Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venita878

macie szczypanie pęcherza w ciąży, jak sobie radzicie?

Polecane posty

Gość venita878

ja mam praktycznie od poczatku ciązy teraz jestem w 37 tyg prawie i jak troszke przetrzymam mam pieczenie, zażywam uro up, pije wodę min, niegazowaną a wy macie jakis sposób na pęcherz bo niewiem czy mozna ciepły termofor przyłożyć w krocze:(

Gość venita878
urinal lepszy?hmmm :(

Gość venita878
a ile brałaś sztuk dziennie?

WYglada na przewlekle zapalenie pecherza lub cewki moczowej, jesli jestes pewna ze to nie to ( mialas ostatnio robione badanie ogolne moczu) ,zdaje sie ze to po prostu ucisk rosnacej macicy.

venita878- urinal jest rzeczywiście najlepszy, jest bezpieczny, bo można go stosować nawet z antybiotykami, jednak napewno lepiej bedziesz sie czuła, gdy dopytasz lekarza...

Urosept jest typowo ziołowy. Urinal ma głównie żurawinę i jest chyba najczęściej kupowanym preparatem z żurawiną właśnie.

no urosept nie zawiera żurawiny z tego co się orientuję, zatem lepszy będzie urinal, bo jak wiadomo żurawina ma zbawienne działanie na drogi moczowe...

polecam żurawinę w czystej postaci, czyli 100% sok - dostępny w aptekach i sklepach zielarskich. robiłaś posiew moczu? to faktycznie wygląda na przewlekłą infekcję i dziwię się że lekarz się tym porządnie nie zajął.

mnie osobiscie urinal nie pomogl... a od poczatku ciazy walcze z bakteriami w pecherzu :/ niby zadnych objawow nie mam, ani pieczenia, ani bolu przy oddawaniu moczu a i tak mam te bakterie ( przed oddaniem moczu do analizy podmywam sie i takie tam)... wkoncu pomogla mi nursea uroextra! ma zurawine, hibiskus i rumianek.. polecam!!! u mnie 20 tabletek kosztuje 15zł... biore jedna dziennie.. wiem tez, ze dobry jest femisept uro czy jakos tak... 60 tabletek 30zł :)

AgnieszkaW- jesli cię nie boli to znaczy, ze urinal pomógł;) Zresztą on nie jest w stanie usunąć wszystkich bakterii z pęcherza- bo tak działa antybiotyk, że zwalcza bakterie...

Regularnie badam posiew moczu,zeby wykluczyc bakterie,ktore nieleczone sa grozne dla dziecka.Pozatym mnostwo zurawiny 100% w postaci soku i woda w duzych ilosciach.