Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martulina

Mąż mi się znudził ?!

Polecane posty

Gość terapia malzenska
i tyle

Gość martulina
Ale to ja mam problem. Z jego strony jest wszystko ok? Czy masz w tym doświadczenie?

Gość mam.....
i uwaga, to nie ty masz problem tylko wy macie problem, najwyzej on problemu nie widzi lub udaje ze nie widzi

Gość martulina
Widzi. Ciągle ma nadzieję że to sie zmieni (ja się zmienię) ale powiedział że nie będzie naciskał ani się prosił.

Gość zatem czego
tak naprawde oczekujesz?

Gość martulina
Chciałabym byc taka jak kiedyś. Nie uciekac przed kazdym dotykiem... jeśli czytałaś od początku wszystkie komentarze to powinnaś wiedziec. Ale jeśli sama tego nie przeżyłaś to trudno będzie Ci zrozumiec

Gość mężczyzna___
huh...Kobiety...zamiast iść do specjalisty to płaczecie na forum, jakie to jesteście beznadziejne. Jeśli same nie potraficie sobie z tym poradzić, to szukajcie pomocy specjalisty, a nie zakładajcie kółko wzajemnej adoracji. Zapewniam Was, że sfera seksualności jest dla mężczyzn bardzo, bardzo ważna i odpychając swoich mężczyzn albo będąc dla nich tak oziębłymi bardzo ich ranicie. Chyba nie chcecie, żeby za kilka lat okazało się, że Wasi mężczyźni są z Wami tylko ze względu na dobro dzieci,hm? Pozdrawiam

