Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pajka

STRASZNA NERWICA-CO ROBIĆ

Polecane posty

Chodzi o to, że mam nerwicę, denerwuje się z byle powodu i już teraz się boję, co będzie z maturą, którą zdaje za 7 miesięcy:(Kiedy o niej pomyślę, to wpadam w panikę. Boję się, że nie wytrzymam tego psychicznie, zemdleję czy coś innego. Myślicie że psycholog czy psychiatra mógłby pomóc? Do kogo lepiej?

Gość cytryna wawa
Myślę, że psycholog będzie na początek lepszym rozwiązwiązaniem, niż psychiatra. Psychiatra zapisze leki, one cżesto silnie działają, a pewnie wcale nie ma takiej potrzeby. Psycholog pozwoli oswoić się z sytuacją, już samo pogadanie z kimś o tych lękach może pomóc. No i powie, co zrobić, gdyby atak paniki rzeczywiście nastąpił. 7 miesiecy to dużo czasu, jeżeli za kilka nie będzie zadowalających Cię efektów albo lęki nasilą się, wtedy myśl o psychiatrze.

Gość kolejna królewna
a to jest stwierdzona nerwica?? bo ze ty sie denerwujesz matura to normalne, miałam pełno kolezanek które tak panikowały przed matura ze sray na stojąco. osobiscie to nie lubie takiego zachowania, takie "współczujcie mi, jestem najbiedniejsza na świecie, nikt mnie nie rozumie, nikt nie ma gorzej jak ja"

Gość gość223
jak sobie radzić z nerwicą: psychomedic.pl/nerwica-skad-sie-bierze-nia-walczyc/#comment-53 może to Ci pomoże!

Gość gość
sprawdź tarczycę bo ja tez miałam nerwice, biegunki, zawroty głowy, bezsenność przeszłam terapię nawet, brałam antydepresanty ale również okazalo sie że mam do leczenia tarczycę od 10 lat chodziłam na kontrolę bo nie chcieli jej leczyć bo wszystko w dolnych granicach normy i wreszcie trafiłam do kolejnego lekarza od 10 dni biorę leki i widze że wszystkie objawy po mału ustepują