Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doodi

Pierwsza wizyta u ginekologa wrocław

Polecane posty

Witam! Wybieram sie na pierwszą wizytę u ginekologa. Zależy mi aby była to kobieta i miała podpisaną umowę z NFZ. Może znacie jakieś dobre lekarki ;)

Hej :) Ja na swojej pierwszej wizycie byłam u doktora Tomasza Michalika więc spokojnie możesz się do niego wybrać. Lekarz bardzo przyjazny i na pewno zrozumie Twoje skrępowanie. Polecam zarejestrować się przez internet http://ginekolog-michalik.pl .

Gość gość
dziekuje za odwpowiedz ale nastepnym razem prosze czytaj ze zrozumieniem. 'zalezy mi zeby byla to kobieta' Tomasz to na 99.99999% facet

Gość gość
Kobieta i to na NFZ raczej miła nie będzie. Faceci w stosunku do młodych kobiet są raczej bardziej delikatni. Jeżeli nie będziesz miała "przetestowanej" przez inne kobiety to pójście "na ślepo" do kobiety jest zwykle bardziej ryzykowne niż do mężczyzny - ale to twój wybór.

Gość gość
Facet wie jak postępować z kobietą,natomiast kobieta czuje rywalkę.

Ja osobiście byłam u ginekologa - mężczyzny na pierwszej swojej wizycie i nie żałuję. Obawy ogromne, a jak się okazało pan doktor wie dokładnie, że młode dziewczyny strasznie boją się tej pierwszej wizyty i umie podejść do tego w odpowiedni sposób. Zero napięcia, atmosfera rozładowana już na samym początku. A samo badanie przeprowadzone szybko i delikatnie. Oczywiście to Twoja decyzja, ale ja polecam pana Macieja Zalewskiego. Nie zmienię już lekarza, a tym bardziej na kobietę. Możesz też u niego na stronie poczytać o pierwszej wizycie:

http://www.maciejzalewski.pl/porady-medyczne/jak-wyglada-pierwsza-wizyta-u-ginekologa

Warto się do niej odpowiednio przygotować.  Moim zdaniem ważne, żeby był to ktoś doświadczony - wtedy doskonale wie jak postępować z pacjentką już od momentu wejścia do gabinetu.  Generalnie polecam nie myśleć o tym za dużo tylko iść. Nie ma się czego bać pod warunkiem, że wybierze się dobrego lekarza.

Gość natsonsuperstar

Zawsze będę gorąco polecać ludziom dr Kazimierczak z enelmedu. Nigdy nie sprawiła mi problemów, do tego wypisuje mi pigułki od ręki co recepta i nie liczy tego (!) jako płatnej wizyty. Kocham.