Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medycyna23

Jak odroznic HEMOROIDY od czegos gorszego ?

Polecane posty

Gość medycyna23

Czy hemoroidy krwawia przy wyproznianiu ? Czy da sie odroznic hemoroidy od np. raka odbytu ?

Gość Różnią się
Hemoroidy powstają tylko na błonie śluzowej odbytu (tkanka pochodzenia ektodermalnego) - jest to obrzęknięta błona śluzowa, produkująca jasną krew. Rak robi się na tkance pochodzenia endodermalnego - zwarty płaskorosnący gruczolak o właściwościach wchłaniania rośnie pod nabłonkiem płaskim błony śluzowej odbytu i jest wprawdzie wyczuwalny, ale go nie widać.

Gość medycyna23
Dzieki. A czy w przypadku raka rowniez istnieje mozliwosc krwawienia z tego miejsca ? Czy wtedy krew juz nie jest jasna tzn. swieza ?

Gość Ty lepiej idź do lekarza
:) nie ma sie czego bać :P

Gość Różnią się
W pewnych okolicznościach może nastąpić samoistna redukcja guza, przy obecności bakterii lub grzybów, mamy wtedy do czynienia z podśluzówkowym ropniem. Te ropnie nazywane są czasem mylnie hemoroidami.

Gość gość
Czy Tomografia pokaże je przy tk miednicy mniejszej? Jak długo sie leczy hemoroidy/U mnie sie ujawniły gdyż przeszłam radioterapie szyjki macicy.Miałam biegunki i czasami nawracają.

Gość wwwwwwm
Krwawią, ale to nie znaczy, że na pewno są to hemoroidy. Każde krwawienie z o***tu należy wyjaśnić. Statystyka to za mało.

Gość gość
Regularne badania a najlepiej usunąć lub wyleczyc