Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa ksiezniczka

cista z paczki-jak duzo skladnikow trzeba dolozyc?

Polecane posty

Gość malinowa ksiezniczka

hej,zostalam zaproszona na andrzejki, nie mam za duzo kasy a chcialabym cos przyniesc od siebie, i zastanawiam sie jak wiele skladnikow trzeba jeszcze dolozyc do ciasta z paczki, np jakiekos piernika czy ciasta czekoladowego,albo jogurtowego. bede wdzieczna za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gabkkkkkoooooooo
Najprosciej isc do sklepu i zobaczyc z tylu opakowania co musisz dolozyc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokosimooo
to zalezy jakie ciasto i jaka firma, wydaje mi się, że im droższa paczka z ciastem tym mniej składnikow sie doklada. Powiem Ci, że jeśli chodzi o cenę to dużo taniej wychodzi zrobienie ciasta samemu- te paczki zawierają głównie mąkę, cukier i jakis aromat- a to jest przecież najtańsze! Poza tym musisz z reguły dołożyć- mleko, jajka, polewe czekoladową itd. Ale jesli chcesz oszczedzic kase to powiem Ci jak zrobić super proste ciasto, sama jestem studentka, nie potrafie piec i nie lubię a to ciacho zawsze mi wychodzi. Zrób sama biszkopt (znajdż przepis w necie) lub kup gotowe spody biszkoptowe. Do tego kup mase w proszku o nazwie "tiramisu" lub "ajerkoniak" i ubij ją z mlekiem i odrobiną margaryny. Biszkopt przekroj na pół i jedna polowę nasącz mocnym naparem z kawy z dodatkiem wodki, spirytusu, koniaku, amaretoo lub jakiegokolwiek mocnego alko, ktore masz w domu- na to naloz polowe masy i posyp gorzkim kakao przez siteczko, na to druga czesc biszkoptu, nasacz kawa i alko, masa, kakao na wierz i voila! :) Pycha!! Gwarantuje, a tanie i proste :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdadas
Standardowo 2 jajka, 100 ml mleka poł kostki margaryny/masła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jejejejejjj
ja własnie ostatnio robiłam krówkę z paczki była tam polewa, ciasto i krem wyszło pyyyyyyyyyyyyszne i mało z tym roboty a ktoś by mógł pomyśleć ze to takie drogie i pracochłonne ciasto KRÓWKA dr oetkera w pudełku -PYYYYYYYYYYCHA!! POOLECAM!! Potrzebne tylko było : 3 jajka ,woda, mleko, margaryna:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ciekawe czy zawsze wyrasta
bo u mnie z tym ciążko.A robił ktoś takie ciasto do którego dodaje sie tylko mleko?Nazywa sie chyba straciatella.Na opakowaniu wygląda pysznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jejejejejjj
też robiłam kiedyś straccatellę (czy jak to tam się pisze) mi za bardzo nie smakowała . musi być zrobiona w małej tortownicy bo ja zrobiłam na takiej zwykłej to wyszła podeszwa (cienka) To smakuje jak ten Danio deser z kawałkami czekolady .ćoś mi wtedy ten spód nie wyszedł do tego bo to były tak jakby zmielone biszkopty i jakies to było takie wióraste nie trzymało się i spód mi sie rozwalał:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ile kosztuje ta krówka
i czy to jest na dużą blachę?Chyba zrobie na święta jak piszecie że pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wcale nie ma idealnej wagi
upup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jejejejejjj
ja zapłaciłam za tą krówkę ok 7 zł w Tesco Ona jest na tą mniejszą blaszkę na opakowaniu sa podane mniej więcej wymiary. Naprawde polecam !W ogóle nikt się nie skapnie że to gotowe ciasto:)Na świeta robie jeszcze raz:) aha tam są podane dwie wersje gdzie do masy mozna dac pokrojoną galaretkę ale ja robiłam wersję tą z orzechami na wierzchu bez galaretki:)z orzechami smakuje Pyyysznie!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jejejejejjj
dodam jeszcze tylko że podobnie to smakuje i wygląda jak ciasto snikers tylko jest chyba nawet lepsze bo mniej słodkie jak jadłam snikersa kiedys to był strasznie słodki...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to trochę drogo jak
na małą blaszkę ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o jejejejejjj
no ja uwazam ze jak na to ciasto to nie tak drogo. Jak bym chciała piec sama to same krówki cukierki by mnie tyle wyniosły bo polewe się robi z krówek a tu masz juz całe ciasto , mase i polewe i jeszcze mało roboty i pewnośc ze wyjdzie na 100% :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a wysokie to chociaż wyrasta
? to w paczce jest proszek na ciasto i na krem,tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×