Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asru1

CzY tO pRawDa że kobiety które są otyłe i zachodzą w ciążę mniej tyją

Polecane posty

Gość asru1

W jej trakcie jak to jest bo tak słyszalam i bardzo ciekawa jestem :o

Gość powiem szczerze iz
Powiem tak mniej widac po nich niz po tych chudych ciaze,chociaz ja jestem taka przy kosci a widac brzuszek dosyc :-( nie wiem co dalej..ale ja bede miala bliznieta ponoc;-)

Gość medusal
Tak to prawda:) Najwięcej chyba tyją te co sie ostro odchydzają przed ciążą bo mają podwujne jo-jo :)

ja w ciazy przytylam 9 kg. przed ciązą wazylam już duzoooo za dużooo teraz z tym walcze i narazie wygrywam :D:D wydaje mi sie ze kobiety otyle uwazają w ciazy na to co jedza- przynajmniej ja tak robilam bo zdawalam sobie sprawe ze w pewnym momencie to moje kg przestają juz byc tylko moja sprawą a moga sie odbic na maluszku.

Gość jejku to ja się boję
bo ja miałam wagę 73kg:( [15 kg nadwagi] i zaszłam w ciążę rany mam nadzieję że 20 mi nie przybedzie bo jestem niska mam 156cm :o

Gość powiem szczerze iz
Nie zgodze sie ja przybralam na wadze juz 5 kg a koncze wlasnie 11 tydzien ciazy ,jednak ostatnio jak bylam na wizycie u gin ponoc to nie wina mojego lakomstwa tylko mnogiej ciazy:D

Gość HUBABUUBA
A ja słyszałam że kobietą z nadwagą cięszko zajść w ciążę a jak zajdą to własnie mniej tyją :) uwazam że powinno się jeść duzo warzyw np. gotowanych, czy na parze , ryb, biale mięso, owoce , ciemne pieczywo i co najwarzniejsze nie jesc za dwuch :D POZDRAWIAM

Gość asru1
GRATULUJE MNOGIEJ CIAŻY I ZYCZĘ CHŁOPAKA I DZIEWCZYNY ZA JEDNYM ZAMACHEM :)

Gość asru1
a łasnie też mam nadwage około8 kg i zdecydowalam się na dziecko trochę się boję jak to będzie i stąd moje pytanie wlasnie :o myśle że jest sporo takich dziewczyn jak ja gdyż zyjemy w biegu i czesto łapiemy coś w biegu do jedzenia :)Ale też mi się wydaje że jak sie je racjonalnie i nie zadwoje to się aż tak dużo nie utyje a dziecku to nie zaszkodzi :) A ILE KALORI POWINNA SPRZYWAĆ KOBIETA W CIĄŻY???

Gość powiem szczerze iz
Fjnie byloby miec wlasnie chlopca i dziewczynke...niedlugo sie okaże -a dzieki za gratulacje:D

Gość asru1
TO JA TRZYMAM KCIUKI CO BYŚ DUŻO NIE PRZYTYŁA, SZYBKO URODZIŁA I ZA JEDNYM ZAMACHEM CHŁOPCA I DZIEWCZYNKĘ :)🌼

ja mialam duzoo wiekszą nadwage. I jest ok i nawet poród byl szybki i bez zadnych problemów. kobieta w ciazy powinna jesc 300 kcal wiecej niż normlanie.

Gość podzielone opinie
ja zawsze miałam dużą nadwagę i 2 razy za pierwszym podejsciem zaszłam w ciążę - w pierwszej przytyłam 11 kg a w drugiej tylko 7 i dodam tylko że za drugim razie(ważyłam więcej niż za pierwszym razem) brzuszek było widać bardzo - wszystkie kg poszły właśnie w brzuszek a nawet z innych miejsc ubyło(uda biodra pupa)

Gość asru1
MAMAMI- jejku dzieki przynajmiej będę wiedziała ile więcej jesć kcl :) Oczywiscie nie zaiezam sie odchudzać :) PODZIELONA OPINIA- to muszę przyznać ze mnie troszkę pocieszyłaś :)

Gość coooo
ja przed ciążą ważyłam 47 kg ,a gdy szłam rodzić synka to 53 kg. Ale to dawno było ,teraz bez ciąży waże ok 60.

asru ja tam myśle ze kcal nie są az tak wazne jak to co sie je :) jak bedziesz jadla warzywa owoce rybki chude mieso i ciemne pieczywo a unikala tluszczu cukru i bardzo przetworzonych rzeczy z terminem waznosci do 2147 :P to napewno nie przytyjesz a i bedziesz sie dobrze czula. ja mialam to szczescie ze w ciazy mialam straszna ochote na kiszone ogorki i kapuste a wiadomo ze to zdrowe jest. pewnie jakby mnie ciagnelo na chamburgery i ciastka z kremem to bylby wielkiii problem :D łatwo sie mówi trudniej sie robi...

Gość coooo
w ciąży przytyłam 6 kg ,a żyłam tylko na lodach z tofi

Gość coooo
tylko lody i mleko tolerował mój żołądek

Gość adrianadmo
ja tam tez mialam duza nadwage, a zaszlam w ciaze w ciągu jednego starania :P No i przytylam moze z 5kg w ciazy

Gość podzielone opinie
nie powiem że jadłam wszystko na co miałam ochotę, ale sam fakt ze jesteś w ciąży sprawia że starasz się racjonalniej odżywiać ale jak już mnie bardzo naszło to pozwoliłam sobie na hamburgera frytki czy słodycze - ale na szczęście nie ciągło mnie za bardzo - w pierwszej ciąży za to jadłam codziennie batonik lion czasem nawet 2 lub 3 ale nie mogłam się poprostu oprzeć

Gość asru1
Dziewczyny dzieki za wszystkie rady myślę że nie tylko mi się przydadzą ale i innym :)👄

Gość tak...na pewno
to nie prawda. wszystko zalezy od tego jak sie odzywiasz w trakcie ciazy i od tego czy sie duzo ruszasz w tym okresie

Prawda. Wcałej ciąży przybrałam 3 kg wody w ostatinch 2 tygodniach. To był cały przyrost wagi i wcale nie uważałam specjalnie na to co jem. Dziś dwa miesiące po porodzie mam -19 kg.

Gość ja tez duzo ważyłam
przed ciążą , w ciąży przytyłam 5 kg za to po ciąży waga spadła -30kg. I tę wagę utrzymuję do dziś, 4 lata po porodzie czyż to nie piękne? Z tego wniosek jak chcesz schudnąć zajdź w ciążę....

Gość pocieszajcie sie jak mozecie
spaslaki jedne!!!

ja ważyłam przed ciążą jakies 49 w ciąży tuz przed porodek ok, 60 a po ciąży 45 - 46