Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a czemu nie

słąbo widze w soczewkach poradzcie bo to dziwne

Polecane posty

Gość a czemu nie

dostalam soczewki jestem krotkowidzem to co daleko widze idealnie prcuje przy komputerze i nie widze czysto tego co mam blisko ;/ czy one moga byc zle dobrane?? moja okulistka powiedzial ze tak moze byc ;/ ale jak dlugo

Gość fill in the gaps
jesli jestes krotkowidzem, to rzeczy, ktore sa daleko widzisz bardzo zle. dobrze widzisz tylko to, co masz blisko przed oczami. mialas w ogole jakies badanie przed dobraniem soczewek, czy trafilas na jakiegos okuliste - konowala?

Gość a czemu nie
no tak mialam teraz mam soczewki o mocy -3,75 i to co jest daleko widze barrdzo dobrze ale obraz np monitora mi sie rozmazuje ;/ mialam dokladne badania

Gość fill in the gaps
ale mocno ci sie rozmazuje? ja tez nosze soczewki i wydaje mi sie, ze to dosc typowy problem, jak cos czytam np, to musze sobie jakby "nastawic ostrosc" w oku, zeby widziec dobrze, ale nie rozmazuje mi sie obraz az tak, zeby to bylo jakos specjalnie odczuwalne/uciazliwe dla mnie

Gość a czemu nie
nie, nie mocno ale jest to odczuwalne i troche nieprzyjemne dla mnie tym bardziej ze co chwile musze patrzec na komputer ;/ spisac jkas umowe itd

Gość a czemu nie
co myslicie

Gość powiem ci tak
mam spora wadę wzroku i noszę soczeki juz od ponad 10 lat i niestety to o czym piszesz to normalna sprawa i nie pozbędziesz się tego. mam dokładnie to samo - trzymając tekst w odległości mniejszej niż ok 10 cm od nosa - nie jestem w stanie go przeczytać (szczególnie jak to jest drobny teskt), musze go odsunąć. W okluarach nie mam tego problemu... tak po porstu jest i trzeba się do tego przywyczaić - odsuń monitor i po sprawie.

Gość a czemu nie
dzieki nie wiedzialam i sie martwilam ze mam zle dobrane soczewki.. dziekuje :)

Gość gość
Moze trzeba udac sie do poradni jakiejs? Mogę polecic Ci bardzo dobra, która na pewno rozwiaze problem www.medis.pl mam nadzieje, ze wszystko będzie okej!

Gość marta34444

Jeśli czujesz dyskomfort w noszeniu to najlepiej iść do dobrego specjalisty, żeby sprawdził i ocenił czy np. soczewki są dobrze dobrane? Ja chodzę do Spektrum we Wrocławiu