Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczniki00

in vitro powinno być refundowane

Polecane posty

Gość sloneczniki00

"Metoda in vitro powinna być metodą uregulowaną, a więc legalną, prawną, a co za tym idzie powinna być dostępna dla tych, którzy nie mają innej możliwości zapobiegania skutkom bezpłodności - powiedział Premier.

Gość sloneczniki00
kolejny błyskotliwy pomysł! ja rozumiem ludzi, którzy nie mogą mieć dzieci, ale dziecko nie jest towarem na półce w sklepie i jak chcę to będę je mieć. natura tak stworzyła świat, że pewne kombinacje genów nie są możliwe i nie powinniśmy swojego widzimisię przekładać nad prawa natury...

A co mają geny do np. zrośniętych jajowodów???? Albo do wypadków komunikacyjnych?

"A co mają geny do np. zrośniętych jajowodów???? Albo do wypadków komunikacyjnych?" nie wiem, ale dziecko nie jest zabawką, którą kiedy chcę to mam; dlaczego nikt nie pomyśli jak się ono poczuje gdy się dowie, że jest z probówki, a nie z normalnego aktu płciowego rodziców???

słoneczniki00 -> komus tu na lebke padlo :D szczegoly poczecia nie sa istotne dla dziecka, milosc i troska rodzicow - tak

Gość hehe zawsze mozna
dlaczego nikt nie pomyśli jak się ono poczuje gdy się dowie, że jest z probówki, a nie z normalnego aktu płciowego rodziców??? ty chyba jesteś z aktu płciowego mamusi i barana

a ja uważam, że ci którym nie było dane w naturalny sposób zostać rodzicami też powinni mieć prawo do szcześcia jakim jest dziecko zaraz ktoś się oburzy i powie, że jakim prawem my podatnicy mamy płacić za to, że ktoś dzieci mieć nie może.... a jakim prawem płacimy za to, że ktoś obżera się tłuszczami i syfami, pali fajki a potem robią mu operacje serca itp.?

wole sponsorowac nowe zycie niz utrzymanie przy nim pedofila :O ale kto by mnie pytal ...

Gość włodzimiera
Ja uważam, że najpierw powinno się refundować leczenie już żyjących, jakieś leki na raka, zabiegi, poszukiwania nowych rozwiazań, a jak wystarczy, to dopiero wtedy na invitro

Wy chyba nie macie pojecia co oznacza dla kobiety bezpłodnosc... dziecko z probowki? bzdura.. przeciez nikt nie choduje zarodka w probowce... Nie rozumiem po co mowic dziecku w jaki sposob doszło do zapłodnienia... czy wasi rodzice opowiadaja wam gdzie i w jakiej pozycji was spłodzili? Watpie!

Gość sa wazniejsze rzeczy...
wspolczuje parom ktore nie moga miec wlasnych dzieci ...ale mysle ze adopcja nie jest zlym rozwiazaniem. tyle biednych dzieci jest w sierocincach....

tak, najlepiej mowic, ze sa wazniejsze rzeczy i negowac wszelkie zmiany i trwac w ciemnogrodzie :P

sory ale nasz cudowny kraj nie jest na tyle bogaty zeby mial wszystkim dogadzac

Gość włodzimiera
Tez uważam, ze jak sienie moze miec własnych dzieci, to mozna adoptować. Są pilniejsze potrzeby niz fundowanie kazdemu kto sobie zażyczy zapłodnienia probówkowego. Jak to takie ważne, to niech biorą kredyty i sami płacą

wiec niech rząd nie dopłaca do leczenia narkomanów i alkoholików :) gówno mnie oni obchodzą

Faktycznie adopcja jest super rozwiazaniem, tylko wez pod uwage to ze gdybys ty stanał/stanela przed wyborem miec wlasne dziecko czy adoptowac to ciekawe na co by padło?

oczywiscie ze lepiej miec wlasne dzieci niz adoptowane, wcale nie uwazam inaczej

no a skoro jest taka mozliwosc to kazdy chciałby ja miec. Padło pytanie co powiecie dziecku? Ze jest z probowki? A co powiedziec adoptowanemu? Wziełam cie bo nie stac mnie było na in vitro?

Gość baramabarama
powinno byc referendum w tej sprawie. ja jestem jak najbardziej ZA

Gość dupa nie baba która
nie potrafi zajść w ciążę normalnie:Pnie powinno byc refundowane bo jest tyle chorych ludzi z różnymi dziwnymi chorobami musza za granice jechac by sie leczyc i musza to robic z własnych pieniedzy. a tu niedorajdom in vitro refundować.

Gość nerwiczka
a niby dlaczego ma to byc refundowane, ja np z moich pieniedzy sobie tego nie zycze!!!!!! bo to pieniadze ktore ida w bloto?!!!!

to tak samo gowno mnie obchodza chorzy na inne choroby ja jestem zdrowa wiec nie zycze sobie zeby z moich pieniedzy czyjes leczenie było refundowane.... na jedno wychodzi

Gość dupa nie baba która
już nie chodze do szkoły:P

Poziomka_84 no a skoro jest taka mozliwosc to kazdy chciałby ja miec. Padło pytanie co powiecie dziecku? Ze jest z probowki? A co powiedziec adoptowanemu? Wziełam cie bo nie stac mnie było na in vitro? chore jest to twoje myslenie...zauwaz ze nieraz nawet dlugie i kosztowne leczenie osob bezplodnych nie przynosi reazultatu

Poziomka_84 to tak samo gowno mnie obchodza chorzy na inne choroby ja jestem zdrowa wiec nie zycze sobie zeby z moich pieniedzy czyjes leczenie było refundowane.... na jedno wychodzi to milo ze gowno cie obchodza problemy innych. obys tylko ty nie znalazla sie kiedys w ich sytuacji