Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwida1

Clexane

Polecane posty

Gość siwida1

Witam. Ne wiem czy na tym forum odpowiada na pytania lek med. Jeśli tak to super, jeśli nie to może ktoś inny mi podpowie. Od dwóch dni robię sobie zastrzyk w brzuch z clexane (ok. godz. 20:00 - 21:00). Czy nie zaszkodzi mi wieczorne wypicie lampki wina?. W ulotce nie ma nic na temat niepożądanych skutkow w przypadku spożycia jakiejkolwiek ilości alkoholu a stosowania owego leku.

Gość hanna4321
ja pilam normaalnie biorac clexane i zyje;] to tylko rozrzedza krew wiec nic nie powinno sie stac;]

Gość alkohol też
jakby ktoś nie wiedział to alkohol rozszerza naczynia krwionośne co w powiązaniu z rozrzedzoną krwią może dać skutek w postaci krwotoku

Gość numbab
Szukam właśnie informacji na ten temat i trafiłam tutaj. Mam już pewną wiedzę odnośnie problem i generalnie nie jest wskazane picie alkoholu w połączeniu z kuracją clexane. Niektórzy to robią i w małych ilościach może nie zaszkodzi, ale po co kusić los. Tak jak koleżanka napisała alkohol podwyższa ciśnienie tętnicze co w połączeniu z lekiem przeciwzakrzepowym może dać czasem bardzo nieprzyjemne efekty. Co do samego clexane to podrzucę wam info, że w aptece za grosze w płocku na gałczyńskiego mają teraz taką promocję i jedno opakowanie sprzedają tylko za 1 grosz. Sama robię sobie regularnie zastrzyki z clexane, więc tam właśnie je kupuję