Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kochliwy43

Patrick Swayze.....umiera....

Polecane posty

Gość sama do tego doprowadzasz
dy nikotynowy u kazdego nie spowoduje raka moze lecz nie musi. jesli mowie nie prawde przedstawcie jakies racjonalne dowody

oni Cie tutaj naucza co oznacza palenie z drugiej reki.......no i ja czekam:)))).............zartuje:)

i dalej bronie mojej tezy ze najwiecej mutacji powstaje samoistnie takze prosze o dowody odrzucajace mą teze;)

Gość śniegowa panienka
Znam pare osób, ktore dozyly 80-ki w dobrym zdrowiu i paliły nałogowo :) do tego zamrło im sie na cos zupełnie innego niz np rak płuc aczkoliwek palacze choruja i to jest fakt. Gorzej martwia mnie te nagle guzy mózów:O

Gość śniegowa panienka
' guzy mózu

życie jest niesrprawiedliwe, wielu młodych, dobrych ludzi umiera. Moja mama też choruje na raka, ma dopiero 55 lat. Jest bardzo zniszczona, wychudzona, staram sie być blisko niej niestety nie jest to łatwe widząc w jakim jest stanie. Człowiek przez całe życie stara sie dobrze odżywiać, dba o siebie a i tak wszystko jest gówno warte.

wdlug mnie to szkoda zycia na zdrowe odzywianie ale to tylko moja opinia

Gość śniegowa panienka
Kochliwy43----> nie podpuszczaj bo jeszcze sie skuszę:P

Gość Śniegowa panienka
Tusi bardzo mi przykro z powodu mamy, ja sama przeżywałam pare lat temu chorobe babci:(. Nie wiem czy zauważyliście ale co rusz w mediach podają ze ktos znany jest chory właśnie na raka.

Gość Śniegowa panienka
Kochliwy43----> jestem zajęta:P

Gość że niby drajwerka
ale gdzie ja napisałam, że każdy kto pali ma raka? tak naprawdę komórki nowotworowe ma każdy z nas, a uaktywniają się czynniki mutagenne, które poprzez mutacje komórek prowadzą do nowotworów

Gość że niby drajwerka
no np. Christina Appelage przeszła ostatnio amputację dwóch piersi

Gość że niby drajwerka
uaktywniają je*

Gość że niby drajwerka
sama do tego doprowadzasz niczego Ci nie muszę udowadniać. wiem, co mówię ;)

sorry ale widze ze nie wiesz i nie bede sie z toba klocic bo to nie jest temat i miejsce

Gość że niby drajwerka
czego nie wiem?

Gość że niby drajwerka
a mogę wiedzieć na jakiej lekcji Cie tego uczono? chodzisz jeszcze do liceum, gimaznazjum czy jestes juz moze na studiach?

wpisz wgogle i zobaczysz wszystkie informacje potwierdzaja moje zdanie. takich rzeczy dowiedzialam sie juz w liceum;) mialam dwoch nauczycieli i oboje tak mowili w ksiazkach tez tak pisze. uwierz mi czytam duzo na ten temat i nawet artykuly roznych czasopism do spraw med. to potwierdzaja

Gość że niby drajwerka
w takim razie miej pretensje do moich wykładówców i ordynatora onkologii, gdzie konczyłam specjalizację z onkologii właśnie ;) acha i napisz mi konkretnie o co ci chodzi, co źle napisałam wg ciebie oczywiscie?

Gość skąd ta wiadomość o Patricku
? Poproszę jakieś źródło

Gość Śniegowa panienka
To jest ogromny cios dla młodej osoby, ktora dowiaduje się o raku jak również dla bliskich. Nie umiem sobie tego nawet wyobrazic.

nie wierze ze skonczylas ten kierunek, mozesz podac nazwisko ordynatora?

dlatego jestem za tym zeby cieszyc sie dniam jakby mial byc on ostatnim naszym dniem... nigdy nie wiadomo co nas spotka wypadek czy choroba...

Gość że niby drajwerka
`nie wierze ze skonczylas ten kierunek, mozesz podac nazwisko ordynatora?` hehe jesteś śmieszna... myslisz, ze zamierzam coś udowadniać przed jakąś gówniarą z liceum? na kafeterii nigdy nie podaję żanych nazwisk, a tymbardziej, żeby komuś coś udowadniać. napisz mi, co źle twoim zdaniem napisałam

tylko 30 % to uwarunkowania genetyczne, reszta, czyli 70 % zalezy od nas i od naszego trybu życia prosze ot to co mi sie nie zgadza z twoim wyksztalceniem. i nie mow tak do mnie ok? dziekuje bardzo

Gość że niby drajwerka
a to, że dym papierosowy zaiwrea substancje radioaktywne i kalkulacje 1 papieros + 320 zdjęciom rentgenowskim wiem już hoho ... od bradzo dawna, kiedy jeszcze w szkole średniej brałam udział w programie onkologicznym i miałam zajęcia z ordynatorem onkologii

no dobrze ale nei kazdy musi byc podatny na tego rodzaju raka to zalezy od genow niektorzy moga palic 2 paczki dziennie przez 50 lat i sa zdrowi

Gość że niby drajwerka
`tylko 30 % to uwarunkowania genetyczne, reszta, czyli 70 % zalezy od nas i od naszego trybu życia` to akurat to już wiedziałam w liceum po lekcjach biologii, co potwierdziło się, kiedy brałam udział w tym programie. nie wspomnę już, że takie rzeczy to musi wiedzieć każdy, kto sie wybiera w ogóle na medycynę... 70% ZALEŻY OD NAS SAMYCH I NASZEGO TRYBU ŻYCIA!!!

Gość Śniegowa panienka
Kobietki nie kłócić:), na pewno geny jaki i czynniki rakotwórcze mają wpływ. Jeśli osoba jest obciążona genetycznie powinna bardziej się kontrolować. MNie bardziej ta komórka zainteresowała.:D Co do jednego chyba nikt nie ma watpliwości, ze życie jest krótkie i trzeba na maxa wykorzystać.