Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coffee time all the time

Dzień bez kawy dniem straconym! Od jakiej kawy zaczynacie dzień?

Polecane posty

ja rano nie mogę się obejść bez kubka Nescafe (lub Pedros - też jest niezła) z mlekiem. No i mam swoj kubek ulubiony, nescafe rzecz jasna :) A wy?:)

wiesz, gdybyśmy tak wszystko dokładnie brali pod lupę, to by się okazało, że w ogóle ŻYCIE jest niezdrowe :P Odrobina przyjemności jeszcze nikomu nie zaszkodziła, tym bardziej , że nie mam innych nałogów, prowadzę zdrową kuchnię, nie palę, prawie nie piję... ;)

Gość od latte zaczynam dzień

Wolę inne przyjemności kulinarne od skręcania żoładka z rana za pomocą kawy. Np. Grzesiek po śniadaniu :)

kawa lavazza pienaroma :)

Gość ja zaczynam dzien od...
Nescafe Classic:D Z mleczkiem ma sie rozumiec, pycha!!:D

Ewa 33 - po zielonej jeszcze bardziej skreca niz po kawie, czyz nie jest tak??

nie, nie jest tak herbata jest dużo lagodniejsza od kawy a zielona szczególnie

Ewa jaką zieloną herbatę pijesz? Ja na zielonej herbacie robię kombuchę, szukam jakiegoś dobrego gatunku ale w saszetkach, ostatnio kupiłam lipton-piramidki i wydaje mi się, że jest najlepsza z tych jakie znam.

ja lubię czasem napić się zielonej herbaty w ciągu dnia i jest to vitaxu zielona z hibiscusem, tylko taką lubię :)

lubię zielone zapachowe, takiej soute jakoś nie daję rady od kilku lat pijam sypaną i teraz jakoś tak czuję te papierki z torebek, jak u kogoś np. piję Tanie i niezłe są sypane z firmy Bastek No i oczywiście kupowane na wagę są dobre, tylko te ceny... przy kilku herbatach dziennie nie wyrabiam... Acha, no i zieloną można spokojnie parzyć dwa razy :) (druga jest nawet lepsza, bo ma mniej goryczki)

Ewa 33 -moze Ciebie nie skreca, mnie tak...ale nie twierdze ze jej nie lubie, przeciwnie bardzo lubie, pomaga rowniez w odchudzaniu:D

tych właściwości odchudzających to niestety jakos nie zauważyłam ;) ale wierzę w jej własciwości odmladzające z powodu duzej zawartości cynku, selenu i antyoksydantow :)

Gość mam tak niskie ciśnienie
że gdyby nie kubek bardzo mocnej kawy zielonej Jacobs Kronung nie mogłabym w ogóle funkcjonować. Po herbacie robi mi się słabo i niedobrze..

Ja też mam niskie ciśnienie, ale od czego siła woli? :) Jak się dobrze rozkręcę, to pod wieczór do setki dobijam :)

Gość mam tak niskie ciśnienie
przy 70/50 siła woli nic tu nie da...

ja na szczescie nie pije juz kawy kofeinowej, duzo lepiej sie od tego czasu czuje, nie jestem przymulona, nic mi nie kołata, naprawde czuje sie zdrowsza( a pilam nawet bywalo po 3 dziennie). ale, że uwielbiam smak kawy to pije inke, ale bez mleka tylko z wodą i mam smaczną zdrową namiastke prawdziwej. a taka pradziwa pije tylko na specjalne okazje (i spac potem nie moge)

ja uwielbiam aromatyzowane, np. o smaku whisky i koniecznie ziarniste, bo świeżo zmielone są najlepsze. W pracy mamy ekspres krupsa z młynkiem, to przemycam do niego moją aromatyzowaną kawę, do tego spieniam mleko...bosko:)

Gość ja zawsze
jacobs zielona , ale tylko oryginalna niemiecka wyprodukowana do krajów zachodnich , bo ta produkowana dla nas i rusków itp . ma zdecydowanie gorszy smak :-0

Gość rano sypana
Dalmayer ze smietanką koniecznie i bez cukru :D ....później to już mogę jechac na zielonych herbatkach ;)

ja pracuje w kawiarnii i od rana mam zapach kawy :) Ale już mam tak dosc że nie potrafie jej pić :) polecam herbate zieloną

Gość hghugugyhgu
ja piję swoja pierwszą kawę po śniadaniu siadam sobie z filiżanką kawy przed komputerem i to jest tylko moje 20 minut:)

Gość hghugugyhgu
kawa lavazza

firletta, tez z krupsa pije. dostalismy na prezent slubny:) ja ranek zaczynam mocnym espresso, a w południe robię latte do ciasteczka:)

Gość jadzia co ludziom zawadza
ja swoj dzien zaczynam od cappuccino w barze i cornetto (wloski rogalik)

fuj nie cierpie nescafe, popsula sie, keidys byla o niebo lepsza :o teraz pije maxwell hausa brazowego, co z tego ze trucizna ale dobra :D