Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zizuś

maluch i gry komputerowe

Polecane posty

Gość zizuś

Niania mojej córeczki sadza ją przed komputerem. Wiem o tym od małej, bo pokazała mi co razem robią. I nie wiem co robić... jeszcze nie reagowałam, bo0 mamy z mężem podzielone zdania. On - stary komputerowiec jest za, bo komputer uczy, bawi i rozwija. A ja boję się o zdrowie Nastki. Co sądzicie?

moje zdanie: nie rozpatrywałabym chyba aspektów za i przeciw; generalnie zabroniłabym, bo nie tego oczekiwałabym od opiekunki mojego dziecka; sadzanie przed telewizorem lub komputerem to bardzo wygodna opcja; chociaż tak może w obronie opiekunki: wiesz ile czasu mała dzięki temu spędza przed komputerem? może to niewielka ilość czasu a mała chyba nie potrafi jeszcze tego oszacować

Gość mama_kornela
A ja bym poprosiła opikunke aby pokaza Ci strony na które wchodzi ewentualnie mozesz to sprawdzic sama wchodzac w historie.Ja mam 3 letniego synka i czesto siedzimy i uczymy sie razem przed komputerem grajac w gry edukacyjne np. na ciufcia.pl i niczego złego w tym nie widze.

Gość zizuś
rozmawiałam delikatnie z nianią córki. Zapytałam ją co uważa o maluchach przed kompem. Ciekawa rozmowa się nam wywiązała, bo niania uważa się za guru w opiece nad dziećmi (zrobiła studia pedagogiczne a jej brat jest psychologiem dziecięcym). Uważa, ze komputer w odpowiedniej dozie czasu i treści jest jak najbardziej pro. Mówiła mi o psychologicznym aspekcie gierek edukacyjnych, twierdząc że jest tylko 5 dobrych stronek dla dzieci. Brzmi to wszystko rozsądnie.Dziś wieczorem porozmawiam z nią o Natalii.

Gość zizuś
relacja z rozmowy cd. zgadzam się z moją nianią :) Pokazała mi jak wygląda czas córci z kompem, bo wyczuła ze się denerwuję. Niepotrzebnie jak zwykle narobiłam rabanu. A te gry to: mini mini, serwisy dużych portali tj. wp.pl a przede wszystkim jej zdaniem właśnie ciufcia.

Gość aneta 1976
znam ciufcię - bardzo fajna strona, którą poleciła mi przedszkolanka. Pozwalam synkowi czasem na niej pobuszować. Pewnie twoja niania z tej samej szkoły co nasza pani z przedszkola ;)

Gość garlineczka
Dokładnie. Ciufcia – to moim zdaniem świetny pomysł na wspieranie rozwoju dziecka i to przede wszystkim w realu. I chetnie moje dziecko siada przed laptopem i bawi sie na ciufci.