Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy zdecydowanie

OŚWIEĆĆIE MNIE JAK TO JEST Z BEZROBOTNYMI!!!!!!!!

Polecane posty

:P Chodzi mi o to, że w tym roku się obronniłam, ale niestety jeszcze nie znalazłam pracy:( Mam się gdzieś zgłosić, zarejestrować czy jak to wygląda? Czy do PUP'u trzeba się rejestrować czy jak to jest?Oświeććie mnie bo jestem po studiach, a o takich rzeczach wstyd przyznać nie mam pojęcia:o

Idzisz do UP i tam się rejestrujesz. Musisz wziąć napewno dyplom, dowód, nie pamiętam co tam jeszcze. Podpsiujesz dużo papierków i tyle, jesteś zarejestrowana. W Twoim wypadku możesz się etż starać o staż. Moze to nie żadna rewelacja ale zawsze to pracujesz, zarabiasz, zdobywasz doświadczenie a jak znajdziesz pracę w każdej chwili możesz zrezygnować ze stażu.

idz się zarejestruj - wtedy będziesz ubezpieczona - może znajdą ci staż... ale zasiłku nie dostaniesz

aha czyli UP to nie jest obowiazek? tylko idę tam żeby ewentualnie znaleźć szybciej pracę? kurcze ale jestem ciemna:P

Gość najlepiej idź tam*
Jesli nie pracujesz - a już jesteś po studiach - MUSISZ - być ubezpieczona ! Zarejestruj się - może szybciej znajdziesz najpierw STAŻ a potem pracę. Jest informacyjny punkt w każdym biurze pracy - i tam dowiesz się NAJLEPIEJ.

rozumiem:o w sumie mam ubezpieczenie bo mam karte Euro 26:p wiec do 26 roku zycia ubezpieczona jestem:) chyba nawet rodzice jeszcze w swoim zakładzie pracy mnie ubezpieczają wiec jeśli chodzi o kwestie ubezpieczenia to jest luz:P