Gość 21 latka Napisano Listopad 26, 2008 Witam.Mam pytanie odnośnie pewnej sprawy i byłabym ogromnie wdzieczna za jakąś odpowiedź.Otóż przez ostatnie 3 lata brałam tabletki Cilest ponieważ pani ginekolog przepisała mi je na torbiele na jajnikach(co roku robiłam miesięczną przerwę w braniu) lecz niestety torbiele zamiast zniknąć troszkę sie powiększyły(ginekolog mówiła coś o 4,9cm ale nie wiem czy torbiel czy jajnik ma tyle),więc miesiąc temu znów zrobiłam przerwę a od 7 dni biorę Stediril.Kazała mi go wziąć 3 dnia miesiączki i tak zrobiłam.Z tego zo wiem to wtedy trzeba sie przez 7 dni dodatkowo zabezpieczać lecz niestety w 4 dniu wzięcia tabletki gumka pękła i chłopak skończył niestety we mnie.Teraz troszkę pobolewa mnie podbrzusze i nie wiem co mam myśleć.Czy jest duże prawdopodobieństwo że mogę byc w ciąży?Czy może zbyt mocno panikuje?Na obu jajnikach ma tzw."dziury" jak w serze-przynajmniej tak to wyglada na usg.Prosze o porade.Dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach