Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka156

pomocy

Polecane posty

Gość anka156

wczoraj rano powinnam byla przyjac ost.21 tabletke yasminelle, niestety wyszlo ze ostatnia przyjelam wczoraj bo przy tym opakowaniu mialam problemy zoladkowe i musialam przyjac dwie tabletki jednego dnia. kochalam sie w czwartek(15 tabletka) wiec mam pytanie czy jak skonczylam we wtorek(na 20 tabletce) to nic sie nie stanie??bede zabezpieczona mimo ze odbylam stosunek? Wiem ze w ulotce napisane jest ze jezeli np zapomne tabletki w 3 tygoedniu to moge wtedy zrobic soebie przerwe 7 dniowa ale prosze o rade czy brak jednej tabletki wplynie na dzialanie antykoncepcji? ale prosze o potwierdzenie lub zaprzeczenie moich przypuszczen (mi sie wydaje ze antykoncepcja bedzie zachowana) a mam jeszcze jedno pytanie, bo teraz zmianilam tabletki przeszlam z diane 35 na yasminelle, przy braniu diane 35 krwawienie zawsze dostawalam w 5 dzien, moze byc taka sytuacja ze przy braniu yasminelle krwawienie moge dostac w inny dzien?

Gość anka156
prosze o odpowiedz

Robisz przerwę po 20 dniach-7 dni i na 8 bierzesz kolejne opakowanie.Wypadnie dzień wcześniej niż normalnie.Jeżeli wzięłaś poprzednie 20 tabletek prawidłowo to jest ok.Pamiętaj tylko,że teraz zmieni Ci sie dzień przyjmowania tabletek.{dzień wcześniej}

Może się zmienić dzień krwawienia.Ja zawsze miałam 4 dnia, a przy yasminelle na początku czwartego a teraz mam piątego.Ale to nic niepokojącego.

Gość anka156
dzieki za info, chcialam sie tylko upewnic, a tabletki przujmowalam normalnie o stalej porze i tylko raz mialam problemy zoladkowe po 3,45 min od przyjecia wiec na wszelki wypadek przyjelam 2 tabletke dlatego mialam ich tylko 20. ale dziekuje za informacje bo dzis drugi dzien przerwy a nic nie czuje zeby jakiekolwiek krwawienie mialo byc i troche zaczelam schizowac

Ja też przed krwawieniem nie mam żadnych objawów, a przychodzi.Nie martw się.Tylko pamiętaj,żeby wziąć tabletkę teraz z nowego blistra dzień wcześniej,żeby nie zrobilo Ci się 8 dni przerwy zamiast 7.

Gość anka156
juz zaznaczylam sobie w kalendarzu na czerwono srode:) mam nadzieje ze nie zapomne:) jeszcze raz WIELKIE dzieki:)

Gość anka156
:)

Gość anka156
jak bralam diane 35 to zawsze mialam bole przed krwawieniem a tutaj nic, ale moze wtedy mialam bole to tamte tabsy mi nie odpowiadaly, caly czas mnie piersi bolaly, jajnki itp. no mam nadzieje ze brak teraz boli nie oznacza braku krwawienia

Gość anka156
boli mnie tylko krzyz wiec chyba dobry znak:) matko jak ja zawsze schizuje w przerwie

Gość anka156
dzis dostalam plamienie ale bardzo bardzo malo, prawie wcale tylko lekko zabrudzona wkladke mam, co to jest? nigdy nie mialam czegos takiego tylko normalne krwawienie a tutaj jakies lekkie zabrudzenia i to jakiegos dziwnego koloru(nie wiem czy to czerwone czy brazowe) o rany ale mam stresa chociaz nie wiem czemu bo ciaza raczej nie mozliwa

SPOKOJNIE.Pewnie się rozbuja.Ja pierwszego dnia to mam tylko 1 plamę, dopiero 2 coś się dzieje.Zresztą widzę,że przy Yasminelle im dalej(kolejne opakowania) to krwawienie jest bardziej skąpe.Ostatnio miałam 3 dni, z czego 2 to było koloru czerwonego.

Gość anka156
jeszcze raz dzieki, pewnie masz racje bo ja schizuje bo to moje pierwsze opakowanie yasminelle bo wczesniej bralam diane i wtedy bylo inacezj ale pewnie tak jest ze kazdy inny rodzaj tabletki "dziala" inaczej:) oki daje juz na luzik:) i przestaje sie stresowac

Nic się nie przejmuj, poza tym myślę,że ta tabletka(1) jak miałaś problemy żołądkowe się jednak wchłonęła, więc dostarczyłaś więcej hormonów niż zwykle i to też może mieć wpływ na krwawienie.

Gość anka156
jeszcze raz dziekuje bardzo za podtrzymywanie mnie na duchu:) po Twoich odpowiedz spokojniejsza jestem:)

Jasna sprawa,że zawsze są nerwy.Szkoda,że mnie nie widziałaś, jak krwawienie nie przyszło mi 4 dnia (zawsze tak miałam nieważne jakie tabsy, przy 1 opak. yasminelle też).Dzwoniłam do lekarza o 24 w nocy z paniką totalną:):):)dostałam 5 dnia póżnym popołudniem.Mój gin do dziś się ze mnie śmieje.

Gość anka156
oo to widze ze nie jestem sama:) ja tez schizuje ost. jak bylam u gina to tez sie ze mnie smiala i dziwnie patrzyla ze mam taklie problemy ale mam nadzieje ze juz przestane tak schizowac:) jeszcze raz dziekuje Ci bardzo

Gość anka156
dzis dostalam krwawienie:) fakt ze malo w porownaniu do tego co mialam przy diane ale cale szczescie dostalam!:)) hurra

a ja mam tak, ze przy yasminelle zw jedno mama skape, drugie obfite i tak na zmiane. to ze czasem jest skape znaczy ze sluzowka nie zdazyla odpowiednio narosnąć i jest jej mniej. tak mi lekarka mowila.

Gość anka156
dzieki :)