Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość midulinka

chce dziecko a jeszcze nie moge

Polecane posty

Gość midulinka

Witam! bardzo chcialabym miec juz dzidziusia ale musze niestety poczekac jakies 3-4 miesiace.wiem ze to niewiele ale dla mnie to wiecznosc! pomozcie mi przetrwac ten czas, moze macie jakies sposoby aby czas sie tak mie dluzyl?

Gość sposobem sprawdzonym
jest nie myslenie o tym, a zajecie sie soba. ja tez tyle czekalam i teraz ten czas minal. zajmij sie czyms pozytecznym a czas zleci nie wiadomo kiedy.

Gość midulinka
Wiem,staram sie o tym nie myslec ale to jest silniejsze ode mnie.mysle, ciagle cos czytam na temat ciazy itp.to prawie jak obsesja!pomocy!!!

Gość w takim razie
zajmij sie obvserwacja własnego ciałaa.Pewnie ci sie to przyda.Mierz temp obserwuj cykle.Nie tak prosto zajśc w ciaże.Masz czas żeby potem wiecej wiedzieć:)

Gość sposobem sprawdzonym
dokladnie, obserwuj cykle, reakcje organizmu. czytaj o ciazy. kup jakis malenki ciuszek dla dzidziusia, poczujesz bardziej namacalnie, ze za jakis czas zostaniesz mama:) no i mam nadzieje, ze pamietasz o witaminkach, zwlaszcza o kwasie foliowym;)

Gość jojoojjj
fajnie masz.. 3 - 4 miesiące, ja musze czekać aż się "dorobie" - narazie nawet pracy znaleźć niemogę, tylko mąż pracuje, mieszkanie u teściów... też obsesyjnie czytam forum o antykoncepcji i o ciąży.. siedze w domu, oglądam fotki koleżanek na nk z dzieckiem: tej ma 3 miesiące a tej już 3 lata... a ja nawet niemyśle kiedy będę mogła myśleć na poważnie o staraniu się... porażka :( ciesz się tym że to tylko 3 miesiące i minie szybko!! i jak jedynym twoim "przeciwwskazaniem" jest czas to ci tylko gratulować!!

Gość midulinka
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. chodzi o moja sytuacje w pracy.obecnie jedna dziewczyna u nas jest wciazy i czekam az urodzi a potem ja zachodze! nie myslalam o obserwacji cyklu, ale faktycznie macie racje, musze sie zorientowac w tym temacie. Witaminki biore od poczatku listopada. korci mnie juz od jakiegos czasu zeby kupic jakis malenki ciuszek,chocby skarpetki ale ciagle cos mnie hamuje, moze boje sie zapeszyc, choc przesadna nie jestem.ale skoro piszecie ze moge kupic to kupuje:) moze jeszcze ktoras z was sie wypowie?czekam:)