Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babay

moje dziecko ciagle robi siusiu w majtki!!!!!!!!

Polecane posty

Gość babay

rece opadaja. zaczelam oduczac mojego synka od pampersa juz pol roku temu. a on po pol roku nawet nie zawola ze chce siusiu. wysadzam go co godzine czasem siada chcetnie czasem wscieka sie. ile jkeszcze minie czasu zanim zacznie wolac siusiu.

witam w klubie moja to samo. dzis ja 5 razy przebieralam juz nie mam czystych rajstop... ech... :(

Gość adesadae
nie wiem jak dziecko autorki,ale twoja corka mamani jest malutka,dlaczego chcesz ja na sile nauczyc????nie dziwie sie ze nie wola,poczekaj do lata.

Gość babay
ja dzis przebieralam juz synka 2 razy teraz znowu sie zesikal. czasem jest dzien gdy caly dzien ladnie na nocniczek robi a czasem jakby juz na zlosc robil sika no stop

Gość babay
moje dziecko ma 2 lata i 3 miesiace i rozumie wszystko doskonale wiec czemu nie zawola? bo juz niewiem.

kurcze :( cala rodzina na mnie wrzeszczy ze mala w pieluchach chodzi i ze juz jest duza i ma na nocnik sikac no to ją ucze i nic z tego... tylko moja mama mówi ze przesadzam i ze jest jeszcze za mala ale cala reszta usilnie twierdzi ze to juz "stara krowa" i ze "cih dzieci w jej wieku już na nocnik sikały". dla świetego spokoju ją ucze i guzik to daje. mam caly kaloryfer zaladowany suszącymi sie rajstopami jak sie teraz zesika to jej juz spodnie musze ubrac bo mi sie rajstopy na serio skończyly :)

Gość burn out syndrom
nie przejmuj sie, on w tym wieku ma jeszcze na to prawo. dzieci zyja w swoim swiecie i potrzeby fizjologicznie nie sa dla nich istotne.

Jak masz ciepło w domu to zostaw go na pół godziny w tych sikach to zobaczymy czy nie zacznie wołać, jak zmarznie i zacznie mu to przeszkadzać:P

Gość adesadae
a dlaczego masz dla swietego spokoju uczyc???przeciez to twoje dziecko!!! a masz jeszcze maluszka w domu,jak rodzinka taka madra to zazycz sobie zeby ja sami nauczyli!oj wkurzylam sie!!

Gość nad Mamry
po co tak się męczycie te dzieciaki. Poczekajcie do lata, w tedy szybciej się nauczą. Mniejszy problem z przebieraniem i mniej ciuchów do zmian. Wyluzujcie to dzieci a nie roboty.

Gość babay
juz nie raz go takiego zsikanego zostawilam i nic z tego nie wyszlo. zaczyna sikac dopiero wtedy jak juz ma majtki mokre. ma mani a ile latek ma twoja coreczka?

Jak masz ciepło w domu to zostaw go na pół godziny w tych sikach to zobaczymy czy nie zacznie wołać, jak zmarznie i zacznie mu to przeszkadzać:P

Gość babay
tylko ze ja latem zaczelam uczyc na nocnik synka i nic nie wyszlo z tego

Nie chciałam drugi raz tego wysłać:o Coś mi się zawiesiło w komputerze i to chyba dlatego:) Ja w sumie się nie wypowiadam bo jeszcze mam trochę czasu do oduczania mojego synka (ma dopiero 11 miesięcy), ale na lato akurat będzie miał tyle, że można zacząć próbować - i wtedy pewnie założę podobny topik:P

19 miesięcy ma. dostanie na mikolaja grajacy nocnik to moze jej sie spodoba to sikanie. Kurcze nie ukrywam ze bym chciala zeby sikala na nocnik... glownie dlatego ze wiecznie ma odparzoną pupcie od tych pieprzonych pieluch :( wiecznie mi sie skarzy ze boli. wyszlo jej ze ma za wysokie ph w moczu bedziemy z tym walczyc ale lepiej by dla niej bylo jakby nasikala na nocnik i zalozyla suche majteczki niz miala na pupie ta paskudną pieluche.

Gość babay
e tam wiem ze jak zostawie Go zsikanego to i tak nic z tego robilam juz i wiem.

