bo wiem jak to wygląda. Moja mama ma zaawansowany cellulit. Jestem młodą osobą, szczuplą (170 cm wzrostu i 53 kg ). Nie chodzi o to , ze cos wyolbrzymiam tylko chce temu zapobiec. Co Wy używacie? Moja mama używała różnych kremów lecz nigdy cellulit u niej nie zniknął ani też nie zmiejszył sie. Mama też jest szczupła i zdrowo sie odżywia. Nie jemy zadnych fast foofów , nie pijemy napoji gazowanych. Normalne lekki jedzenie. Moze mi ktoś doradzić? Moze ktos byl u specjalisty z tym? Prosze o rady.

Gość Juliaaa_______
ja mam dopiero 15 lat i tez mam celulit i roztepy. I wcale nie jestem gruba 50 kg i 166 wzrostu. Rozstepy mi sie porobily bo w krotkim czsie duzo uroslam. Ale ten cholerny cellulit? nie mam pojecia od czego :(

Jaki masaz i cwieczenia? skad to sie bierze? jestem szczupła, cwiczyc moze nie cwicze ale pracy tez nie siedze.

Gość pinawiammm

Gość fdsghdsghsgfd
ja mam 13 i tez mam

Cellulit nie zależy od tego, jaką się ma wagę. Czytałam niedawno książkę o tej przypadłości (chorobie?). Dowiedziałam się, że są to problemy w skórze właściwej , a więc głęboko pod naskórkiem, więc kremy raczej tu nie pomogą, co najwyżej wygładzą naskórek. Dobrze jest ograniczyć spożywanie cukru, alkoholu, tłuszczy trans (a więc zamiast margaryny - prawdziwe masło, olej z oliwek, a najlepiej lniany), zażywać suplementy witaminowe, a przede wszystkim wit. z grupy B, magnez, cynk. Nie wystawiać skóry na promieniowanie, bo to niszczy kolagen. Należy pić dużo wody. No i ćwiczenia: super działa pływanie, rower. Ale ważny jest ten cukier. W sumie chodzi o to, że odżywić ciało na poziomie komórkowym.

Gość gość
Cellulit w tym wieku jest niestety już możliwy. Najlepiej wybrać się do odpowiedniej, dobrej kliniki medycyny estetycznej. Tam fachowo ocenią rodzaj Twej dolegliwości i dobiorą odpowiednią terapię. Ze swojej strony mogę podrzucić Ci klinikę, gdzie moja siostra robi często makijaż permanentny ust https://fabskin.pl/accent-prime-bezinwazyjny-lifting-twarzy/ , podobno jest tam naprawdę profesjonalnie i sporo osób z cellulitem tam się leczy.