Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mikulka

Jak leczyc stulejkę?

Polecane posty

Koniecznie isc do chirurga? Moge sciagnac napletek tylko jak jest w stanie spoczynku, inaczej nie dam rady. Mam 17 lat- isc samemu czy trzeba z rodzicem? Wygolic okolice penisa ili niet? Ile taki zabieg trwa. Czy operacja polega na obrzezaniu czy tylko nacieciu napletka?

Hello! I don\'t know, why you did not answered on my questions! ( ogladam londynczyków w TV i sie bawie jezykiem). A tak na serio to odpowiedzie, odwiedziłem wiele stron dotyczacych stulejki ale na zadnej nie znalazłem informacji na zadawane przezemnie pytania- pisza okropnie ogólnikowo. Moze ktos był na zabiegu i odpowie na pytania? Please :-)

Czy trzeba isc z rodzicem? Czy golic krocze- czy to zle wyglada jak ma sie zarosnietego? Tak jestem chłopakiem ( i gejem )

Gość uczen2323
no co ty nie lecz, chlopakom sie bedzie podobalo :D

Gość uczen2323
to jak blona dziewicza

Jeśli to nie prowokacja, to...... 17-latek nie musi iść z rodzicem na wizytę, ale jeśli będzie potrzebny zabieg to i zgoda dorosłego. W zależności od zwężenia nacięcie lub obrzezanie, a b-ton higieny i wyglądu to indywidualna sprawa. 🖐️

Ivrit- to trzeba isc do lekarza rodzinnego do czy jakiegos specjalisty? Co lekarz robi na takiej wizycie? Mam stresa- naprawde sie boje

Ja bym szedł prywatnie (wizyta i zabieg od razu), gdybym nie był od urodzenia obrzezany :P... Oczywiście, jeśli masz swojego lekarza rodzinnego, to możesz spokojnie umówić wizytę u niego i poprosić o skierowanie do specjalisty: urologa, na pewno wszystko Ci wyjaśni. Najpierw zapyta, obejrzy sprzęt :P, wypisze papiery na zabieg (u rodzinnego trochę nań poczekasz).

Przed zabiegiem badania, ankieta, wywiad lekarski. Na tej podstawie będzie wiadomo czy narkoza czy znieczulenie miejscowe i czy potrzebne obrzezanie lub podcinanie (to też możesz sam wybrać, jeśli lekarz zapyta).

Na prywatnego mnie nie stac :-( . Wolałbym podciecie niż obrzezanie. Tez bym wolał gdyby rodzice zrobili mi to w dziecinstwie, zwłaszcza ze jestem teraz bardzo wstydliwy

To bez problemu udaj się do rodzinnego, tylko licz się, że trochę na zabieg poczekasz. Tylko z problemem nie zwlekaj, jeśli to małe zwężenie to podcięcie wystarczy :).

A ze wstydliwością, jeśli sobie nie poradzisz to zapraszam do kolegi po fachu :P... 🖐️