Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzieleniały listek

CIĄŻA BEZ WYTRYSKUKropelkowanie - MIT OBALONY...

Polecane posty

Gość zzieleniały listek

jeżeli ktos ma watpliwosci co do tego czy poprzez przezroczysty płyn z penisa, ktory pojawia sie przed wytryskiem mozna zajsc w ciąże tu jest odpowiedź: http://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat Cytuję najwazniejsze zdanie: " W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe" Więc dlaczego na kafeteri jest tyle dziewczyn ktore piszą, że zaszły choć partner nie skonczyl w srodku? Moze i nie oddal calego nasienia, ale pewnie troche się spóźnił.. bo innej opcji chyba nie ma ? Zapraszam do dyskusji co sądzicie na ten temat Pozdrawiam:)

Hmm.. ja kochałam się z chłopakiem rok temu bez zabezpieczenia. W trakcie się opamiętaliśmy i chłopak założył prezerwatywę. Dzisiaj mamy córeczkę;) Nie będę się kłóciła czy to "kropelkowanie" czy jak ale pewne jest że wiatropylna nie jestem a tamten raz to był jedyny w tamtym czasie:) Pozdrawiam

No ja nie mówię że każde "kropelkowanie" ma się tak kończyć:) W każdym razie u nas to się sprawdziło, być może plemniki mojego P to takie ogiery:D Moja koleżanka to dopiero miała faceta. Kochali się w trakcie miesiączki i nie doszedł w niej ale kochali się prawie do końca więc może i to już wytrysk był... teraz ma prawie roczną córeczkę. Jak jej lekarz powiedział że jest w ciąży to pomyślała że chyba go powaliło. Okres, facet nie doszedł w niej... Cuda się zdarzają

Gość zzieleniały listek
Catarinka71 a moze chlopak wczesniej sie masturbowal i nie oddal moczu i kiedy zabawial sie z Tobą jakas dawka plemnikow sie dostala do Twojej pochwy? A moze poprostu chlpak mlody i nie mial za bardzo wyczucia? Ciekawe jest to co piszesz, a mozesz jeszcze napisac czy wtedy mialas dni okoloowulacyjne śluz przezroczysty itd?

Gość zzieleniały listek
a mzoe Twoja kolezanka ma krotkie cykle i dostala wowczas owulacje>? Czytalam gdzies ze ostry seks moze przyspieszyc okres wiec owulacje co za tym idzie pewnie tez...

nie wiem jakie miałam dni bo długo ( 3 msc) nie miałam okresu, jaki był śluz to nie pamiętam bo nie zwracałam na to uwagi . Raczej się nie masturbował bo nawet nie było kiedy (zabiegany dzień). No chłopak młody ale do wytrysku jeszcze trochę brakowało bo po założeniu prezerwatywy jeszcze trochę poszaleliśmy:) Lekarz powiedział że tak się zdarza. Wiesz może na 99% się nie uda a my akurat byliśmy tym jednym:) Po prostu Martyś bardzo chciała być z nami:)

Gość zzieleniały listek
To jak to sie stalo ze tak dlugo nie mialas okresu? miło że odpisalas na pytania, bo ja wlasnie mam podobna sytuacje ale kiedy przeczytalam wikipedie troche sie uspokoilam a teraz sama nei wiem co o tym myslec. Wiem ze moj chlopak dostaje kropelkowania przed wytryskiem (chyba navet tego nie czuje) ale doskonale wie kiedy zbliza sie wytrysk i wtedy szybko wychodzi ze mnie. Ja osttanio kochalam sie z nim kiedy juz mialam najprawdopodobniej dni nieplodne, nie skonczyl we mnie no ale jak mam chociaz 1% watpliwosci to zaczynam panikowac. Przez ostatnie dni pobolewaly mnie jajniki i boje sie ze to moze byc objaw ciazy. Ty tez tak mialas? A takw ogole to lekarz powiedzial ze zdarza sie zaplodnienie w taki sposob jak sie to wam przytrafilo albo kolezance? Bo skoro badania mowia co innego a zycie co innego to ja juz sama nie wiem...

Nie wiem jak, może stres, praca, nawet nie miałam kiedy do lekarza się wybrać... Mój chłopak też zawsze tylko jakaś zabawa to już mokro;) Ogólnie to też zawsze wie kiedy dojdzie w tedy tak nas poniosło ale trakcie jakoś woleliśmy jednak się zabezpieczyć żeby dokończyć na spokojnie. Mnie totalnie nic nie bolało. Zdziwiłam się tylko jak w sylwestra nic praktycznie nie wypiłam bo odrzuciło mnie od alkoholu. 2 stycznia rano miałam mdłości to zrobiłam test, wyszedł pozytywny, to do lekarza, potwierdził ciąże. W pierwszej chwili chłopak pomyślał chyba że go kantem puszczam bo z wyrzutem zapytał jak to możliwe, mój lekarz powiedział że to się zdarza i miał już parę takich przypadków. A chciałabyś być??

