Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkooploiuoj

czy mozna sie nauczyc inteligencji?

Polecane posty

Gość kkooploiuoj

Nie czuje sie głupia, wiem ze jestem duzo madrzejsza od wielu osób w moim wieku, ale jednak czuje jakis intelektualny niedosyt. Chciałabym byc bardziej elokwentna, bardziej oczytana, uzywac swojej wiedzy w zartach. Duzo czytam, jakies tam wiadomości ze szkoły mam, ale i tak to jest pospolitość. A znam - chocby z telewizji - niektóre osoby, które swoją inteligencją powalają, potrafią swoją wiedzę wykorzystać. A więc można jakos sie nauczyc tej elokwencji, inteligencji itp?

Gość anixxxxxii
czytaj książki na to samo wpadłam ostatnio...ale nie wiem jaką kupic

Gość glos rozsadku
nie mozna sie nauczyc inteligencji, to cecha wrodzona

Gość kkooploiuoj
właśnie w tym problem, ze czytam duzo, a za inteligentną osobe sie nie uwazam:D a co do ksiażek - czytam teraz Imie Rózy, i jestem w tym zakochana:D

Gość lala cloft
po czesci nabyta, po czesci wrodzona Inteligencji składa sie ogólnie z wiadomości które posiadasz, z zasobu słownictwa, z oczytania, z podobne;tego mozna sie nauczyc. to jedna połowa druga - czy potrafisz te nabyte wiadomosci uzyc, w rozmowie, w pisaniu i tym podobne co ciekawe, gdy sie zapytasz lubdzi czy interpretuja siebie jako osoby inteligentne, wiekszosc powie, ze tak. To pytam sie - czemu spotykam na swojej drodze 2/3 debili i przygłupów?

Gość a teraz ja tu cos powiem
niestety tego nie da sie nauczyc:(

Gość załóż bluzeczke
czytasz Imie rozy Umbero??? o zakonnikach, smierci:o to cie pociaga? chyba ze o iinej ksiazce piszesz

Gość **sami*****************
tak jak ktoś już napisał jest inteligencja wrodzona(dlatego Wałęsa był prezydentem po zawodówce)i inteligencja nabyta (Kaczyński) a wiec jak nie masz wrodzonej to ucz sie dziecko ucz---bo nauka to potęgi klucz:classic_cool:

sami a co myślisz że alik jest inteligentny co prawda to niby kot ale z drugiej strony wytrzymuje przy w/w osobniku więc normalny już nie jest:P

Gość **sami*****************
DKMG-->nie rozmawiam z Tobą,podpadłes mi pare dni temu

Gość DO DKMG
Do kolegi Mojego Głupiego odwal się od alika wrrrr