troche chaotycznie to streszczenie fajna książka dr Barbara De Angelis SEKRETY KOBIET Co twój partner powinien wiedzieć o Tobie, cała książka dotyczyły sposobów rozbudzania kobiecego podniecenia 3 podstawowe prawdy o kobietach 1dla kobiety najważniejsza jest miłość 2 kobiety są kreatorami 3 kobiety utrzymują uświęcony stosunek z czasem 4 kobiety uwielbiają planować wszystko i poprawić wszystko kobiety określają wartościują siebie poprzez zdolność do miłości i udane związki 3 sekretne potrzeby każdej kobiety potrzeba bezpieczeństwa potrzeba łączności potrzeba by być doceniana co mężczyzna powinien wiedzieć wiele z kobiecych zachowań których nie potrafisz znieść spowodowanych jest brakiem poczucia bezpieczeństwa Co mężczyzna powinien Wiedzieć u większości kobiet poczucie braku bezpieczeństwa znika gdy tylko partner okaże im miłość, troskę i zapewni o uczuci Drobny wysiłek z twojej strony może odnieść długofalowy skutek i niewątpliwie się opłaci, ponieważ zapobiegnie pogorszeniu sytuacji, Nie krytykuj jej, bo tylko pogorszysz jej nastrój. Nie odsuwaj się od niej, bo tylko pogorszysz jej nastrój natomiast okaz jej uwagę, czułość, nie szczędząc przy tym słów zapewnienia Cztery sekretne sposoby, jak sprawić, by ukochana kobieta poczuła się doceniana 1. Okazuj, że jej szczęście jest sprawą najważniejsza 2. Interesuj się jej życiem. 3. Okazuj, że jest ci potrzebna i że cenisz sobie jej rady 4. Przekonuj, że nie bierzesz jej miłości za pewnik Jak sprawić, by ujawniły się najgorsze cechy kobiety 1. Nie rozmawiaj z nią. 2. Nie słuchaj partnerki i ignoruj jej potrzeby. 3. Sprzeciwiaj się. 4. Nie dodawaj jej otuchy ani nie pocieszaj. 5. Flirtuj z innymi kobietami. 6. Zachowuj dystans i chłód. 7. Krytykuj. 8. Stosuj uniki i dwuznaczniki, 9. Zapominaj o swoich obietnicach, odwlekaj sprawy. 10. Lekceważ partnerkę. 11. Zachowuj w tajemnicy własne sprawy Jak wyzwolić najlepsze cechy w kobiecie 1. Rozmawiaj z nią. 2. Słuchaj partnerki i staraj się zaspokoić jej potrzeby. 3. Nie buntuj się, lecz współpracuj. 4. Upewniaj o uczuciu i pocieszaj. 5. Całą energię seksualną i emocjonalną inwestuj wyłącz nie w partnerkę. 6. Nie zamykaj się w sobie, ale utrzymuj łączność z ukochaną. 7. Nie szczędź partnerce komplementów i ją doceniaj. 8. Rozmawiaj z nią szczerze, nie owijając w bawełnę. 9. Dotrzymuj obietnic. 10. Zwracaj na nią uwagę. 11. Dziel się z ukochaną swoim życiem Oznaki świadczące o głodzie miłości u kobiet 1 Irytacja ' Nerwowość i napięcie 1 Wymagania 1 Chroniczne zmęczenie 1 Niedostateczne lub nad- mierne jedzenie • Nadmiar często niepo- trzebnych zajęć • Niechęć do seksu, ozięb- łość seksualna • Dystans emocjonalny • Znieczulanie się alkoholem lub lekami • Depresja Trzy U — trzy sposoby na odżywianie serca partnera 1. Uwaga. 2. Uczuciowość. 3- Uznanie porozumiewania się kobiet Pięć sekretów porozumiewania się kobiet 1. Kobiety uwielbiają mówić, ponieważ tworzy to łącz- ność. 2. Kobiety głośno myślą i odczuwają. 3. Kobiety rozmawiając podają szczegóły oraz ich oczeku- ją- 4. Mowa jest dla kobiet sposobem na rozładowanie napię- cia. 5. Kobiety minimalizują swoje zmartwienia Dziesięć głównych męskich nawyków komunikacyjnych, które doprowadzają kobiety do szału 1. Mówi wymijająco (Mężczyzna Tajemniczy) 2. Unika dyskusji o problemach (Mężczyzna Ślizgacz) 3. Wycofuje się w milczenie (Mężczyzna Niewidzialny) 4. Nie mówi partnerce o swoich pragnieniach i potrze- bach (Mężczyzna Sekretny) 5. Tłumi uczucia, potem wybucha (Mężczyzna Wulkan) 6. Wychodzi w środku rozmowy (Mężczyzna Znikający) 7. Wydaje kobiecie rozkazy (Mężczyzna Władczy) 8. Żartuje z uczuć partnerki (Mężczyzna Dowcipniś) 9. Kłamie, by uniknąć konfrontacji ze sprawami nieprzy- jemnymi (Mężczyzna Tchórz) 10. Przewiduje najgorsze i działa impulsywnie (Mężczyz- na Impulsywny Co mówią mężczyźni Dlaczego kobiety tego nie znoszą „Odpręż się.' „Rozchmurz się.' „Uspokój się.'; „Wpadasz w histerię „Nie bądź dzieckiem." »Nie bądź śmieszna." „Nie bądź taka niepewna/ uczuciowa." „Nie zachowuj się jak paranoik." „Masz syndrom napięcia przedmiesiączko wego Mówienie kobiecie, żeby się odprężyła, ] sprawia, że czuje się jak podczas wizyty u ginekologa — za moment będzie badana twardym i zimnym narzę- dziem! To gwarancja, że na pewno się nie odpręży. Wręcz przeciwnie, gdy słyszy te słowa, natychmiast ogarnia ją napięcie. Słowa, dzięki którym kobiety czują się kochane „Kocham cię." „Jesteś mi potrzebna." „Szczęściarz ze mnie, bo jestem z tobą." „Jesteś moim najlepszym przyjacielem." „Jesteś dla mnie jedyną kobietą na świecie." „Nie ma drugiej takiej jak ty." „Nie wiem, co bym bez ciebie zrobił." „Nie wyobrażam sobie życia bez ciebie." „Jesteś odpowiedzią na moje modlitwy." Słowa, dzięki którym kobiety czują się doceniane „Jesteś dla mnie bardzo dobra." „Dzięki tobie jestem taki szczęśliwy." „Doceniam wszystko, co dla mnie robisz." „Uwielbiam, kiedy ty..." (konkretna czynność) „Odmieniłaś moje życie." „Dziękuję za wszystko, co dla mnie robisz." „Dziękuję ci za..." (cokolwiek) Słowa, dzięki