Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała cytrynkaaa

Firma ACER opinie!!!!!!

Polecane posty

Gość Mała cytrynkaaa

Mam zamiar odkupić laptop firmy ACER czy może jest na forum jakiś informatyk lub ktoś kto się zna na takim sprzęcie i może mi napisać coś o tej firmie i jej sprzęcie ?

Gość nie inż.
kup sobie coś z mocniejszymi zawiasami od LCD

Gość Mała cytrynkaaa
a może jakieś konkretne opinie ??

Gość ja mam acera
po tygodniu od zakupu komp sie rozwalil i jechal do Brna na naprawe, teraz niby ok, oprocz tego, ze matryca szwankuje.

Gość Mała cytrynkaaa
Konkretnie chodzi mi o ten model...http://www.ceneo.pl/993634 Mam okazję kupić go za 700zł poprzedni właściciel kupił go w zeszłym roku.

Gość ERNEST HAMIDŁO
....pomawiacz..... - NIE DOKONCA SIE Z TYM ZGODZE , BIBY PODWYKONAWstwo ejst ale Hp czy sony maja inne konstrukcje acera bym raczej nei polecał - ze wzgeldu na niezbyt dobra jakosć wykonania, parametry moga być ok, cen tez ale co zrobisz jak ci przysłowiowe zawiasy od matrycy beda odpadać lub wypadac bedzie klawiatura :-o

Gość antekkk
acerki to bazarowy badziew

Gość ERNEST HAMIDŁO
za 700 złotych to bym zaryzykowa :) myslałem ze chodzi o nowiutki ze sklepu

Gość Mała cytrynkaaa
Nie wiem co zrobię , laptopa potrzebuje wyłącznie do celów prywatnych, nie do pracy czy łażenia z nim nie wiadomo gdzie. Kusi mnie jego cena bo nie stać mnie na HP czy tam inny za 4 tys

ERNEST HAMIDŁO ....pomawiacz..... - NIE DOKONCA SIE Z TYM ZGODZE , BIBY PODWYKONAWstwo ejst ale Hp czy sony maja inne konstrukcje acera bym raczej nei polecał - ze wzgeldu na niezbyt dobra jakosć wykonania, parametry moga być ok, cen tez ale co zrobi Zobacz link który wyżej podałem. Compal nie jest podwykonawcą, tylko wykonawcą. podwykonawcami są firmy dające swoje logo. Jest 3-ch największych producentów laptopów na świecie. Wszyscy w azji i to oni robią około 80% modeli dla firm. HP ma kilka swoich modeli, ale też ma wiele modeli Compala. Poza tym kierując się wyborem laptopa nie należy patrzeć na logo, tylko na parametry techniczne wszystkich podzespołów. Włącznie z ekranem. Ekrany Philips - LG mają mały pionowy kąt widzenia. Toshiba ma ładne ekrany i ogólnie niezłe laptopy. HP Pavilon ujdą w tłoku. Jeszcze zależy do czego ktoś chce używać laptopa.

Gość Mała cytrynkaaa
Dziękuję za wypowiedzi :) może teraz konkretnie...:) Co myślicie o tym modelu http://www.ceneo.pl/993634 za 700zł :) ?? Podkreślam że do celów domowych .

zawiasy i wykonanie obudowy, też należą do parametrów. To jakie materiały sa użyte i jaka konstrukcja zalezy od modelu, a nie od firmy. Być może Acer jest kiepski - nigdy nie miałem. Ale czy jest sens martwić się o to przy zakupie uzywanego laptopa o kiepskich parametrach i za niską cenę? Najwyzej za rok sobie wymieni. a jak się boi, że się popsuje, to niech kupi nowy na gwarancji.

Gość Mała cytrynkaaa
rok

W internecie masz z gwarancja nowy, za 1382 PLN, a ten ma rok już, pewnie odrobine gorsze parametry i tylko pół okresu gwarancji. Wytarguj przynajmniej na 650 PLN - pod warunkiem, że jest w stanie idealnym. Ten laptop nadaje się do filmów i do netu. Do gier się nie nadaje.

Gość Mała cytrynkaaa
Stan jest dobry miałam go w rękach. Narzeczony powiedział że trzeba tylko wgrać nowego windowsa i będzie ok. W cenie jest mysz i torba na laptopa. Pytam na forum bo nie znam się na takich sprawach a jednak troszkę to kosztuje.

Gość David Off
Zrób, jak uważasz. I tak pewnie za rok wymienisz na nowszy model.

Gość ERNEST HAMIDŁO
....pomawiacz..... - no nie ... ;-( no włsnie to co móisz to sie nazywa podwykonawstwo, czyli wykonywanie produkty dla kogoś innego, innymi słowy heniek wykonuje coś dla krzyska , i to heniek jest podwykonawca a nie krzysiek!

Gość Mała cytrynkaaa
Ok dzięki za wypowiedzi :) W sumie wiem tyle ile na początku...Albo wezmę albo i nie ...

Gość lipo
mam ACERA juz dwa lata i nic się z nim nie działo...według mnie bardzo fajny laptopik...

Gość Mała cytrynkaaa
thats not my name tak jak piszesz -zależy od szczęścia ...

Gość Hosse Carreras
ERNEST HAMIDŁO ....pomawiacz..... - no nie ... ;-( no włsnie to co móisz to sie nazywa podwykonawstwo, czyli wykonywanie produkty dla kogoś innego, innymi słowy heniek wykonuje coś dla krzyska , i to heniek jest podwykonawca a nie krzysiek! Czy to ważne kto dla kogo wykonuje? Ten sam model jest tez dla innych firm, więc trudno mówić o podwykonawstwie. Wazne sa parametry. czepisz się nieistotnych rzeczy, a nie masz nic konkretnego do powiedzenia :O

Gość nikt

zgadzam się -nie jestem ekspertem ,tylko użytkownikiem i po sony vayo/już za stary a przeróbki nie bardzo pomagają/ acer to porostu złom. przez 3 lata użytkowania 3 razy w serwisie i za każdym razem -nic się nie stało- przeprogramowanie, uaktualnienie itd. a w laptopie brak dvd-podobno nigdy nie było?!!! przed serwisem był,brak opcji, wyświetl na innym ekranie,podobno brak sterowników, przed serwisem były, i za każdym razem na nowo wgrywanie wszystkiego i ustawianie. a sprzęt jest z średniej-górnej półki.