Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SSilana

napięcie mięśniowe u niemowlaczka

Polecane posty

mój obecnie 3 miesięczny synek na początku był szczepiony tymi bezpłatnymi szczepieniami ale obecnie ma stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe i chodzi na rehabilitacje tylko że my nie zostaliśmy zbadani przez neurologa ale odrazu dostaliśmy skierowanie od pediatry do fizjoterapeutki i ona postawiła taka diagnozę, martwi mnie fakt że troszkę się naczytałam o tym że dzieci takie nie powinny dostawać tych bezpłatnych szczepionek z 3 kłuciami ale te acellularne , które podobno w niektórych przypadkach są właśnie bezpłatne dla dzieci z WNM na zlecenie neurologa, czy ktoś wie czy należy nam się taka szczepionka za darmo czy tez sama muszę wykupić ją czy też powinniśmy ominąć te szczepienie na czas rehabilitacji?? mój pediatra powiedziała że ona nie widzi przeciwwskazań do szczepień tych 3 a najgorsze że mamy mieć te szczepienia w poniedziałek . czy ktoś może mi pomóc? pozdrawiam

Gość mamusiowaooooo
moja córcia miała takie szczepienia od urodzenia i ma do tej pory bezpłatnie oczywiscie tez miała wzmożone napiecie mięsniowe w nogach i obnizone na poziomie głowa tłów.ale te szczepionki acelularne nie maja za wiele wspólnego z napieciem mięsniowym i dlatego lekarz nie widzi przeciwskazan do zwykłych szczepionek.szczypienia acelularne podaje się dziecia bezpłatnie jezeli lekarz wyda takie skierowanie w przypadku gdy dziecko ma obciażony wywiad dotyczacy OUN.Jezeli chcesz szczepic dziecko szczepionkami acelularnymi to możesz tylko musisz sobie za nie zapłacić.

Gość mamusiowaooooo
dodam tylko ze dziecko musi być w tym przypadku prowadzone przez neurologa bo to on wydaje decyzje o tym czy dziecko kwalifikuje sie do tych szczepien czy tez nie a wiadomo jezeli dzidzi jest zdrowe to lekarz nie da skierowania na bezpłatne szczepionki acelularne.

Gość DO SSilana