Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniiiiaaaaaaa28

czy mam jeszcze szanse zdobyć pracę?

Polecane posty

Gość aniiiiaaaaaaa28

Przyznaję, boję się w piersi - byłam głupia i leniwa. Kompletnie olewałam zarówno naukę jak i pracę, czego teraz bardzo żałuję. Po maturze poszłam na studia i rzuciłam. Potem czekałam rok, potem poszłam na kolejne i znów rzuciłam. Potem pomyslalam że muszę w koncu coś skończyć i poszłam na trzecie studia i zrobiłam licencjat. W tym czasie nie pracowałam, a moją leniwą dupę utrzymywali rodzice. :O Po studiach poznałam faceta który zabraniał mi iść do pracy, a mi w sumie było to na rękę. Wolałam zajmować sie domem, gotować itd... Rozstalismy się, aja poznałam KOGOŚ MĄDREGO, kto wciąż mi powtarza że powinnam iść do pracy. Zresztą ja sama mam już dosyć, zgnuśniałam w domu. Wszyscy znajomni pracują, a ja nie. Od pół roku desperacko szukam pracy, naprawde mocno, rozsyłam CV, chodzę zwyczajnie po firmach i pytam czy nie szukają pracownika. Chcialam nawet zostać pomocą kuchenną, ale wymagane było... wykształcenie gastronomiczne! Wszyscy mnie odrzucają, mimo że moje CV nie jest najgorsze (mimo wszystko licencjat, bdb znajomosc angielskiego, db znajomość niemieckiego) - to i tak mnie przekreśla to że nie mam żadnego doswiadczenia, żadnego stażu. Kazdy pracodawca woli kogoś kto ma parktykę, kto nie bedzie musial się juz uczyć jako pracownik... Jestem przerażona. Skończylam 28 lat i nikt nie chce dać mi szansy. Chyba już jej nie ma. :(

Gość Elvoneza
ja rozpoczęłam pracę w wieku 26 lat a ty ? hmmmm przebimbałaś sprawę, wypadłaś z rynku :-O

Jak od roku nie mozesz znalezc pracy to chyba jedynym wyjsciem bedzie pojscie na staz z UP ...

Gość niesmialy27
gdzie mieszkasz i jakie studia masz skonczone

Gość no to kiepsko
Ja mam 23 lata i teraz pracuje obecnie już w trzeciej firmie. Nie poddawaj się. Ktoś w końcu da Ci szansę. Hmm...brak doświadczenia to jest problem ale z drugiej strony zbyt wiele pozycji pod punktem 'doświadczenie zawodowe' w CV to też nic dobrego. Faktycznie może skorzystaj z pomocy Urzędu Pracy. Skierują Cię na staż za jakieś 600zł, ale w Twojej sytuacji najważniejsze to teraz zdobyć doświadczenie.

Gość zetwues
Ja mam 23 lata i teraz pracuje obecnie już w trzeciej firmie. co tez dobrze o tobie nie swiadczy

Gość no to kiepsko
Dlaczego źle? Tak sie składa, że pierwsze dwie prace były w czasie studiów podczas wakacji. Skończyłam studia i teraz mam stałą pracę. To chyba zmienia nieco sytuację, prawda? Nie wiem jak Ty, ale ja lubię mieć swoje pieniądze. Nie muszę być wtedy zależna od rodziców.

Gość zetwues
tak to zmienia obraz pees - ja nie lubie miec swoich pieniedzy. pozyczam od kolezanki haliny i nigdy nie oddaje.

Moim zdaniem masz szansę. Wszystko zależy od tego, czy nie szukasz za wysoko albo w dziedzinach, które wymagają specjalistycznego wykształcenia (nawet z tym gotowaniem). Zacznij może od sklepów w galerii, salonów komórkowych, czegoś takiego. Wiem, że nie jest to ambitna praca, ale jest normalna. Może sekretarka? Skoro znasz angielski, komputer widać, że też umiesz obsługiwać. Wszędzie szukają do pracy, prawie w każdym sklepie, restauracji. Tylko się nie załamuj!

Gość no to kiepsko
zetwues - to też sposób :P

Gość yetiiii
zetwues, ta kolezanka to na pewno halina w. :classic_cool: