Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mademoiselle21

kto byl w paryzu

Polecane posty

Gość mademoiselle21

zimą

Gość wqew
Nie wiem kolezanka byla nie zima i chwalila sobie ze wcale nie tak dorogo itd

Gość mademoiselle21
nas wyjdzie ok 3 tys od osoby na 5 dni to nie wiem czy tak nie drogo...

Gość twix pix
Ja bylam zima co prawda juz 2 lata temu. Jest bardzo drogo, tloczno ogolnie nie polacam. Do tego niestety bariera jezykowa i mentalnosc francuzow :O

Gość a jaaaaccc
a ja przejezdzalam przez to koszmarnie zakorkowane miasto -nigdy wiecej, moze i jest tam co zwiedzac ale ten tlok mnie przerazil :o

Ja byłam i latem i zimą. Zdecydowanie polecam latem. Po pierwsze piękna pogoda - może trochę za gorąco ale jak sie fajnie opaliłam :D Po drugie widok z wieży eiffla jest boski. Nie od opisania. Widać piękną panoramę całego Paryża. Pozatym wiele można pozwiedzać pozatym kafejki i ulice Paryża też są śliczne. To cudowne miasto na wakacje :)

Gość lostka
Do tego niestety bariera jezykowa i mentalnosc francuzow Co ty wiesz o mentalnosci francuzow, skoro nie moglas z nimi nawet pogadac, bo nie znasz jezyka? Ja bylam w styczniu i bylo bardzo fajnie, bo na ulicach faktycznie mijalo sie Francuzow, a nie turystow z aparatami. Latem nie czuc atmosfery tego miasta.

Gość twix pix
Moze cie zaskoczy ta informacja ale sa jeszcze inne jezyki oprocz francuskiego :)

No właśnie. Jeśli ktoś zna angielski to nie widzę problemu żeby pojechać do Francji. I bez obcego języka też sobie można tam poradzić.

Gość lostka
Znam Francuzow i wiem jak u nich wyglada znajomosc jezykow. Poznac ich mozna rozmawiajac z nimi po francusku, wtedy mowia to co mysla, sa szczerzy i autentyczni.

Gość lostka
Jasne, ze nie trzeba znac francuskiego, aby poradzic sobie we Francji. My tu mowimy chyba o czyms innym...

Gość twix pix
no coz tu sie zgadzam niemiecki ni w zab angielski ledwo co.. To tez mnie jakos nie zacheca.. :O