Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baaania22

sposób na ciaze?

Polecane posty

Gość baaania22

nigdy nie bralam tabletek anty a slyszalam ze jak raz sie pominie to jest mozliwe szybciejsze zajscie w ciaze..czy to prawda?. jesli tak to jakie tabletki sa najlepsze i ile trzeba wziasc zeby pozniej muc odtawic. jakto wszystko wyglada dodam ze staramy sie z mezem o dzidziusia i moze ta metoda zadziala.

Jak się pominie to spada skuteczność antykoncepcji, ale nie mija całkowicie. Poza tym jak masz problem z zajściem w ciąże, to moze do lekarza a nie jakieś domowe sposoby. Ile się staracie?

Gość sevellle
ze po odstawieniu tabletek jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze blizniacza to slyszalam. ale o pominiecie tabletki jako o metodzie zachodzenia w ciaze to nigdy... zamiast eksperymentowac to moze lepiej do lekarza???

Gość nie dość że głupia
to jeszcze analfabetka i chce produkować dzieci. Może i dobrze, że wam nie wychodzi...

Gość farm.
no więc. jak się bierze tabletki przez jakiś czas (minimum cztery-szesc miesiecy) to po odstawieniu pojawia sie "efekt odbicia" - uśpione jajniki zaczynają wypuszczać więcej jajeczek (stąd większa szansa na bliźniaki :) ). efekt ten trwa ok. 3 miesięcy a potem się normuje. ominięcie jedej tabletkinie daje takiego efektu. po odstawieniu tabletek normalna hipotetyczna (!) płodność wraca w ciągu 36 godzin. oczyiwsice to hipotetyczna bo przeciez cykl sie musi unormowac... nie radze tego robić na własną rękę. od grzebania przy hormonach jest ginekolog...

Gość Wendy22
ale gadacie, tylko dlaczego ja znam wiecej przypadkow ze po odstawieniu anty kobiety maja problem z zajsciem. Ja w zaplanowana ciaze w miesiac. 3 miesiace wczesniej brałam kwas foliowy - folik.