Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnov

Zapominanie o tabletce antykoncepcyjnej pomocy

Polecane posty

Gość Agnov

Biorę tabletki antykoncepcyjne i dopiero zaczynam. Biorę cały tydzien już. Ale biore je zawsze o 20.00. Denerwuje mnie to że zapominam nieraz o tym i biore ja np. piec po 20 a dzis wzielam 26 po :((( Czy to moze spowodowac ze zajde w ciaze przy stosunku oczywiscie zabezpieczamy sie ale czy moge w razie wpadki zajsc? Prawdopodobnie zaczne uprawiac seks po drugim pudelku bo przy nim dopiero zaczne brac je regularnie nastawiajac budzik bo jestem bardzo zajeta a nie moge miec dziecka jeszcze ;( ze wzgledow pracy. Nie chce zeby czulo ze nie ma matki bo pracuje. A zdarza mi sie brac te tabletki nie rowno o 20. lecz np. 5 po 10 po i tak roznie choc straram sie zdazyc...co robic? Czy moge w razie wpadki zajsc w nieplanowana ciaze?

Gość bbccaa
a czytałaś ulotkę w ogóle??? z dwuskladnikową tabletką można się spóźnić nawet do 12 godzin. z tego co wiem tylko minipigułka, czyli tabletka jednoskłądnikowa wymaga, żeby brać ją zawsze dokładnie o tej samej godzinie. oczywiście typowe dwuskładnikowe tez najlepiej brać je o stałej porze, ale nie ma powodu do strachu jeśli spóźnienie nie przekroczy 12 godzin....jeśli minie więcej czasu powinnaś zastosować się do instrukcji wewnątrz ULOTKI.