Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ałaaaa

Bolesny okres

Polecane posty

Gość Ałaaaa

Umieraaaaam !! tak mocno boli, pomózcie , jakies sposoby?

Gość Ałaaaa
sok z cytyrny ?

ketonal fajny ale na recepte jest wiec nie kazdy moze sobie na taki "luxus" pozwolic. A sok z cytryny? co sie z tym robi?

a ja slyszalam ze wląsnie absolutnie ciepla kapiel bo moze sie to skonczyc krwotokiem. Nie powinno się rozgrzewac brzucha No spa jest jeszcze calkiem dobra

JA OSOBIŚCIE MIAŁAM TAKIE BÓLE ŻE Z ŁUSZKA NIE MOGŁAM SIĘ PODNIEŚĆ I CIEPŁY ZANACZAM CIEPŁY A NIE GORĄCY OKŁAD PODZIAŁ A NOSPA DZIAŁA ROZKURCZOWO I POMAGA

Jak byłam jeszcze młodą dziewczyną to poradziła mi to babeczka, która pomagała moim rodzicom w opiece nade mną i młodszym bratem :D Kazała zjeść plasterek cytryny posypany cukrem albo wycisnąć na łyżeczkę cukru cytrynę i powiem, że mi przechodziło.

Gość Ałaaaa
Ja na brzuszku mam termofor (nie za gorący), zaaplikowane 2 czopki popijam miętkę i nic :(( Ja już nie mam siły ani pomysłów

polecam wizyte u ginekologa i tabletki anty bo one lagodza okres- tylko musza byc dobrze dobrane. wyślij kogos do apteki po ten nurofen forte czerwony. Powinien ci pomóc dziala baaaardzo szybko.

JEŻELI NIE PARZY CIĘ TAK BARDZO W BRZUCH TO NEI ALE MOŻESZ SE POŁOŻYĆ RĘCZNIK I OWINĄĆ TERMOFOR I POWINNO PODZIAŁAĆ ALE SADZĘ ŻE CZOPKI NIE POMOGĄ

Gość meiko
Na każdy okres mam zestaw: NO-SPA + APAP i w razie bardzo intensywnego bolu DICLOFENAC 100 -lek zmniejsza bóle i krwawienie miesiączkowe (czopki doodbytnicze).

Gość meiko
dlaczego nie można??

NIE NIE ZASZKODZI ALE JESZCZE ZALEŻY JAK U KOGO PRZEBIEGA OKRES U MNIE NAPRZYKŁAD SIEOSTRA MDLAŁA I CAŁY OKRES PRZELEŻAŁA

Gość Ałaaaa
Czopki mam takie z 800mg paracetamolu Nurofen itp. nie działają juz za bardzo , za dużo chyba brałam :( A Ginekolog oprócz środków przeciwbólowych lub anty nie moze nic innego przepisać ? Bo szczerze mówić nie chce niszyczyć sobie wiecej wątroby przeciwbólowymi , a anty ingerencja hormonalna ? Noo nie wiem :(

Gość meiko
no-spy i apapu mieszac??

Ałaaaa mi ból podczas okresu minął jak ręką odjął dopiero po porodzie od tej pory tylko mój nastrój przed przypomina mi o tym:)

Ja miałam podobnie. Co miesiąc okropny ból brzucha promieniujący do ud, wymioty i biegunka, omdlenia .Pomagał mi ibuprom, nospa lub ciepła kąpiel. O matko, jak dobrze, że to się wszystko juz minęło. Po ciążach już nie mam tego problemu. Ufff :)

Mam nadzieje, że i u mnie to minie, ja niestety za każdym prawie razem wymiotowałam, umierałam z bólu a i krwawienia kosmiczne miałam :(

Gość Aisha_119
Dziewczyny ja chodzę po ścianach z bólu jak mam okres i nic nie pomaga a jak mówię lekarzowi co i jak to on mi na to, że tak ma być:/ Losie, dlaczego ja :/ Nic nie pomaga, mam biegunkę, zgagę, bolą jajniki czy coś w tej okolicy, odbija mi się wszystkim co zjem, boli mnie głowa i dolna część pleców :( Mój mąż nie może wtedy ze mną wytrzymać :( Poradźcie co mam robić :( :( :(

Gość do Aisha
ja miałam tak samo, do tego wymioty na tabletki które mi jako jedyne pomagały. poza tym, nie mogłam się podnieść z łóżka. bolało czasem tak, że poparzyłam się gorącym termoforem, całe dnie we wrzątku. nigdy więcej... :o i co? zaczęłam brać tabletki anty. ale jest jeszcze inna możliwość. urodzić dziecko.