Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzameduza

dziewczyny polećcie mi książkę

Polecane posty

musze leżeć i sie nie stresować :) chciałabym poczytać coś lekkiego i przyjemnego pomóżcie mi coś wybrać.dzieki

Gość abecadło z pieca spadlo
polecam moja ksiazke, niebawem ja wydam

Gość wez wszystkie tomy Ani
z Zielonego Wzgorza, to mozna czytac wiele razy i na pewno sie nie zestresujesz

Ja ogólnie lubie horrory, ale inne książki też chętnie czytam. :D Popieram poprzedniczkę o Ani z Zielonego wzgórza. Możesz też przeczytać Jane Eyre, Przeminęło z wiatrem:D, a nawet Dzieci z Bullerbyn :D. Albo wprawiaj się Baśniach Braci Grimm :D.

Gość alle jak to
przeczytaj "Zycie Pi" - zajebista! :)

Ja mam teraz Cień wiatru, ponoć rewelacja, ale jeszcze nie zaczęłam czytać. :) Ogólnie powiem wam, ze na ciążowym brak jest tematu o książkach, o tym co czytają młode mamy. Niby można się podzielić, na innym forum, ale jakoś rzadko je odwiedzam.

moze cos Pilcha - super pisze .. Ja ostatnio zaczytuje sie w Wiechu - genialne , poprostu genialne :) a z super lekkich polecam Chmielewska i Musierowiczke

Gość jakaja...
godzina pasowej rozy

A ja polecam książki Alex Kavy,tylko trzeba czytać po kolei,zaczynając od "Dotyk Zła" Jeśli ktoś lubi książki psychologiczne i ma mocne nerwy to polecam, jak dla mnie REWELACJA

Gość dasddas
Monika Szwaja - klub mało używanych dziewic, a w ogóle wszystko co napisała - miłe, przyjemne i nie trzeba się zbytnio wczuwać ani liczyć na jakieś górnolotne teksty. Literatura przyjemna,..nie

Ooo Musierowicz :D. Dzisiaj przechodziłam i widziałam w księgarni na wystawie wszystkie książki Siesickiej :D. Ojjj czytało się czytało :D. JA mogę polecić Koonza, Odd Thomas, Braciszek Odd, teraz czytam to drugie. Lekkie, nawet nie straszne, ale czyta się fajnie :). Mini pozdraiwam :D.

Gość alle jak to
a moze tak w malym skrocie opiszcie o czym mniej wiecej jest ta ksiazka coby zainteresowac kogos:) "Zycie Pi" - chlopiec syn wlasciciela zoo jako jedyny ocalal z katastrofy statku i znalazl sie w szalupie ratunkowej z zebra, hiena, orangutanem i... jeszcze jednym zwierzeciem. na srodku oceanu...:) Z A J E B I S T A! lekko ironiczne poczucie humoru narratora - wspaniale sie czyta:)

Kijaki, a na pdstawie Dotyku zła nie był nakręcony film o tym samym tytule? Browna można poczytać, ale chyba mało kto nie czytał jego książek. Polecam też Świat Zofii i Podróż Teo :). Miło się czyta, a daje do myślenia :).

Gość cook masterton
coben, brown, kava nie oderwiesz sie az nie przeczytasz:)

Gość amoze
możesz jeszcze Jane Austen też fajne i nie stresujące :)

Gość amoze
no co do cobena i cooka to sie zgadzam, zajebiste, ale trzymaja w napieciu :)

Odd Thomas, młody chłopak widzi duchy, pomaga policji, stara się uchronić miasteczko przed zagładą :D Wiadomo, znany temat, ale czyta się miło :). Braciszek Odd to dalsze losy. Świat Zofii i Świat Teo, to książki o filozofii i teologii, to prodóże małych dzieci prze religie i filozofie świata. Brow, wiadomo :D Święty Grall i te sprawy :D.

Gość alle jak to
"Na linii wzroku" - co prawda kryminal, ale zjada sie ta ksiazke w 1 dzien! niesamowicie wciagajaca ksiazka o morderstwie z zaskakujacym finalem! ja nie lubie kryminalow, ale ten jest the best!:)

O filmie to nie wiem,ale zaraz poszukam, bo książka naprawde jest boska. W tej części jest opisywana gonitwa za psychopatą który morduje dzieci "UZNANY ZA SERYJNEGO MORDERCĘ I SKAZANY NA ŚMIERĆ ZA TRZY POTWORNE ZBRODNIE, RONALD JEFFREYS ZOSTAŁ STRACONY. NIKT JEDNAK NIE WIEDZIAŁ JAK STRASZLIWĄ TAJEMNICĘ ZABRAŁ ZE SOBA DO GROBU JEFFREYS. TRZY MIESIĄCE PÓŹNIEJ ZNALEZIONO MARTWE CIAŁO KOLEJNEGO CHŁOPCA. ZGINĄŁ W TAKI SAM SPOSÓB, JAK OFIARY JEFFREYSA. KOSZMAR POWRÓCIŁ ZE ZDWOJONĄ SIŁA"

Przeczytałam o czym jest film "Dotyk zła" ,ale to to całkiem co innego niż książka

Tak? No to super, bo nie lubię czytać książki po oglądnięciu filmu i jak czytałam opis z tyłu książki, to wtedy zrezygnowałam. Ale skoro jest o czymś innym to się zabieram za czytanie. Ostatnio dużo się mówi o Kate Mosse, Labirynt, Grobowiec. Mam ochotę przeczytać te książki. Czy któraś z was czytała? Może to zabrzmi głupio, ale Harry Potter :).

a jeszcze opowiadania Cortazara i polecam w szczególności "paragraf 22" - REWELACYJNA książka oczko - pozdrówka :D

Ja innych książe prócz Alex Kavy polecić nie mogę,bo tak się przyczepiłam do tej autorki,ze tylko ja czytam:) Najlepsze w jej książkach jest to,ze są tak wciągające i zagmatwane ,ze do końca nie można być pewnym kto jest sprawcą. Ostatnio skończyłam kolejną "Zło konieczne" , która nawiązywała właśnie do Dotyku Zła. Jeśli ktos zechce przeczytać,to niech poszuka najpierw na necie kolejności

oooo niezle widze ze nie tylko ja lubie czytać :) ja generalnie lubie takie lekkie książki uwielbiam szwaje własnie zaczne czytac dom na klifie , moge smialo polecic \"wszyscy mężczyźni mojego kota\" i \"gonić króliczka\" zaraz poszukam opisów tego co juz poleciłyście i napewno coś sobie wybiore ale śmiało możecie pisać dalej :)

Gość rrrrrrrrrr
Paulina simons jeżdziec miedziany,tataiana i aleksander i letni ogród ze 2000 stron do poczytania:)

okokoko jak przeczytasz cien wiatru to podziel sie opinią :) czytałyscie moze dom nad rozlewiskiem? cyba sie za to wezme