Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

MICHALINA CZY LAURA???

Polecane posty

Gość psokdfh
Zdecydowanie Laura, Misia brzmi jak dla psa.

Gość laurusiunia haha
powiem wam jaka ja jestem : bardzo wrażliwa na piękno i cudzą krzywdę (płaczliwa), kocham sztukę, mlarstwo, architekturę itd.a zarazem pewna siebie,wyniosła, ale nie zarozumiała. :))) Jestem poliglotką i bardzo dobrze się uczę :))) Jestem śmiała, wygadana, ale uwielbiam słuchać innych ludzi :)))Kocham pieniądze....A i straszna histeryczka!!! Niecierpliwa i nerwowa!!!! Mściwaaa..!!!!!! No i troszkę kurewski charakter czasami.... haha :DDDD ale ogólnie rodzice są ze Mnie dumni i sama się bardzo kocham!!!!! Wiele cech zgadza sie z już wymienionymi i tymi z opisu ogólnego imienia :))) Opróćz oszczędności, bo wszystko wydaję :))))) Pzdr:***

Gość Michalinaaaaaaaa
Ja mam na imię Michalina i wbrew pozorom nie jestem grubą babą ze wsi z rowerkiem. Mam 16 lat i choć nigdy dotąd nie spotkałam się z nieprzyjemnościami wynikającymi z noszenia tego imienia, ilekroć mogę, wytykam mamie ten błąd. Kiedy znajomi mówią do mnie \'Michasiu\' lub \'Misiu\', czuję się jak dziecko, zaś kiedy mówią \'Miśka\', brzmi to w ich ustach jak zgrubienie - jakbym ich denerwowała. A kiedy słyszę \'Michalina\', czuję się jak stara kobieta. Kojarzy mi się to z Kaliną, a Kaliny to z reguły sędziwe staruszki. Chyba wolałabym się nazywać Magda, bo chociaż Magdalen jest dziś pełno, to imię przynajmniej brzmi normalnie i jest uniwersalne. Obecnie staram się wyrobić w znajomych nawyk zwracania się do mnie \'Kaśka\', tak bowiem brzmi moje drugie. A zatem ostatecznie obstawiam Laurę - choć na Twoim miejscu wybrałabym dla dziecka jedno z popularniejszych imion, wówczas napewno nie będzie miało pretensji.

Gość mama Laury
Moja córeczka ma na imię LAURA. Imię w Polsce mało spotykane. Moja córeczka jest śliczna, kochana, mądra i cudowna. Na drugie ma Marianna po swojej prababci. Laura Marianna ładnie brzmi. Fajnie, że wybrałaś imię Laura bardziej mi się podoba od Michaliny.

Gość Honorata83
Ja również mam córeczkę Laurę,ma 2,5 miesiąca.Jest,śliczna,spokojna i "wiecznie" uśmiechnięta :) Zwykle zwracam się do niej Laurunia,a czasami Lori :) Bardzo się cieszę,że wybrałam to imię,a miałam ich trochę na liscie(Michalina też na niej była).Dla mnie imię Laura brzmi pięknie,romantycznie i lirycznie. Pozdrawiam.

Gość I na czym ty sie zastanawiasz
Nawet nie ma zastanawiania! Laura-To piękne imie takie orginalne....jest poprostu boskie Bardzo chciała bym tak mieć na imie \:) I cały zcas nic innego bym nie robiŁA TYLKO SIE PZREDSTAWIAŁA;P hehe

Gość moja siostrzenica
ma na imie Laura Sofia,zaznaczam ze nie mieszka w Polsce.

