Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona troszke

znowu temat goraczki, wejdzcie plisss

Polecane posty

Gość zmartwiona troszke

witam was. mam pytanko. synus, niecale 4 miesiace ma, od wtorku ma goraczke 38- 38,5. zbijam ja jak juz jest duza, to potem spanie ale po jakims czsie znowu rosnie. maly jest caly czas na czopkach. bylam wczoraj u lekarza, wszystko jest ok, nawet laryngolog zbadal. maly jest zdrowy, nic mu nie jest. dzis robilam wyniki krew i mocz, beda po poludniu dopiero. jak myslicie, co moze byc przyczyna??? lekarka zabki wykluczyla. maly jest niespokojny, w nocy prawie nie spal. teraz na razie nie ma temperatury, spi sobie. doradzcie. moze ktoras z was miala podobnie??

byc moze to \"trzydniowka\". jest wlasnie kilka dni goraczki,bez zadnych innych objawow,pozniej goraczka ustaje,a pojawia sie wysypka na calym ciele. jesli wszystko inne ok,oprocz goraczki to moze wlasnie to!

Gość kochanie wiem w co grasz
taaaaaa napewno ci tu pomogą tu lekarzy NI MA

Gość zmartwiona troszke
ale nie ma zadnej wysypki. dzisiaj mija 3 dzien

Gość zmartwiona troszke
do kochanie domyslam sie ze lekarzy tu NI MA, ale moze ktoras z mam miala podobnie ze swoim szkrabem

A płuca? Czasem osłuchowo żadnych zmian nie można stwierdzić, dopiero prześwietlenie wskazuje na zapalenie. Nie straszę Cię, absolutnie, po prostu staram się rozważyć wszelkie możliwości.

Gość zmartwiona troszke
tez tak myslalam ze moze to jest to, ale podobno taka goraczke dzieci dostaja pod koniec pierwszwgo roku

"trzydniowka "to tylko taka nazwa,rownie dobrze goraczka moze potrwac dluzej,poczekaj jescze troche jesli nie ma innych objawow,zbijaj temp.,obserwuj dziecko. tego sie niczym nie leczy.

Gość zmartwiona troszke
a jakie sa jeszcze inne objawy zapalenia pluc??

jak sie martwisz to idz do innego pediatry sie skonsultowac. tu Ci nikt diagnozy nie postawi:-p

U takich maluszków, bardzo często prawie bez objawów. Mój synek nie miał nawet jakiejś szczególnej gorączki, ciężej oddychał jedynie. Był badany dwukrotnie, przez różnych lekarzy i żaden nie stwierdził choroby, niby wszystko ok. Nawet mówili, że przewrażliwiona jestem. Dopiero prześwietlenie wykazało zapalenie. Absolutnie nie kieruj się tym, co mówię, bo u Was może być zupełnie inna, błaha przyczyna. Wiem jednak, z własnego doświadczenia, że u maluszków czasem poważne choroby, przebiegają zupełnie w inny sposób, niż u starszych dzieci. Mój synek miał 2,5 miesiąca.

Gość baaania22
tez tak mialam ze swoja córeczka.tylko temperature miala 40 stopni.tez dwa dni jechala na czopkach i syropach przeciwgoraczkowych..co jej zbilem ,nawracalo sie..nazajutrz bylam z nia u lekarza i sie dowiedzialam ze jej nic nie ma.. i chodz nic w gardle nie widac ma pocztek anginy skad ta goraczka.. dostala antybiotyk i jest juz dobrze.. proponuje isc przywatnie do lekarza..bedzie dobrze.

Gość zmartwiona troszke
no ok,. a takie wyniki z krwi i moczu beda pokazywac ze np, zapalenie pluc czy krtani??

może to być również zakażenie ukł. moczowego. moja mała tak miała - zero objawów tylko gorączka do 40 st. u nas skończyło się szpitalem.

wyniki z krwi "powiedzą" czy w organiźmie toczy się stan zapalny ( np. podwyższony poziom białych krwinek lub podwuższony poziom CRP(białko C-reaktywne)) w jeśli chodzi o mocz to powie Ci czy nie ma w nim np. licznych bakterii.

Gość zmartwiona troszke
ok dzieki dziewczyny. to byle do 16

Badanie krwi pokaże, czy w organizmie toczy się stan zapalny, czy nie... OB, leukocyty i inne. Mocz, to wiadomo. Może jakaś infekcja wirusowa po prostu i tyle.

Gość zmartwiona troszke
hejka, wlasnie wrocilismy od lekarza. Okazalo sie ze wyniki ma dobre, zadnego stanu zapalnego ani nic. A goraczka nadal. Lekarka rozlozyla rece, stwierdzila ze to moze ta trzydniowka. A ile ona moze trwac??? Te trzy dni, czy moze wiecej???

Gość zmartwiona troszke
no wlasnie, jakas ma lekka ifekcje wirusowa, ale taka minimalna co wlasnie moze byc przyczyna wlasnie tej trzydniowki, tak powiedziala