Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia5985

własnoręczne prezenty dla najbliższych

Polecane posty

Gość Tońka
Mogą być mydełka Mydełka robi się tak - 1.Siekasz bardzo drobno w wiurki mydło bez zapachowe (mogą być kupione płatki mydlane). 2.Roztapiasz płatki mydlane (średni rondelek,garnuszek napełniasz do połowy wodą i wstawiasz mniejszy garnuszek z tymi płatkami mydła jak rozpuszczasz cały czas mieszasz i możesz troszeczke wody dodać ) dodajesz olejek o jakimś zapachu i można dla koloru barwnik sporzywczy. 3.Do jakiejś foremki wlewasz to mydło i czekasz aż zastygnie (zastyga ok. 2-3 dni). Moge dać "przepis" na świeczki , ale na e-mailu . Dla taty możesz zrobić gniotka do kluczy : - balon napełniasz mąką ziemniaczaną i zawiązujesz rysujesz coś na nim sznureczek i jest prezent . Hm..... Jak masz brata łakomczucha lub jak wogóle masz brata to upiecz ciastka lub zrób coś słodkiego polecam jeżyki mmm......... Jak masz siostre to zrób jej pudełeczko lub szkatułke nie wiem jak się to robi ale na googlach coś znajdziesz lub brązoletke z muliny. Jak już mówiłam możesz o jakieś rzeczy zapytać na emailu.

Gość Michalinax
Witajcie :) Przeczytałam wszystkie porady i stwierdzam że są naprawde rewelacyjne !! Jestem w trakcie robienia tego kalendarza oraz bardzo spodobał mi sie pomysł zrobienia mydełka. :) Rok temu zrobiłam dla mamy suuper prezent :) ulepiłam z modeliny jej imię tak dość duże. Upiekłam w piekarniku aby stwardniało i dzisja wisi na scianie w ramce :) Jest naprawde powalające. Polecam naprawde prezent superowy :) Pozdrawiam ;*

Gość Milusia Paulinka
Ja mam 9 lat i daję rodzicom na święta w pudełku obrazek i wierszyk i jakąś robótkę ręczną.Chyba ten kalendarz,bo to super pomysł(dlatego tu wchodzę)Ja narysowałam obrazek ,,Garfielda,, i ,,Oddiego,, Postacie z bajek jak kolendują.To fajny pomysł jak pies i kot kolędują.A wiersz jest taki:Mikołaja w kominie,prezentów po szyję,dwumetrowej choinki,cukierków 3 skrzynki,przed domem bałwana i sylwestra do rana z kieliszkiem szampana!

Gość Elizap64
Chciałabym zrobic dla koleżanek jakiś prezent na Boże narodzenie ale kompletnie nie ma ma żadnego pomysłu co mogłabym zrobić proszę pomuszcie mi bo musze je zanieść na wtorek. Z góry dziękuję!!!!!

Może to nie na temat...Ja pracuję w szkole i ostatnio robiłyśmy śliczne kartki świąteczne. Teraz można kupić takie dziurkacze ozdobne, które naprawdę ładnie mogą ozdobić kartki ale nie tylko. Wyciętymi kształtami można ozdobić papier, w który pakuje się prezenty. Poza tym w tym roku prócz bombek na choince zawiesiłam również połówki plasterków pomarańczy, które wcześniej ususzyłam. Wygląda to ślicznie.

Mam kłopot.... mam 12 lat i nie wiem co zrobić dla babci(2), dziadków(2), mamy, taty i siostry, która ma 6 lat! proszę pomóżcie bo ja jak zwykle czekam na ostatnią chwilę.... bardzo was proszę o radę... dawałam im już choinki z makaronu, książki z życzeniami (oczywiście zrobione własnoręcznie) a teraz nie mam pojęcia co im zrobić!!!! proszę o rady!

Mam kłopot.... mam 12 lat i nie wiem co zrobić dla babci(2), dziadków(2), mamy, taty i siostry, która ma 6 lat! proszę pomóżcie bo ja jak zwykle czekam na ostatnią chwilę.... bardzo was proszę o radę... dawałam im już choinki z makaronu, książki z życzeniami (oczywiście zrobione własnoręcznie) a teraz nie mam pojęcia co im zrobić!!!! proszę o rady!

Gość BaBoL D
Wszyscy macie świetne pomysły!! :D Ja Też jak zwykle robię wszystko na ostatnią chwilę i myślę, że pomysł z kalendarzem jest świetny! Też go zrobię dla rodziców :)

Gość BaBoL D
Pomysł z kalendarzem był świetny !! Wszystkim się spodobał :) Ja powklejałam tam zdjęcia całej mojej rodziny, więc wyglądał wyjątkowo :) Dzięki wszystkim! :))

Gość Annulinka
Hej dziewczyny :) Wpadł mi teraz do głowy pewien pomysł na prezent i zastanawiam się co o nim myślicie. W poszukiwaniu natchnienia znalazłam zdjęcie pluszaka w kształcie kota. Pomyslałam sobie, że takiego zabawnego, nieco przerysowanego kotka można by ulepić z masy solnej i wtopić w niego magnesy, tak aby stał się magnesem na lodówkę. Mój narzeczony zawsze mówi do mnie "mysz",a ja do niego "kocie", wiec pomyslalam sobie,że to by bylo takie fajne nawiazanie. Jak uwazacie? Piszcie prosze, bo juz sama nie wiem !!! :P

Gość Agamka
Prosze pomurzcie! co mam zrobić ... jutro dzień Ojca a ja nie mam prezentu. czy może wiecie jak zrobić paczkę na prezent? Prosze Pomocy! :)

Gość rivieraa
tu jest dobry sposób na to by dowiedzieć się co ktoś chce dostać w prezencie: http://www.zaradni.pl/porada/3696,jak_dyskretnie_sprawdzic_o_jakim_prezencie_ktos_marzy

Gość linnnaaa
kupiłam mojej 9 letniej córce bombki, po 2zł i zestaw brokatu w kleju, no i ona teraz ozdabia bombki, to będą od niej prezenty dla babć mozna z masy solnej zrobić broszki, wcześniej wcisnąć agrafkę, koraliki itp szkatułkę na biżuterię z pudełka, pomalować, ponaklejać różne rzeczy według uznania....i gotowe

Gość Natalllaa
Droga Klaudio, polecam ci zrobienie takiej ozdoby : - wycinasz kółko w kartce - przyklejasz na całe kółko cekiny - na cekinach możesz przykleić jakąś ozdóbkę np. coś małego z koralików - w kółku robisz dziurkę, wkładasz tam jakiś sznureczek, przewiązujesz i zawieszkę możesz zawiesić np. na klamce

Gość ania189898
etui na telefon uszyć,portfel uszyć,kartki świąteczne,opakowania,notes,pudełeczko na (chustki,herbatkę,mydełko)upiec pierniczki.Mydełko płynne lub według przepisu i zapakować w słoiczek.poszewkę na poduszkę.

Gość mayami 07
Super pomysły! ;-) Mój tato na pewno się ucieszy!!!! Brawo!

Gość Martynaxx
Cenimy sobie to, gdy ktoś daje nam w prezencie coś nietypowego i nietuzinkowego. Otacza nas wiele takich rzeczy, które nadają się chociażby na prezent do nowego domu. Warto szukać osób, które zajmują się rzeczami wykonywanymi ręcznie. Są one bowiem nietuzinkowe i niespotykane.http://antonibraniewo.pl/recznie-wykonywane-upominki/