Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa ksiezniczka

cista z paczki-jak duzo skladnikow trzeba dolozyc?

Polecane posty

Gość malinowa ksiezniczka

hej,zostalam zaproszona na andrzejki, nie mam za duzo kasy a chcialabym cos przyniesc od siebie, i zastanawiam sie jak wiele skladnikow trzeba jeszcze dolozyc do ciasta z paczki, np jakiekos piernika czy ciasta czekoladowego,albo jogurtowego. bede wdzieczna za pomoc.

Gość Gabkkkkkoooooooo
Najprosciej isc do sklepu i zobaczyc z tylu opakowania co musisz dolozyc.

Gość kokosimooo
to zalezy jakie ciasto i jaka firma, wydaje mi się, że im droższa paczka z ciastem tym mniej składnikow sie doklada. Powiem Ci, że jeśli chodzi o cenę to dużo taniej wychodzi zrobienie ciasta samemu- te paczki zawierają głównie mąkę, cukier i jakis aromat- a to jest przecież najtańsze! Poza tym musisz z reguły dołożyć- mleko, jajka, polewe czekoladową itd. Ale jesli chcesz oszczedzic kase to powiem Ci jak zrobić super proste ciasto, sama jestem studentka, nie potrafie piec i nie lubię a to ciacho zawsze mi wychodzi. Zrób sama biszkopt (znajdż przepis w necie) lub kup gotowe spody biszkoptowe. Do tego kup mase w proszku o nazwie "tiramisu" lub "ajerkoniak" i ubij ją z mlekiem i odrobiną margaryny. Biszkopt przekroj na pół i jedna polowę nasącz mocnym naparem z kawy z dodatkiem wodki, spirytusu, koniaku, amaretoo lub jakiegokolwiek mocnego alko, ktore masz w domu- na to naloz polowe masy i posyp gorzkim kakao przez siteczko, na to druga czesc biszkoptu, nasacz kawa i alko, masa, kakao na wierz i voila! :) Pycha!! Gwarantuje, a tanie i proste :)

Gość sdadas
Standardowo 2 jajka, 100 ml mleka poł kostki margaryny/masła

Gość o jejejejejjj
ja własnie ostatnio robiłam krówkę z paczki była tam polewa, ciasto i krem wyszło pyyyyyyyyyyyyszne i mało z tym roboty a ktoś by mógł pomyśleć ze to takie drogie i pracochłonne ciasto KRÓWKA dr oetkera w pudełku -PYYYYYYYYYYCHA!! POOLECAM!! Potrzebne tylko było : 3 jajka ,woda, mleko, margaryna:)

Gość a ciekawe czy zawsze wyrasta
bo u mnie z tym ciążko.A robił ktoś takie ciasto do którego dodaje sie tylko mleko?Nazywa sie chyba straciatella.Na opakowaniu wygląda pysznie

Gość o jejejejejjj
też robiłam kiedyś straccatellę (czy jak to tam się pisze) mi za bardzo nie smakowała . musi być zrobiona w małej tortownicy bo ja zrobiłam na takiej zwykłej to wyszła podeszwa (cienka) To smakuje jak ten Danio deser z kawałkami czekolady .ćoś mi wtedy ten spód nie wyszedł do tego bo to były tak jakby zmielone biszkopty i jakies to było takie wióraste nie trzymało się i spód mi sie rozwalał:(

Gość a ile kosztuje ta krówka
i czy to jest na dużą blachę?Chyba zrobie na święta jak piszecie że pyszna

Gość wcale nie ma idealnej wagi
upup

Gość o jejejejejjj
ja zapłaciłam za tą krówkę ok 7 zł w Tesco Ona jest na tą mniejszą blaszkę na opakowaniu sa podane mniej więcej wymiary. Naprawde polecam !W ogóle nikt się nie skapnie że to gotowe ciasto:)Na świeta robie jeszcze raz:) aha tam są podane dwie wersje gdzie do masy mozna dac pokrojoną galaretkę ale ja robiłam wersję tą z orzechami na wierzchu bez galaretki:)z orzechami smakuje Pyyysznie!!

Gość o jejejejejjj
dodam jeszcze tylko że podobnie to smakuje i wygląda jak ciasto snikers tylko jest chyba nawet lepsze bo mniej słodkie jak jadłam snikersa kiedys to był strasznie słodki...:)

Gość to trochę drogo jak
na małą blaszkę ;/

Gość o jejejejejjj
no ja uwazam ze jak na to ciasto to nie tak drogo. Jak bym chciała piec sama to same krówki cukierki by mnie tyle wyniosły bo polewe się robi z krówek a tu masz juz całe ciasto , mase i polewe i jeszcze mało roboty i pewnośc ze wyjdzie na 100% :)

Gość a wysokie to chociaż wyrasta
? to w paczce jest proszek na ciasto i na krem,tak?