Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tygrysica2

powiedzcie mi jak zachęcić dziecko do butelki

Polecane posty

Gość tygrysica2

ma pięć miesięcy i chciałabym żeby przyzwyczaiła sie do butelki ale nie umiem jej przekonać. próbowałam, jest głodna ale nie chce.

A moze jej ksztalt smoczka nieodpowiada.. sprobuj z roznymi smoczkami, najlepiej takimi ktore imituja ksztalt sutka

Gość tygrysica2
miałam nuk i lovi. jakie jeszcze polecacie?

Gość Olciaczek
a moze tak jak ja robiłam... dac dziecku piers na chwilkę(2minutki) i potem podsunąć butelkę? co wy na to? Moj synek sie przestawił po 3 tygodniach

moja jak miała 5 misięcy to bez problemu załapała ale tylko AVENT, z innych nie chciala/nie umiała

aaaa no i nauke robiłyśmy na moim mleku a jak sie nuczyła to z butelki piła tylko wode bo cycus nadal był grany

Gość mamamijjaa
no wy mi powiedzcie jak odzywczaic:) no i aventy polecam jak już stonoga pisała dzieciaczek moment sie złapie.

Gość tygrysica2
odzwyczaić? po co? zrob tak jak moja teściowa. jej dzieci piły butelki rano do gimnazjum. same sie odzwyczaiły bo wstyd było a teściowej nie było to na ręke bo stwierdziła że to dla niej wygoda. :)

U nas to trochę trwało ale teraz moje odciągane mleko pije bez problemu. Żadne anatomiczne smoczki imitujące pierś ani bezkolkowe itp. się nie sprawdziły, mam wszystkie które były dostępne w hurtowni. W końcu mały pociągnął dopiero z butli za 3 zł z cannopolu z zwykłym smokiem takim żołtym, ale z szybkim przepływem. Najlepiej pił po długim spacerze czyli po 2-3 h dziennym spaniu. Teraz próbuję dawać mleko modyfikowane, powoli bardzo ale chyba idziemy w dobrym kierunku.