Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

korjonos

Skoro Bóg dał ludziom wolną wolę, to czemu nie mogą wybrać kiedy umrą?

Polecane posty

Wolna wola to bzdura, skoro nie można decydować o najważniejszej sprawie. Dlaczego Bóg potępia samobójstwa? Dlaczego nie pozwala ludziom decydować o własnej śmierci? Każdy powienien mieć prawo wyboru czy chce żyć czy nie.

Gość biuriczajka
tez tego nie rozumiem.... mój dziadek popełnił samobójstwo i ciała z trumną nie wniesiono do kościoła. przed kościołem, w karawanie leżał... "bo Bóg na to nie pozwala"..... niby wolna wola jest, a i tak gówno z tego. to tak jakbym powiedziała dziecku: "możesz wybrać- czy idziesz pograć w piłkę czy odrabiać lekcje. ale pamietaj, jak nie odrobisz lekcji to o piłce zapomnij"........... :O

Ciut się wam pogmatwało.. :D Wolna wola oznacza to że jednak każdy się może zabić jak bardzo chce. A tu postawiony problem wygląda tak, czemu nie moge zabić kogo chcę, gdzie wolna wola ? :D No gupki.

Nie można nikogo zabić BEZKARNIE. To nie problem woli tylko problem ponoszenia konsekwencji swoich czynów. Zabijając kogoś odbierasz mu możliwość decydowania o jego życiu i śmierci. Natomiast samobójstwo nie powinno być karane, zabijasz tylko siebie.

Gość nie za dużo byście chcieli
?tak to by nikt nie umierał

Ponieważ jak ktoś zabija człowieka, to zabija cały świat. Zabijając siebie, pozbawiasz życia swoje dzieci, i dzieci ich dzieci, i tak dalej, przez pokolenia. Nikt nigdy nie umiera sam.

Gość słownik słoweńsko-słowacki
Airinveins - ! !

Gość jak ktoś zaprojektuje super gr
ę, taką, ze bedzie tam można robić wszystko, a ty ją po prostu wyłączysz, bo ci się odechce grać, to twórca się obrazi:P