Gość babay
19 miesiecy o cyba czas. ale skoro mala nie rozumie to niewiem czy to ma sens

Gość babay
a moze lepiej by bylo jakbym na czas zimy wrocila do pampersow??????????

ja wiem ze to paskudne co teraz napisze... ale ona specjalnie sika w te majtki chyba bo jak widzi ze jest kaluza to sie cieszy jak durna bo ma "wode do zabawy" a zabawa w wodzie to jej ulubuione zajecie... jejuuu nie myslalam ze taka prosta rzecz moze sie okazac tak trudna :)

baby a wiesz co moze zrob bo twoj w sumie nie ejst uczulony ani nic kup mu te pieluchy treningowe to ci po domu sikal nie bedzie a to jest takie jak majteczki wiec moze sobie sciagac i sikać na nocnik... moja ma uczul;enie od tego :(:(:(

Gość babay
mamani tylko jak moj synek ma sobie poradzic i zciagnac mojteczki jak bedzie chcial siusiu skoro on nie potrafi sobie poradzic ze zdjeciem spodni no i rajstop. a podrugie to watpie zeby sam chcial usiasc z wlasnej woli na nocnik skoro nie robi na nim zadnego wrazenia jak sie zsika. teraz sie zsikal pochodzil taki zesikany jakis czas i poszlam go w koncu przebrac a on sie jeszcze rzucal ze chce go przebrac!

baby uwierz mi ze mam ten sam problem i jakbym znalą rozwiązanie to by bylo bosko :)

Dziewczyny wiem, że może łatwo mi to teraz pisać bo moje dopiero w drodze ale... na psychologi rozwojowej zawsze mówiono nam, że dziecko odczuwa potrzebę zrobienia siusiu (w tym zdaje sobie sprawę, że taki uczucie jak np. parcie na pęcherz jest oznaką tego, że trzeba siąść na nocnik) dopiero po skończonych 2 latkach. I to też w różnym czasie. MaMani to że rodzinka mówi ci, że twoja coreczka jest duża nie znaczy że maja rację. A to, że ktoś mówi, że jego dziecko robiło siku na nocnik wcześniej to prawdopodobnie oznaca, że sadzali swoje dziecko na nocnik aż w końcu ono \'nieswiadomi\' zrobilo siku bo akurat w tym momencie mu sie zachcialo (co nie ma nic wspolnego ze świadomym sikaniem). Nie wiem czemu starsi ludzie zazwyczaj uwazaja ze dziecko powinno siadac na nocnik tak wczesnie. Najlepszy przebój był gdy matka mojej koleżanki kupiła jej córce nocnik gdy ta skończyła pół roku i mówi, no to najwyższy czas, żeby nauczyła sie robić siku do nocnika skoro już potrafi siedzieć!

wredna kaska u mnie to sama. moja mala jest sadzana na nocnik odkad siedziec zaczela ale nie regularnie. w wakacje bylo wiekie uczenie- chodzila w samych majteczkach albo bez i sadzalam ja co chwile ale wtedy wrzask bo nie chciala usciasc na nocnik wcale wiec odpuscilam a teraz jak ja posadze to raz nazika 10 razy nie... a potem w majtki tez nasika. moze faktycznie powinnam odpuscic poczekac do wiosny...

MaMani a o jakich pieluchach treningowych mówisz? u nas kurcze też nauka i sama już nie wiem co jest grane, jak biega w pieluszce to woła siku, zazwyczaj, a jak zakładam majtki, to już nie,a przynajmniej nie tak często ... wczoraj na wieczór miałam właśnie całe kaloryfery zawieszone jej majteczkami, spodenkami, rajstopkami

Gość babay
ja w sumie z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie powinno sie przerywac nauki sikania. jak raz sie zaczelo dziecko oduczac to powinno sie dazyc do tego zeby odniesc ten sukces ;) a wiecie dziewczyny? z tym sadzaniem dziecka jk skonczy pol roku to nie taka glupota. moja siostra tak robila ze swoimi dwiema coreczkami i male jak mialy juz rok robily siuku na nocnik a do tego jeszcze wolaly (po swojemu)

