Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaja...

czy pozwolic na to

Polecane posty

Gość jakaja...

mam pytanko. moj synus pod koniec miesiaca skonczy 4 miesiace. i chodzi o to, ze maly bardzo sie rwie do siadania. jak lezy plasko na pleckach to glowe prawie caly czas trzyma wyzej w powietrzu jak by chcial sie zaprze usiasc. a w pozycji polsiedzacej, np popartymi poduszkami juz tak sie xzapiera do przodu ze siada sam, tyle ze nie umie jeszcze tej rownowagi utrzymac i sie zaraz przewraca na boki, po podaniu rak zaraz sie podciaga. no i niewiem czy nie jest za maly na takie rzeczy, czy pozwolic mu na to czy pilnowac zeby tak nie robil, nie podciagac go(dla niego to frajda).moze ma jeszcze za slaby kregoslup czy cos???? pomozcie

moja skończyła 3 msc i robi tak samo. Też nie mam pojęcia co robić. Teściowa twierdzi że nie wolno podnosić ale dla niej to mała w ogóle do pół roku powinna leżeć w rożku, nie gadać nie śmiać się, tylko jeść i spać:/ Ostatnio byliśmy u pediatry to jeszcze tak nie robiła i nie pytałam a teraz to ciągle się tak pręży do podnoszenia a jak dam jej rączki to od razu chce się podciągać

ja bym go nie sadzała na siłe . Jak podajesz mu dłonie i sam sie podciaga to ok , ale pod warunkiem ze robi to sam .Mój synek tez to uwielbiał :)

catarinka - mój smyk tez pod koniec trzeciego koniecznie chciał usiasc :P teraz ma pół roku i raczkuje , wstaje a nawet zaczyna chodzic ... A tesciowa tej daty co moja mama - jak go trzymałam pionowo w wieku trzech miesiecy to o mału zawału nie dostała :P

Gość nie ma że chce
dziewczyny, nie pozwalajcie dzieciom na "siedzenie"! RObicie im wielką krzywdę. Po pierwsze, malutki kręgosłup jest za słaby i będzie się wykrzywiał. Po drugie dziecko "posadzone" później ma kłopoty z nauczeniem się siadania, bo przecież mama posadzi. Generalnie "sadzanie" a już w wieku 3,4 miesięcy to wielka krzywda dla dziecka!!!