którym kobiety czują się dowartościowane „Jak minął ci dzień?" „Porozmawiajmy, żeby rozwiązać tę kwestię wspólnie." „Zaplanujmy..." „Co myślisz o...?" „Czy mogę jakoś ci pomóc?" „Co w tej chwili mogę dla ciebie zrobić?" „Czego ode mnie oczekujesz?" Słowa, które otwierają kobiece serca „Przykro mi, że nie zawsze daję ci to, czego potrzebujesz." „Przepraszam za..." „Przyrzekam, że włożę więcej wysiłku w pracę nad..." (nad ; czymś, o co prosiła) „Dziękuję, że znosisz moje wady." j? „Dziękuję, że jesteś wobec mnie taka cierpliwa." „Wiem, że nie zawsze łatwo ze mną wytrzymać." „Proszę, wybacz mi..." (coś, za co powinien przeprosić) iSłowa, które stanowią wielkie wpłaty Ina rachunek w Banku Miłości i Intymności l „Bardzo mnie pociągasz." uPragnę cię." uTwoje ciało jest dla mnie idealne." uChcę się z tobą kochać." uNie umiem utrzymać rąk z dala od ciebie." ijSpędzajmy razem więcej czasu." »Brakuje mi ciebie." »Czy mogę kochać cię bardziej?" Podarujmy sobie chwilę pieszczot." Słowa, które działają na umysł kobiety „Chodźmy razem na zakupy." „Posprzątam za ciebie dom." „Czy jest jakaś sprawa, o której chciałabyś ze mną porox- mawiać?" „Wyłączmy telewizor i pogadajmy." „Dziękuję, że dałaś mi tę książkę." Aby zostać wspaniałym kochankiem, musisz się nauczyć, jak okazywać miłość nie tylko ciałem, lecz i sercem, jak sprawić, by ukochana osoba odczuła miłość w słowach, spojrzeniach, dotyku, pocałunkach, we wszystkim, co robisz, wiedząc przy tym, że nie chodzi tu tylko o ciało, ale i o duszę. Dlatego nazywane jest to „uprawianiem miłości" — kiedy partnerzy zbliżają się do siebie w ten najbardziej intymny ze wszystkich sposób, kochają się, a miłość ta nasyca wszystkie dziedziny ich życia radością, słodyczą i zadowoleniem. Co oznacza być kochankiem? Najmniejszego znaczenia nie ma tu seksualna sprawność ani liczba wyuczonych technik seksualnych. Nieważne są częstotliwość uprawia- nia seksu, różnorodność pozycji, liczba orgazmów part- nerki. Być kochankiem oznacza traktować partnerkę w szczególny sposób przez cały czas, nie tylko w łóżku. Kochać ją w ten sposób — na wspólnym spacerze, podczas posiłku, rozmowy oraz tak, także w łóżku. Kochanek idealny to osoba, której serce przepełnione jest miłością. Kobiece sekrety seksualne Kobiece sekrety seksualne 1. Najpierw kobieta musi podniecić się w sercu i w głowie. 2. Aby kobieta pragnęła seksu, musi być odprężona i nie zajmować się innymi sprawami. 3. Kobieta uwielbia być uwodzona. 4. Kobieta nie znosi pośpiechu. 5. Co powiedziałaby łechtaczka, gdyby umiała mówić. Sekret l. Najpierw kobieta musi podniecić się w sercu i w głowie Kobiety i mężczyźni podniecają się odmiennie. każdy człowiek ma w sobie drzwi do pożąda- nia seksualnego. Drzwi mężczyzny zamknięte są na jeden klucz — jest nim fizyczny dotyk. Wystarczy, by pieścić go w odpowiedni sposób, i jest podniecony. W przypadku kobiety trzeba otworzyć dwa zamki — jeden w ciele, drugi w sercu i umyśle. Tak wiec mężczyźnie potrzebne są dwa klucze, dwie gry wstępn? — emocjonalna i fizyczna. Niestety, najczęściej używa tylko jednego klucza, fizycznego, i dziwi się, czemu drzwi pozostają zamknięte! A on zapomniał o drugim kluczu Dwadzieścia najskuteczniejszych sposobów na stłumienie kobiecego podniecenia 1. Nieznajomość kobiecego ciała. 2. Niewłaściwe pieszczoty piersi. 3. Niewłaściwe traktowanie sutków. 4. Niechlujne uprawianie seksu. 5. Nieumiejętne pocałunki. 6. Zbyteczna brutalność. 7. Brak higieny osobistej. 8. Obsesja na punkcie wyglądu kobiety. 9. Osądzanie kobiety według jej orgazmu, 10. Natrętne domaganie się seksu oralnego. 11. Obsesja na punkcie własnej sprawności seksualnej. 12. Uprawianie seksu przy włączonym telewizorze. 13. Seks po pijanemu lub pod wpływem narkotyków. 14. Niedbałość o pełne podniecenie partnerki. 15. Wyłączenie się emocjonalne natychmiast po stosunku. 16. Fatalne nawyki. 17. Obsesja na punkcie własnego ciała. 18. Niechęć do seksu oralnego. 19. Złe traktowanie innych ludzi. 20. Brak miłości. Dwadzieścia najskuteczniejszych sposobów rozbudzania kobiecego podniecenia 1. Uprawianie miłości bez pośpiechu, 2. Rozmowy w łóżku. 3. Umiejętne pocałunki — nie tylko w usta, 4. Okazywanie miłości spojrzeniem. 5. Powolne rozbieranie kobiety. 6. Umiejętne pieszczoty. 7. Dotykanie włosów kobiety. 8. Seks

Gość martulina
mężczyzno_ dzięki za kopniaki Jak znajdę wolny dzień (to będzie najszybciej w styczniu) napewno pojadę do specjalisty) A na razie podtrzymuje mnie to forum. Bo już wiele razy i coraz częściej wyobrażałam sobie życie po rozwodzie. I zaczynałam sie oswajac z tą myślą. Chcę się zmienic i zrobię wszystko. A ta książka uczy jak byc idealnym mężem. Ja mam idealnego meża.

Gość martulina
^ :)

Gość mężczyzna___
martulina moim celem nie jest rozdawanie kopniaków. o ile forum może przynieść ulgę i pocieszenie, to nikt tu nie rozwiąże Twoich problemów. Czym prędzej do specjalisty! Nie czekaj aż zobojętniejesz mężowi! Skoro tak Ci zależy to walcz. Pozdrawiam i szczerze trzymam kciuki

Gość jussa
daj znać co ci powiedział :)