Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąglewmiejscu

NIe chcę iść na studniówkę

Polecane posty

Gość ciąglewmiejscu

Ogólnie jestem mało towarzyska, nie lubię chodzić na imprezy, a teraz czeka mnie studniówka. Wszyscy się tym podniecają , a ja po prostu nie chcę iść. I zaczyna się problem. Wszyscy z mojego otoczenia oczekują, że pójdę. Koleżanki nasyłają na mnie wychowawczynie, że by mnie przekonała. Jednak najgorzej jest z mamą. Powiedziałam jej o swoich planach, ale ona nie chce o tym słyszeć. Już zamówiła mi krawcową i fryzjera. Gdzie nie pojedziemy wszystkim mówi że nie chcę iść. Oczywiście wszyscy są oburzeniu, mówią że to jedyny taki bal w życiu, że będe żałować jeśli nie pójdę. Mama powiedziała że będzie tak robić, dopóki nie przyniesie to skutku.Czuję nad sobę presję, jest mi z tym nie wygodnie. Na marginesie powiem że już od dawna nie mogę dogadać się z mamą, ale bardzo ją kocham i nie chcę żeby cierpiała . Mam też swoje problemy, te "wewnętrzne" ( jeśli ktoś wie o co chodzi)

Gość a musisz isc
?? Nie rozumiem problemu... Przeciez nie ma przymusu. Ja tez nie bylam :D

Gość polecambomam
jedyny nie jedyny.. nie chcesz isc to nie idz.. najwyzej bedziesz pozniej zalowac :P

Gość kjkkkjuju
ja na swoja poszlam i troche zalowalam,nie dosc ze nie mialam z kim isc i musialam wziac kolege kolezanki to pozniej ten kolega caly czas podrywal moje kolezanki,ale z drugiej strony to studniowka :) idz i baw sie

Rozumiem, że nie chcesz konfliktu z Mamą, ale to Twoje życie. Nikt nie ma prawda Cię zmuszać, a Ty nie musisz ulegać. Wiem, że to łatwo brzmi w teori, a trudniej w praktyce, ale uwierz mi - jeśli teraz będziesz ulegać ludziom dookoła i robić coś wbrew sobie, to potem będzie coraz gorzej w dorosłym życiu. Nie daj się! :)

Gość ciąglewmiejscu
Niby nie ma przymusu, ale ja widze jakie to jest wazne dla mojej mamy. Ona sie tym cieszy a ja nie chce jej zrobic przkrosci. I tak juz bardzo przeze mnie cierpi. Niby to taka banalna sprawa, a sprawia tyle trudnosci.

oj, a nie możesz po prostu zaprosić jakiegoś znajomego, wystroić się fajnie i dobrze się zabawić na swojej studniówce? studniówka to nie tortury, wymyślono ją po to, żeby było fajnie :)

Gość jak jesteś

Gość jak jesteś
taką dziwaczką to szybko się zestarzejesz. Będziesz miała co wspominać siedząc przy kaloryferze. Radzę Ci idź.

nic się nie stanie jak nie pójdziesz a trochę kasy oszczędzisz zresztą iść żeby całą noc siedzieć w koncie przy stole to żadna atrakcja :O \" wymyślono ją po to, żeby było fajnie\" przecież to zależy od tego jaki kto jest i jak wyglądają jego relacje z resztą... wystarczy, że ktoś nie jest rozrywkowy albo nie przepada za ludźmi i wcale nie będzie fajnie :O

Gość dana vz. 77
nie rozumiem takiego podejścia, dlaczego masz zrobić matce przykrość? to nie jej studniówka i to nie jej wybór, nie może planować za Ciebie i nie ma prawa mieć do Ciebie pretensji o to, że nie poszłaś :o ja nie byłam, wszystkie babki ruszyły w moją stronę mając ochotę nabić mnie na pal, ale się nie dałam. nie interesuje mnie, kto co o tym myśli, ważne, że to ja mam się dobrze czuć, bo to moje życie i moja studniówka. także ogólnie całe to zamieszanie z nasyłaniem wychowawczyni i wariująca matka są dla mnie śmieszne :o

Gość cyniczna____
Ja też nie chcę iść... i na mnie również wszyscy nalegają, koleżanki nawet nie chcą o tym słyszeć, ja już odprawiłam kolegę z którym miałam pójść... chciałam się wycofać i co? Przez nich się nie wycofałam, a kolegi drugi raz przecież nie zaproszę. ;/ Znalazłam nowego, ale kurde... ja naprawdę nie chcę iść, mnie to nie kręci. Nie chcę brać kasy od rodziców (daliby na wszystko, wiadome, ale ja nie chcę po prostu), a swojej kasy wydawać na durną sukienkę nie zamierzam. Raz w życiu ją założę, buahah. W ogóle, jeden durny wieczór, pięćset weekendów przygotowań... po co mi to? ...