Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kochliwy43

Patrick Swayze.....umiera....

Polecane posty

a juz sie wydawalo ze da sobie rade......moja wspaniala tesciowa umarla na raka trzustki.....nie ma od tego ratunku....a teraz kolezanka na raka mozgu(tomor).....jak jest te przyslowie???Kochajcie ludzi poki......cos tam...............................

Gość oj to fakt to fakt
spiesszmy sie kochac ludzi tak szybko odchodzą, to ni przyslowie

Gość śniegowa panienka
Kochliwy, przepraszam, że tak wprost pytam, ale kolezanka tak po prostu, nagle dostała raka mózgu? Pozdrawiam wszystkich w ten zaśniżony dzionek :)

Tak.....stalo sie to w przeciagu 2 miesiecy....54 latek.....juz jest po jednej operacji.....nic nie dalo.....przezuty......:(((((

Gość śniegowa panienka
Przykro mi :(.To jest straszna choroba. I niewiadomo co było przyczyna? Myslicie, że nadmierne używanie telefonów komórkowych plus bezprzewodowy interenet na komórkę może być niebezpieczny?

Gość sama do tego doprowadzasz
watpie zeby kobieta w tym wieku byla maniakiem komorkowym i komputerowym. mysle ze juz si erodzimy z taka zapisana informacja w genach ze kiedys zachorujemy fakt ze moga tez na to wplywac inne czynniki

czesto mozna nabawic sie mutacji przez rozne czynniki substancje chemiczne i promieniowanie ale zazwyczaj jest to mutacja samoistna

Gość zauroczon.a
No ale czynniki z zewnatrz też chyba mają jakiś wpływ. Z tego co wiem geny w chorobach nowotworowych sa tylko w jakimś procencie odpowiedzialne. ale na pewno takie osoby sa bardziej narazone.

ja naduzywam roznych rzeczy....(nie narkotyki) i jakos zyje....ale kto wie co sie stanie za 10 lat........ale wam napisze:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość śniegowa panienka
No ale czynniki z zewnątrz też mają na to jakiś ujemny wpływ. Z tego co wiem geny są odpwiedzalne za tworzenie chorób nowotworowych tylko w jakimś procencie.

najczesciej jest mutacja samoistna duzo sie mowi o komorkach i komputerach ale to ma ok 0.0005 % wplywu tak mysle jeszcze do konca naukowcy nie wiedza ale w dzisiejszych czasach wszytsko moze miec wplyw nawet jedzenie sama wiesz co w nim jest

Gość śniegowa panienka
sama do tego doprowadzasz - chociaż trochę mnie podniosłeś na duchu.:) Co do jedzenia to staram się odzywiac zdrowo i sprawdzam co znajduje się w produktach spozywczych. Gorzej z tym komputerem plus netem na komórkę, jestem uzależniona:O

hehe to milo pamietaj najwazniejsze to myslec pozytywnie. nalezy sie takze czesto badac lepiej zapobiegac niz leczyc

Gość śniegowa panienka
sama do tego doprowadzasz---> z tym mysleniem pozytywnym to też u mnie ostatnio kiepsko:O

trzeba zyc pelnia zycia i nie martwic sie o jutro bo jutro to juz moze tu nie byc

Gość że niby drajwerka
tylko 30 % to uwarunkowania genetyczne, reszta, czyli 70 % zalezy od nas i od naszego trybu życia

chyba odwrotnie wlasnie przerabiam genetyke i najwiecej jest mutacji samoistnych

Gość że niby drajwerka
sama do tego doprowadzasz jest tak, jak napisałam.

Gość śniegowa panienka
sama do tego doprowadzasz----> tzn?

Gość śniegowa panienka
No więc to nadmierne używanie tel. może szkodzić:O

Gość że niby drajwerka
śniegowa panienka żadne badania nie potwierdziły tego, że telefony mają wpływ na rozwój nowotworu. przede wszystkim wdychanie dymu tytoniowego, przebywanie w towarzystwie osób palących (lepiej samemu palić niż żyć w towarzystwie palaczy, gdyż dym, który oni `wydmuchują` ma większe stężenie toksyn), zła dieta, stres.

Gość że niby drajwerka
dym tytoniowy zawiera substancje radioaktywne. 1 papieros + 320 zdjęciom rentgenowskim. dodam, że wykonanie tzw. prześwietleń jest bezpieczne dla zdrowia ludzkiego jeśli jest wykonane raz w roku. ale palacze nie palą jedengo papierosa dziennie... prosta kalkulacja... oszałamiające wyniki

Gość że niby drajwerka
miało być 1 papieros = 320 zdjęciom renetegowskim.

Gość śniegowa panienka
że niby drajwerka---> już nawet nie chodzi o ten tel., ale mam też interent, poniewaz z takim netem mi praktyczniej, czasem bywa ze siedze krocej, ale bywaja dni, ze caly dzien i sama nie wiem czy ma to ujemny wpalyw na zdowie czy tez nie ma. Po latach moze okazac się ze jednak telefonia komórkowa nie jest taka bezpieczna dla zdowia.

Gość śniegowa panienka
że niby drajwerka---> jesli chodzi o papierosy- pierwszy raz o czyms takim slysze

Gość śniegowa panienka
kochliwy43----> Dlaczego do Kanady? Tzn wiem czyste powietrze, piekne tereny:) czy z innych wzgledow? ;)