Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kahfhdsirdgo

co sądzicie o futerkach?

Polecane posty

Gość kahfhdsirdgo

oczywiscie w sensie okrycia wierzchniego , w brązie , beżu itp , nie jakieś różowe do różowych kozaczków.

Gość vhjksd
Mam futerko i je uwielbiam, oczywiście sztuczne, bo skalpu żywego zwierzaka, to raczej nie chciałabym na grzbiecie nosić... Moje futerko jest rudo-brązowe, więc żadna tam ze mnie Jola czy inna Doda;) jest mi w nim ciepło, bardzo przyjemnie się je nosi, poza tym mam świadomość tego, że nie wygladam jak wszystkie laski dookoła - poowijane w puchówki, a to jest dla mnie bardzo ważne;) nosiłam czerwoną puchówkę do kostek kilka lat temu, ale odkąd wszyscy się tak ubierają, to ja już nie chcę;) tak więc - ja osobiście polecam, ale im mniej osób się na noszenie futererk zdecyduje, tym w sumie dla mnie lepiej ;)

Gość Marciasek
a jaka jest różnica między noszeniem naturalnych futer a skóry? Bo skórę - jak mniemam - z równie żywych zwierząt nosicie - ?

Gość yttyuuy
skóra ekologiczna

Gość Marciasek
a mięsko? jajka? Jecie? a buciki? wyłącznie ze skóry ekologicznej? i portfele też?

Gość talala
różnica między skórą naturalną a futrem jest ogromna - skóra traktowana jest jako produkt uboczny, człowiek jest mięsożerny i tylko warto by pomyśleć o jakichś humanitarnych sposobach zabijania. a zwierzęta na futro hodowane są tylko po to, by było z nich futro. nawet mięso z nich jest wyrzucane, bo do jedzenia się nie nadaje. dlatego to czyste marnotrawstwo.