Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezenciara

nationale czy commercial?

Polecane posty

Gość prezenciara

ktory ofe wyrbac?? zna sie ktos na tym?

Gość prezenciara
no wlasnie staram sie ale nie bardzo lapie sie w tej paplaninie calej. potrzebuje konkretow a konsultanci wiadomo ze beda swoje chwalic kase w koncu z tego maja

Gość jeden pies...

Gość prezenciara
na cos sie musze zdecydowac bo w konu mnie wylosuja

ja ci polecam CU bo to największy fundusz na rynku który zawsze jest w czołówce od samego początku :) ja zapisałam się do funduszu w kilka minut wypełniłam wniosek on-line a reszta formalności dopełniono kurierem :) a dodatkowe plusy CU to : - certyfikat ISO (jako pierwsze OFE) - nagrody branżowe (np. za najlepszy fundusz emerytalny w Europie Środkowej i Wschodniej w 2006 roku ) - niskie ryzyko inwestycyjne - niskie koszty uczestnictwa mnie to przekonało więcej informacji znajduje się na tej stronce www.10stycznia2009.pl

ja ci polecam CU bo to największy fundusz na rynku który zawsze jest w czołówce od samego początku :) ja zapisałam się do funduszu w kilka minut wypełniłam wniosek on-line a reszta formalności dopełniono kurierem :) a dodatkowe plusy CU to : - certyfikat ISO (jako pierwsze OFE) - nagrody branżowe (np. za najlepszy fundusz emerytalny w Europie Środkowej i Wschodniej w 2006 roku ) - niskie ryzyko inwestycyjne - niskie koszty uczestnictwa mnie to przekonało więcej informacji znajduje się na tej stronce www.10stycznia2009.pl

Gość dgdfhfghgf
Cu już od dawna nie jest w czołówce a jest w niej Nationale i ja go polecam! bo sama mam:)

ja jestem ing. polecił mi go moj kolega - doktor prawa (specjalność prawo ubezpieczen społecznych) :)

a ja jestem w CU od kilku lat i nie mam zamiaru zmieniać mają bardzo dobre wyniki i trzymają się czołówki :) pamiętam spotkanie z agentem ing nie umiał mi powiedzieć nic sensownego na pytanie dlaczego ing powiedział tylko "bo jesteśmy najlepsi" co to za odpowiedź żenada. polecam CU za profesjonalizm.

Gość PZU
PZU - najkorzystniej.

a dlaczego PZU to mi przypomina tych agentów któży na pytanie dlaczego wasz fundusz mam wybrać mówią \"bo jesteśmy najlepsi\" kto się na to nabiera?? liczą się fakty rankingi nagrody bo ti chodzi o naszą emeryturę swoją drogą lepiej sprawdzić czy przypadkiem Ciebie nie wylosują jeśli jeszcze nie wybrałeś OFE http://www.10stycznia2009.pl/dotyczy

bardzo dobra stronka :) ja też na nią trafiłam jakiś czas temu i dzięki niej się w ogóle dowiedziałam, że mnie obejmie styczniowe losowanie. niestety, ale mało kto się zajmuje informowaniem młodych ludzi, że OFE trzeba wybrać.... nie czekajcie aż ktoś wybierze za Was! nie warto! zostały tylko 3 DNI! ja też, tak jak mycha, postawiłam na CU - bo dla mnie jest to marka z klasą i budząca zaufanie.

bardzo dobra stronka :) ja też na nią trafiłam jakiś czas temu i dzięki niej się w ogóle dowiedziałam, że mnie obejmie styczniowe losowanie. niestety, ale mało kto się zajmuje informowaniem młodych ludzi, że OFE trzeba wybrać.... nie czekajcie aż ktoś wybierze za Was! nie warto! zostały tylko 3 DNI! ja też, tak jak mycha, postawiłam na CU - bo dla mnie jest to marka z klasą i budząca zaufanie.

Gość jeden choooj.
i tak wszystkie " straciły"

jasne, że straciły... jak wszystkie firmy inwestycyjne... w końcu mamy kryzys gospodarczy :P

Gość ja tam fajfoklokom swoich
pieniędzy bym nie powierzył :p

najszybciej jest wejść na ich stronę http://www.10stycznia2009.pl/atuty tam masz wejście do wypełnienia ankiety to zajmuje kilka minut a resztę oni załatwiają. samą umowę podpisujesz przez kuriera więc nie musisz się niczym przejmować :) lepiej się posieszyć bo do losowania zostały 3 dni!!!

i jak OFE wybrane? ciekawe ile osób przegapiło wybór i dało się wylosować... a potem każdy chce zmieniać a wystarczyło samemu wybrać....

Gość tito7
kto przegapil ten straci... dopiero po 2 latach od wylosowanego funduszu mozna go zmienic za darmo... zamiast wybrac od razu i zyskac na stazu (coraz nizszej prowizji) ludzie glupio marnuja swoje pieniadze :/

no tak ale można zmienić wcześniej tylko za opłatą 160 lub 80 zł w zależności od stażu też uważam że lepiej od razu wybrać dobrze niż potem latać i zmieniać ale jak OFE słabe to warto zmienić wcześniej na te najlepsze jak np. CU

Gość tito7
160 a nie 200 ??? Tzn po roku chyba rzeczywiscie placi sie kolo 80 ale przed chyba 200...

tak według danych które znalazłam opłaty wynoszą: 160zł za zmianę OFE przed upływem 12 meisięcy 80zł po upływie 12 miesięcy a przed upływem 24 miesięcy 0zł po upływie 24 miesięcy bycia w danym OFE

Gość tito7
a to przepraszam... pojecia nie mam skad mi sie wziela taka kwota :/ tak czy siak - lepiej wybrac sobie porzadny fundusz niz placic te 160zl...

oczywiście że tak a nawet jeśli się zostało wylosowanym można się przenieść bo ten koszt się przez 20 lat zwróci na pewno :)

Ani ten, ani ten:P Ja polecam Generali. Najsolidniejszy z funduszy.