Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawana

Dlaczego czlowiek po 50 bez zeba/zebow jest uwazany za zaniedbalego?

Polecane posty

Gość kawana

Zawsze jak widzialam kobiete na ulicy bez zeba lub paru zebow to uwazalam ze nie dba o siebie. Pare dni temu moja mama stracila pierwszy zab z przodu-po prostu ze starosci, nie ma juz okolo 5 zebow. I nie moge jej nazwac zaniedbana. To zrobil z nia wiek. Teraz rozumiem ze czlowiek bez zebow to normalna sprawa, ze nie mozna na taka osobe patrzec sie w sposob negatywny. Trzeba okazac duza wyrozumialosc bo utrata zebow czeka kazdego.. a zeby wstawic sobie nowy zab to niestety trzeba odczekac az dziasla sie pozagajaja itd..Teraz na takie osoby bez zebow patrze inaczej, wykazuje wieksza serdecznosc do nich.

Gość prawda jak n
zębów nie ma w koszyku świadczeń zdrowotnych, a trzecie niestety nie wyrastają - a szkoda

Gość pollinn
No moja matka tez zebow nie miala dlugo bo czekala az jej sie zagoja po wyrwaniu zeby wstawic korony i wygladala jak babojaga albo i gorzej. Takie zycie :/

w sumie to Czlowiekowi sa potrzebne tylko dwa zeby te na przedzie by mogł sobie zatrzymywac fusy od herbaty

Gość no iwesz ja mam 23 lata
i nie mam swojej 2ki, mam wstawioną, a nie mam bo mi dziecko wybiło!! tak tak i co jestem zaniedbana??

Gość Fazaop
Ja bedac 15 latka stracilam dwa zeby z przodu w wypadku i teraz rozumiem wszytskich ktorzy maja problemy z bezzebnoscia .

Gość bonApetitta
A ja nie moge patrzec na szczerbatych, Ytarlo mi sie ze tacy na pewno nie myli zebow i dlatego ich nie maja teraz.

Gość od razy po wyrwaniu mozna
wstawic zab tymczasowy. Niestey protetyka jest droga. Ale i szczerby wyjatkowo nieestetyczne, a wyglad zaniedbany. Moge zrozumiec kogos, kto nie ma kasy, ale znam takich , ktorym sie po prostu nie chce.

Gość pingpong
A ja powiem tak> ciężki orzech do zgryzienia;)

Gość Caliaa
Teraz można wykonać tzw. protezy natychmiastowe, moj tata robil takie w Klinice Kaleta Dentystyka w Nowej Hucie, założyli je po usunieciu zebow, a po zagojeniu ran dopiero wstawili protezy stale, nie trzeba juz chodzić bez zębów, co może wyglądać szczegolnie kiepsko kiedy usuwają jedynkę lub dwójkę