Dziewczyny, moim zdaniem na siłe to nie nauczy sie dziecka sikać do nocnika. Dziecko w koncu sie przekona i samo będzie chciało usiąść na niego. Moja córeczka szybko przestała sikać w pieluchy bo miała 1,6 miesięcy, wcześniej to na widok samego nocnika wrzeszczała, a jak na wiosne miłam urlop to z bojowym nastawieniem postanowiłam - koniec z pieluchami !!!! Zostawiłam ją w majteczkach i jak zauważyłam, ze się kręci to chops ją na nocnik, zrobiła siusiu pierwszy raz, od tamtej pory już zaczeła wołać siusiu i już ani jednej pieluszki mi nie złużyła, bardzo żadko mi się obsikiwała. Sama byłam w szoku, że tak expresowo mi poszło:)

Gość mamadwulatka
witam panie:) ja uczę dziecko (2letnie) od półtora tygodnia , jak poprostu zdjełam papmersa to 1szy dzień wyjełam wszystkie ciuszki z jego szafy (dosłownie) tyle razy siusiał :) ale na trzeci dzień zauważyłam że nie siusia po kilka kropel jak pierwszego dnia tylko chyba załapał troszke o co chodzi i wstrzymuje:) zaczęłam dziecko nagradzać za każde siusiu ( sama sadzam nie czekając jak zawoła) dostaje magnes na lodówke:) i wie że jak uzbiera "dużo" to wymieniamy na nagrode "dużą" ( książka, płyta z muzyką, mały samochodzik, kredki itp) tak się cieszy z tych nagród że siusia a do tego co któreś siusianie sam zawoła, chociaż często woła w trakcie robienia ale widze że próbuje wstrzymać tylko nie zawsze mu to wychodzi, nadal mam dużo przebierania ale cieszę się razem z nim z każdego siusiu na nocnik, i razem cieszymysię z każdej nagrody:) moze u was zadziała taki system nagradzania, nie chodzi tu o super nagrodyale o sam fakt że są, trzeba to dziecku za każdym razem powtarzać;) no i w kółko mówię mu jaki on już jest duży, że ma majteczki jak tata, że kotek (na nocniku) chce sprawdzić majteczki czy ma suche, że jeszcze kilka "małych"nagród a bedzie wymiana na "dużą":) opisałam jak ja to robię może ktoś skorzysta z moich sposobów:) dodam że jak mieliśmy gości z dzieckiem (rówieśnikiem) to żadne siusiu nie wylądowało w nocniku:)chyba tak był zajęty zabawą że zapominał się:) ai najważniejsze:) co mnie cieszy-jak wracamyz dworu to pampers którego zakładam jest suchy!!!:):):) wiem że jeszcze sporo pracy przed nami:) kupka tylko jedna wylądowała w nocniczku (zawołał) reszta w majtkach:) może dziecko rzeczywiście musi "dorosnąć" do tego?!!??! latem probowałam nocnikowania ale nam się nie udało i dałam spokój na jakiś czas:)

Gość babay
a moj syn znowu sie zsikal w majtki. wysadzilam go pol godziny temu i znowu sie zsikal. juz mnie nerwy biora. teraz chodzi taki osikany ale mu to wcale nie przeszkadza.

nie rozumiem, dlaczego uwaza sie, ze pol roczne dziecko nie jest przystosowane do siadania na nocnik. Ok, wiem, ze nie kazde dziecko w tym wieku siedzi, ale niektore tak i jesli samodzielnie potrafi siadac, to czemu nie zaczac uczyc? Tak jest w przypadku mojego synka. Ma skonczone 8 miesiecy, sam siadal w 5 a chodzic zaczal w 7 miesiecy. Jak tylko sam zaczal siadac, zaczelam go sadzac na nocniczek. Na poczatku od czasu do czasu, w rajstopkach, zeby przyzwyczaic do tego \" instrumentu\", a potem juz bez pieluszki. Teraz sadzam po kazdym spaniu i jak duzo wypije to staram sie \"zlapac\" siusiu. Za kazdym razem jest to zabawa. Ja mowie si si si si, zabawiam go, a jak juz zrobi, to zagladamy do srodka i bijemy brawo. Wiem, ze jeszcze nie poprosi, ale przyzwyczajony do nocniczka jest i mysle, ze tak jak moje starsze corki, zacznie sam robic i prosic grubo przed 2 roczkiem. Najwazniejsze, zeby nauka byla na wesolo. Mama nie moze sie denerwowac, bo to dziecku sie udziela, a jak nasika w majtki (to dla starszych, bardziej rozumnych dzieci), to zawstydzac.......... :)