Gość zzieleniały listek
wem, że mądry polak po szkodzie, ale Ty teraz jestes szczesliwa pomimo tego ze tak sie stalo ?

Gość Beata ładne
Słyszeliście o zjawisku Partenogenezy????????????????????? To jest odpowiedz na temat

Gość zzieleniały listek
jesli chodzi o mnie to bardzo kochammojego chlopaka i on mowil ze gdyby sie okazlo ze jestem w ciazy to by sie nie zmartwil, ale ja jestem na studiach i chce je skonczyc a tak poza tym to nasze poczatki w tych sprawach i dlatego tez taka panika mnie ogarnia.. a Ty dlugo wspolzylas z chlopakiem zanim zakonczylo sie to ciążą? Ja teraz sobie nei wyobrazam tego, ze moglabym byc. Ale czsami tak ponosi czlowieka a potem sie zaluje.. mam nadzieje ze przyjdzie okres... w ciagu 7 dni powinnosie wszytsko wyjasnic

Aha na comedy central nocami leci taki program co babka odpowiada na pytania dotyczące sexu, kiedyś zadzwoniła jedna dziewczyna bo często robiła chłopakowi laske i chciała wiedzieć co to jest to co wypływa w trakcie przed wytryskiem, ta jej wytłumaczyła i też powiedziała że w tym są "sprawne" plemniki. Pamiętam że już miałam brzuszek siedziałam z chłopakiem razem na kanapie i w tym samym momencie pokiwaliśmy głową i powiedzieliśmy "my to wiemy" ;)

jesteśmy razem 4 lata czyli po 3 zaciążyliśmy, sex dosyć szybko zaczęliśmy uprawiać. Teraz jestem prze szczęśliwa. Trochę się bałam tego ale od początku jak zobaczyłam fasolkę już ją kochałam

Piszesz że robisz studia czyli młoda jesteś, ja też ( oczko ja i chłopak również) ale dajemy rade. Tylko że nam studia nie były w głowie więc nie było tego żalu, ale jak coś to wiesz studia można później dokończyć

Gość zzieleniały listek
dziękuję za ten optymistyczny akcent. Ja mam nadzieje ze tez bede szczesliwa i wiem ze chce byc z tym partnerem ale z maciezynstwem wolalabym poczekac jeszcze ze 3 lata... no ale zobaczymy jak to sie ulozy. Ja narazie musze uciekac ale jak bede cos wiedziec to jeszcze sie odezwe napewno. a narazie dziekuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi i rady ... Pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekendu z ukochanym :):*

Gość laptop nawala
up

Gość raczej bym wątpiła
Wikipedia to mało wiarygodne źródło wiedzy. Poszukaj w encyklopediach, bądź fachowej litewraturze.

Gość zzieleniały listek
Tym razem chyba jednak nie będę nalezeć do wyjątków. Narazie nie dostałam okresu ale juz spadła mi temperatura do 36,4 wiec pewnie @ przyjdzie. Czytałam własnie tą stronke o metdach naturalnych i wydaje mi się że naprawde ona działa tylko trzeba uważnie obserwowac swoje ciało i wiedziec kiedy mozna a kiedy nie. Catarinka71 dziękuje za wszystkie wpowiedzi i życze jak najwiecej szczesliwych dni ze swoją rodzinką :) A po tym wszytskim aż mnie korci żeby zbadać pod mikroskopem czy w wydzielinie mojego chlopaka przed wytryskiem znajduja sie aktywne plemniki .. Pozdrawiam :)

Gość mam zieolne oczy i nie wiem
a ja mysle,ze ta wiwipedia to bzdura i nieprawda ze tak serio,to z kropelkowania mozna wpasc.fakt ze ja do tej pory sie tak "zabezpieczam " i nie wpadlam,ale jednoczesnie oto dowod na to,ze przerywany jest niebezpieczny oto dowod na metode kropelki: -OLAFEK -SZYMONEK -EMILKA I ZDZIWIENI RODZICE EMILKI,SIOSTRY SZYMONKA -KAMIL-DZIS MA 15 LAT

Gość czy ktos z was
wpadl?

Gość zzieleniały listek
przeczytalam gdzies ze preejakulat to nie to samo co kropelkowanie gdyz preejakulat moze pojawic sie kiedy do wytrysku jeszcze jest daleko i wtedy trudno o zaplodnienie, a kropelkowanie pojawia sie tuz przed wytryskiem gdzie juz moga znajdowac się plemniki w stanie gotowosci i prawdopodobnie to one powoduja te wpadki, które potem są interpretowane jako zaplodnienie z preejakulatu. Tak przynajmniej ja wywnioskowalam Pozdrawiam

Gość zzielenily listek vel ollga
i tak jestes w ciazy,.chocbys nie wiem ile topikow zakladala..w jednym jestes mila a w drugim bluzgasz..ehh...

Gość zzieleniały listek
do mne ten ostatni post? Moze ktos sie podszywa bo nie mam tego nicku na hasło