Michalina Jestem w 10tc i jesli bedzie dziewczynka to bedzie miala na imie Michalina :) mam kolezanke ktora nosi to imie. Jest piekna, madra i bardzo ambitna osoba :) W pracy nawet szefostwo zwraca sie do niej Misia :) a klienci Pani Michalino :) Bardzo podoba mi sie to imie :) no i dziwnym zbiegiem okolicznosci :) jesli bedzie chlopiec to bedzie mial na imie Wiktor ;) Jesli chodzi o Laure to nie podoba mi sie za bardzo :/ kojarzy mi sie z dziewczyna z mojej miejscowosci :/ jest ruda, wyniosla no i taka troszke meliniara :P no ale moze gdybym znala inna Laure to podejcie do tego imienia tez byloby inne :)

Gość Misia ;)
Sama mam na imię Michalina. Kiedyś nie lubiłam tego imienia..;/ zawsze mnie wkurzało jak wołali tak na mnie.. ale teraz mam już 17lat i wolę jak wołają na mnie Michalina niż Michasia..chociaż Michasia też mi się podoba. W szkole,znajomi wołają na mnie Misia,Miśka..nawet mój wychowawca i inne nauczyciele zwracają się do mnie Miśka. Kiedy zapoznaję się z nowymi osobami i się przedstawiam to od razu pierwsze ich słowa brzmią..ale masz śliczne imię..nigdy nie słyszałam/słyszałem o takim..takie orginalne..i same inne miłe słowa na temat mojego imienia słyszę.. i dopiero teraz podziękowałam rodzica że mnie tak nazwali..bo zawsze im wypominałam że nazwali mnie po wiśniacku.. to mama zawsze odpowiadała.. usłyszałam to imię w telewizji..tak ma na imię pewna piosenkarka i sbodobało nam się i dlatego masz tak na imię,i nie masz co zarzekać ;]. No i teraz im dziękuje za to moje orginalne,śliczne imię. ;) a imię Laura..mi się nie podoba..co raz częściej jest ono spotykane..sama mam 4 koleżanki Laury i kuzynkę Laurę.. i za bardzo ich nie lubię.

o prosze mój stary temat ktoś odnowił jeszcze z moim starym pseudonimem:) Teraz jestem jeden dzien po terminie i wg lekarzy ma być synek i będzie Aleksander:) A dla dziewczynki wybraliśmy Lilianna, choć ostatnio mi się śniło, że jednak dziewczynke urodziłam i się męża pytałam to co Lilianna, czy może jednak Michalinka? hehe dalej mi się to imię bardzo podoba:)

Gość moja Mała
ma na imię Lila:) ale zdecydowaliśmy sie po prostu na Lilę a nie Liliannę. Ale Miśka jest świetne:)

Gość elis22
Do Laurusiunia:Dokładnie cały opis Twojego charakteru Pokrywa się z moją córeczką Laurą!!!To niesamowite ale przy wyborze imienia dla dziecka warto czytać jego charakterystykę!

Gość MamCia Anonim ;*
Michalina stanowczo!Bardzo mnie zdziwiło pytanie ponieważ mam dwie siostrzenice.Michasie i Laurę.Nie powinnam tak mówić,ale cóż...Michasia jest stanowczą,energiczną dziewczynką,która nie da sobie w kaszę dmuchać,ale jest też pełna gracji,subtelna,ma śliczne oczy i ogólnie jest bardzo ładna i ma super charakterek.Chciałabym mieć taką córeczkę bo na razie nie mam żadnej ;) Laura zaś jest...bardzo często humorzasta i wredna.Do tego ciągle płacze jak coś nie idzie po jej myśli.Nie przepada za ludźmi i zawsze chce być we wszystkim pierwsza.Jest odrobinkę opryskliwa,chociaż Michasia też czasem taka bywa.Michasia nie lubiła kiedyś swojego imienia i wszystkich idiotycznych ksywek typu Misia i Miśka,aż nie przyjechałam do niej z Ameryki(bo podróżny) i nie przyniosłam jej pięknego misia z napisem For Beautifull Robi czy jakoś tak...co znaczy Dla Pięknej Szatynki.I tak znalazłyśmy ksywkę dla Michaliny,która jest szatynką!W prawdzie coś przekręciłyśmy i Michalinka-Robi nie została Robi tylko Rudi,ale tak nawet ładniej! :) Miała wtedy 7 latek teraz ma 10 i wszyscy w szkole a nawet w domu tak do niej mówią!Michalinka to nie jest wiejskie imię!Nie polecam Laury,a Michalinę jak najbardziej!

Gość Lilith.
Ja wybieram Laurę - sama mam tak na imię.