Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z wamiiii

zaoczne vs dzienne

Polecane posty

Gość co z wamiiii

Mam pytanie. Czemu zaoczni uważaja sie za lepszych? I dyskriminuja dziennych? Mowiac ze oni to ALE SĄ bo sami na siebie zarabiaja? Co jest zlego w tym ze rodzice, ktorych stac, utrzymuja swoje dzieci na studiach?

Gość no wiesz...
jakoś trzeba sobie podnieść samoocenę,skoro się ktoś nie dostał na dzienne...

Gość co z wamiiii
Wlasnie nie! Jest zupelnie na odwrot. Zalezy gdzie, ale ja cos takiego obserwuje. szczegolnie na forach, tu na kafe.

hmmm, chyba mogę się już wypowiedzieć w temacie skończyłam zaocznie socjologię (lic. i mgr.) oraz dzienną ekonomię (mgr). nie zetknęłam się z otwartą wrogością w żadnej z tych grup.. ale osobiście uważam, że niestacjonarne wypadają w tym porównaniu korzystniej ;)

Wiesz, to nie ma znaczenia, dzinne czy zaoczne, z tym ze ciezko startowac do jakiejkolwiek pracy nie majac ZADNEGO doswiadczenia zawodowego.

Gość no i po co prowokujesz
kłótnie na ten temat? Przewijał się on już wiele razy i nie doprowadziło to do niczego sensownego. Zaraz pojawią się opinie wyższości jednego trybu nad drugim. Co człowiek to opinia i już wychodzę stąd, bo nie che mi się patrzeć jak będą tu szczekać na siebie ludzie stojący po dwóch stronach barykady. A na marginesie jestem z zaocznych

nie mozna wszystkiego uogolniac. sa rozna szkoly i czasami zaoczni musza wiecej uczyc sie od tych z dziennych. nie ma zadnej reguly🖐️

bynajmniej.. z tym kupowaniem to mit, oczywiście przy założeniu że mówimy teraz o dobrych państwowych uczelniach ;) właśnie, że z finansowego pkt widzenia uczelni opłacałoby się 'uwalać' studentów - odpłatne poprawki, przedł sesji, powtarzanie roku etc, dlatego trzeba się sporo nagimnastykować żeby zdać

Gość jako wykładowca
Jestem wykładowcą i powiem tylko tyle: z zaoczynymi pracować to przyjemność. To są ludzie, który mają pookładane w głowie, zwykle już jakieś doświadczenie życiowe i praktykę zawodową. często sami płacą za studia, to i je cenią i wiedzę, którą dostają. Dzienni zwykle w głowie mają siano, czyli imprezy, porozmawiać z nimi trudno, bo nie znają realiów życia ani rynku pracy, uczyć się wcale nie chcą... Tak to wygląda.:(

Gość goodies
jacy ludzie, taka opinia. studenci z mojej uczelni nie dyskryminują studentów z dziennych, więc ja nie widzę problemu. jak ktoś się chce dowartościować, to zawsze znajdzie sposób, nie ma znaczenia czy to zaoczniak czy dzienny. a na pocieszenie dodam, że uczniowie zaocznych mają lepszy start w zdobywaniu pracy, więc nawet jeśli zdarzają się sytuacje dyskryminacji, to nie wiem po co się nimi przejmować. "na zaocznych kupujesz wyksztalcenie, na dziennych je zdobywasz" kompletna porażka :o :o

Gość clubaze
Uwazam, ze lepsze wykszatalcenie zdobedzie sie na studiach dziennych. Tam jest duzo wiecej zajec tyfodniowo i zdobywa sie wecej praktyk. W zyciu jednak nie zawsze jest kolorowo i ukonczenie uczelni w trybie dziennym wcale nie gwarantuje zdobycia dobrej pracy. Osobiscie studiuje zaocznie, niestacjonarnie bo zmusila mnie do tego sytuacja rodzinna. Nie załuje, choc nie chwalac sie prawdopodobnie byłbym w stanie skończyc studia dzienne. Moja uczelnia nie jest wymagajaca. Przedmioty zaliczam bez wiekszego zaangazowania. W tej chwili pisze prace inzynierska. Na codzien pracuje. Zdobylem juz troche zyciowego doswiadczenia, zarobilem na wlasne autko i poznalem troche ludzi. Bardzo prawdopodobne, ze osoba po studiach dziennych szybko zdobedzie wymarzona prace i zarobi wiecej niz ja. wnioski wyciagnij sam...

Gość co z wamiiii
prowokuje, bo wkurza mnie to wszystko!! Moi rodzice sa niezle usytuowani. Nie obnosze sie z tym, ale dziwnie czasem. Bo mam wrazenie ze co niektorzy zle na to patrza. Nie wiem z czego to wynika. Czy z zazdrosci? Moze nawet nie. Po prostu w Polsce z zasady jedzie sie po tych ktorzxy maja latwiej.

fajnie tylko ze nie akzde studia sa w trybie zaocznym. moj kierunek jak ja szlam na studia byl tylko na 2 czy 3 uczelnaich zaocznie (spr w informatorze interetowym) w tym roku widzialam ze juz moj wydzial otworzyl stduia niestacjonarne. takze mozna porownywac dzienne i zaoczne ale w danej dziedzinie a nie ogolnie.

Gość co z wamiiii
A czy znajdzie sie jedna osoba, ktora przyzna, ze nie skorzystalaby z pomocy rodzicow?

Gość to jest za trudny temat
skonczyłam dzienne studia i dzisiaj bardzo ŻAŁUJĘ ze zdecydowałam się na taki tryb. Co z tego, że jestem mgr inż czegośtam, skoro nie mam doświadczenia? Dzisiaj poszłabym po liceum na staż, została tam, zaczęła studiować zaocznie i na finiszu miałabym 23 lata, ukończone studia i 5 lat stażu. a tak - przygodę zawodową dopiero zaczynam..

Gość co z wamiiii
No ale czy nie macie podobnego wrazenia do mnie? Ze jedzie sie po tych ktorzy maja latwiejszy start?